Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Multifunkcionalni mrezni uredjaj koji radi sa Linuxom
STRANA 1 OD 1
milos24 Multifunkcionalni mrezni uredjaj koji radi sa Linuxom 25.03.2020. 09:02 T67427

status: user
broj poruka: 282
Pozdrav svima,

Trebalo bi da kupim kucni MF uredjaj, znaci da ima skener i stampac.
Stampac mora da bude laserski i po mogucnosti u boji.
Interface bi trebalo da bude mrezni, ako ima wifi, to je plus, ali nije obavezno.
Uglavnoj je za kancelarijske stvari, tako da neki foto kvalitet nije obavezan.
E sada, ono sto je obavezno jeste podrska za Linux. Sta to znaci? Da sa Linux racunara moze, preko mreze, da se stampa i skenira. Podrska za Mac je dobrodosla, ali nije obavezna, mada verujem da ako podrzava Linux, radice i sa Macom. Bilo bi lepo da je neke tamne boje (crne, siva), ali verovatno mogu da prezivim i da je bez.
Bio bih srecan da kosta izmedju 300-400E, ali mogu da podnesem i vecu cenu ako ima smisla.
Ja nesto naginjem HP-u jer godinama koristim njihove proizvode i nisam imao nikakvih problema, ali sam otvoren i za druge predloge.

Hvala mnogo,

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 25.03.2020. 09:34 #661861

broj poruka: 18994
Odaberi za pocetak neki stampac koji ti odgovara, preporuka za hp, pogledaj u podrsci da li ima drajver za Linux, ako ima, obicno je preporuka za Ubuntu. Nisi naveo koji Linux je u pitanju, ali pretpostavljam da je ubuntu, ili derivat. hp i Ubuntu je ok kombinacija.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport

milos24 Re: >> 25.03.2020. 09:43 #661863

Hvala za odgovor.
U pitanju je Kubuntu.
U kancelariji imamo neki HP MF (Ne znam koji je a ne mogu sada da odem do kancelarije :)) za koji stoji da ima podrsku za Linux. Stampanje je radilo bez problema ali skener nikada nisam uspeo da namestim da radi.
Zato bi mi znacilo neko licno iskustvo.

:: Odaberi za pocetak neki stampac koji ti odgovara, preporuka za hp, pogledaj u podrsci da li ima drajver za Linux, ako ima, obicno je preporuka za Ubuntu. Nisi naveo koji Linux je u pitanju, ali pretpostavljam da je ubuntu, ili derivat. hp i Ubuntu je ok kombinacija
::
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
imarkovic >> 25.03.2020. 12:03 #661864

Da li postoji uputstvo za podesavanje drajvera za taj MF na poslu? Ako postoji i pise da treba da radi, moguce je da si nesto propustio? Po meni ako radi stampanje, znaci da OS ima genericki drajver i za skener.

Mislim da je najbolje za tebe da pokusas da namestis taj stampac, ako se posle nekog testiranja ispostavi da radi, kupis takav isti, ako je noviji i ako ga ima.

Mozes da postavis temu i na benchu, tamo ima vise Linux-asa, ovde nas ima par komada :)

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
Gordon Allport

milos24 Re: >> 25.03.2020. 20:38 #661887

Hvala jos jednom za odgovor :).
Moguce je da sam nesto propustion, jer nisam potrosio bas preterano mnogo vremena.
Problem je sto mi uredjaj treba relativno hitno, a ne ide mi se bas u kancelariju :).
Mozda cu samo da rizikujem.

Hvala mnogo,

:: Da li postoji uputstvo za podesavanje drajvera za taj MF na poslu? Ako postoji i pise da treba da radi, moguce je da si nesto propustio? Po meni ako radi stampanje, znaci da OS ima genericki drajver i za skener
:: Mislim da je najbolje za tebe da pokusas da namestis taj stampac, ako se posle nekog testiranja ispostavi da radi, kupis takav isti, ako je noviji i ako ga ima
:: Mozes da postavis temu i na benchu, tamo ima vise Linux-asa, ovde nas ima par komada :
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
neXus2000 ... 26.03.2020. 15:43 #661890

broj poruka: 3350
Ovo sto je receno i uvek pazi da stampac na kraju ima slovo N - oznacava network.

Tipa - HP M555DN (lupio sam verziju)

milos24 Epilog 08.04.2020. 06:32 #662146

Uzeo sam na kraju HP M280NW i ispao je apsolutno odlican. Prikopcao sam ga preko mreznog kabla.
Namestio sam da i skener i stampac rade na Linuxu, Windowsu i Macu. Ali ono sto me je najvise zaprepastilo je da danas mozete da kupite kolor laser sa skenerom, koji moze da se spoji na mrezu, koji ima WiFi i koji ima USB na koji mozete direktnod a skenirate i sa kojeg mozete direktno da stampate za ~260E. Mozda ostalima ovde to nije fascinantno, ali ja sam pslednji put gledao ovakve uredjaje pre 10 godina, tako da je meni ovo neverovatno.

Hvala jos jednom svima na savetima,

liman Re: Epilog 08.04.2020. 07:21 #662147

broj poruka: 809
Koliko je njegov toner?
Turbofolk will die very soon...!

milos24 Re: Re: Epilog 09.04.2020. 07:54 #662176

Uh, zaista ne znam. Meni to nije preterano bitno jer cu verovatno da ih menjam na 3-4 godine, tako da kada se rasporedi to ne bude strasno.

:: Koliko je njegov toner
:: Turbofolk will die very soon...!
imarkovic >> 09.04.2020. 10:58 #662178

Ima on niz tonera: https://tinyurl.com/u5s9vcb

Gordon Allport

VMARC Re: Epilog 09.04.2020. 13:52 #662179

broj poruka: 9420
Imaces novo zaprepascenje kada set tonera budes platio koliko i stampac .)

MBP Retina 13` Late 2012
macOS Catalina

i9 7920X/MasterLiquid Pro 120/GA-X299 UD4 Pro/32GB/240GB RAIDR/STRIX GTX1080TI O11G GAMING/CM 750W/LG 27MB85Z-B

:: Uzeo sam na kraju HP M280NW i ispao je apsolutno odlican. Prikopcao sam ga preko mreznog kabla
:: Namestio sam da i skener i stampac rade na Linuxu, Windowsu i Macu. Ali ono sto me je najvise zaprepastilo je da danas mozete da kupite kolor laser sa skenerom, koji moze da se spoji na mrezu, koji ima WiFi i koji ima USB na koji mozete direktnod a skenirate i sa kojeg mozete direktno da stampate za ~260E. Mozda ostalima ovde to nije fascinantno, ali ja sam pslednji put gledao ovakve uredjaje pre 10 godina, tako da je meni ovo neverovatno
:: Hvala jos jednom svima na savetima
:: Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga
:: Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga
:: Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se
:: Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs