Ortak ima kuciste i solidne izrade je, drugi ima napajanje. Nista egzoticno, ali za tu lovu sasvim dobro. S obzirom na ime trebalo bi da je pouzdano! Mada se to nikada nij emoglo reci za CD-DVD optiku, monitore i laptopove, vec samo za ploce i grafike...
Napajanja su im sasvim prosecna ali korektna, mnogo bolja od kineskih kungfu za 1200 dinara. Optika je dobra onoliko koliko su bili dobri i odgovarajuci modeli Pionira jer je Asus rezace uzimao od njih. Serija DWR0804P je ustvari Pioneer DVR107 koji je bio dobar koliko i original. Asus ploce su oduvek bile dobre a sada je to i pitanje cene, kvalitetne su samo skuplje ploce dok se najjeftinije nisu bas proslavile. Daleko od toga da to ne radi, vec je pitanje koliko ce izdrzati elektroliti na jeftinijim plocama. Isto je i za graficke skupi modeli su im odlicni a jeftinije... Uostalom i sa drugim proizvodjacima je stvar potpuno ista, koloko para toliko muzike.
kad se već kunete u Asus ploče i grafike, mora da ste mlađi dosta jer biste inače pamtili dobro ploče za Durona i TBirda koje su bile najbrže u svojoj klasi i do 10% ali samo sa jednom manom - čim ih opteretiš nekom igrom one kucaju sistem. Kako je to meni objasnio ortak - fabrički overklokovane za 2-5 MHz pa rade brže ali nestabilno. Još reče da su mu svi živi vraćali ploče. Prema tome pažljivo sa Asus pločama. Što se optike tiče ja imam lično CD rezač još od 5 godina i radi i dalje odlično. A to kućište ima nekoliko ortaka i svi su prezadovoljni. Pozz.
Verovatno si par godina stariji, s obzirom na postfix 77, ili gresim? Imam 26 god. Sa kompjuterima (osim na ETFu) aktivno radim iz ere 386-ca za PC sisteme. Taj fabricki overklok nije specifican samo za Asus vec i Abit. I dalje tvrdim da su Asus ploce najbolje na nasem trzistu ukoliko kostaju >100e. Kao drugo: Duron i ThunderBird su prilicno losiji procesori, sto zbog arhitekture sto zbog ocajnog wafera i kvaliteta izrade u pogonima. Dosta je zakazaivao u poredjenju sa Intelovim pulenima, koji su imali i vise od 10x manji broj otkaza. Da ne govorimo koliko je AMD plagijatorio Intel. I najbitnije, zavisi kako je sistem konfigurisan, ne mogu na osnovu tvoje recenice: `samo sa jednom manom - čim ih opteretiš nekom igrom one kucaju sistem` nista da izvedem, suvise je generalizovana! Ne znam koja je memorija, koje napajanje, koja setovanja, koja grafika...dakle, potpuno je deplasirano diskutovati na tu temu. Bar sto se mene tice, prosto, profesionalna struka mi ne dopusta da se bavim sa `rekla-kazala` vec samo sa naucno potvrdjenim cinjenicama i kriticki postavljenim kvalitetnim iskustvima. Nemoj me pogresno razumeti, ovo je samo uvertira, kako bi se sve stvari postavile na pravo mesto. Nemam nameru da te vredjam ni na koji nacin, naprotiv. Sve najbolje!
P.S. Inace, Vaskev je elektronicar, bar u neku ruku, i stariji je od mene, a poprilicno se razume. Njegov sud je itekako merodavan.
- R a v e n L o r d -
:: kad se već kunete u Asus ploče i grafike, mora da ste mlađi dosta jer biste inače pamtili dobro ploče za Durona i TBirda koje su bile najbrže u svojoj klasi i do 10% ali samo sa jednom manom - čim ih opteretiš nekom igrom one kucaju sistem. Kako je to meni objasnio ortak - fabrički overklokovane za 2-5 MHz pa rade brže ali nestabilno. Još reče da su mu svi živi vraćali ploče. Prema tome pažljivo sa Asus pločama. Što se optike tiče ja imam lično CD rezač još od 5 godina i radi i dalje odlično. A to kućište ima nekoliko ortaka i svi su prezadovoljni. Pozz :: :: Take care now, bye,bye then.
:: kad se već kunete u Asus ploče i grafike, mora da ste mlađi dosta jer biste inače pamtili dobro ploče za Durona i TBirda koje su bile najbrže u svojoj klasi i do 10% ali samo sa jednom manom - čim ih opteretiš nekom igrom one kucaju sistem. Kako je to meni objasnio ortak - fabrički overklokovane za 2-5 MHz pa rade brže ali nestabilno. Još reče da su mu svi živi vraćali ploče. Prema tome pažljivo sa Asus pločama. Što se optike tiče ja imam lično CD rezač još od 5 godina i radi i dalje odlično. A to kućište ima nekoliko ortaka i svi su prezadovoljni. Pozz :: :: Take care now, bye,bye then
Već je sto puta bilo polemike u vezi Intel vs. AMD u kojima je rečeno da je tek kombinacija AMD Athlon XP+nForce čipset bila dovoljno stabilna. Dakle, sam AMD, a pogotovo duroni su imali tone problema sa VIA, Ali i AMD čipsetima. Oni su, uglavnom, nestabilno radili na BILO KOJIM pločama, a to što je najviše Asusa, to je zato što je ta firma uvek bila najzastupljenija kod nas. Znaš li koliko sam loših ili nestabilnih Asus ploča za Intel video u svom životu?? Jednu. Imala je pokvarenu bateriju za BIOS na sebi.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.