E kako sad kad grafika trazi 2x8 pin a ja 1-8 i 1-6 pin
STRANA 1 OD 1
nekineko
E kako sad kad grafika trazi 2x8 pin a ja 1-8 i 1-6 pin
10.07.2019. 12:04
T66970
status: user broj poruka: 126
Skoro sam uzeo napajanje a sad ako uzmem novu graficku koja trazi 2x8 pin ja moraj znači i novo napajanje noje ima to jer moje ima 1 od 8 i jedan od 6 pin?
Da ne kupuješ grafičku koja zahteva dva osmopinca ili da promeniš napajanje i kupiš neko sa dva osmopinca. Imaš i razne adaptere: s dva moleksa na 8-pina i slično, pa i to možeš da iskoristiš, mada ja lično nisam lubitelj adaptera.
Kad vec uzimas nov komp, uzmi i novo napajanje, dodatan trosak ali po meni jedna od najbitnijih komponenti u kucistu.
Sto se tice kablova, ne znam koliko je to staro, obicno imaju dva po 8, ali sa mogucnoscu da postanu 6 pina, da se odvoje 2.. Ako to nemas, onda upgrade nesto iz srednjeg-viseg segmenta i uzivaj.
Re: E kako sad kad grafika trazi 2x8 pin a ja 1-8 i 1-6 pin
10.07.2019. 12:41
status: user broj poruka: 819
Kupis novo napajanje.... i resno.
:: Skoro sam uzeo napajanje a sad ako uzmem novu graficku koja trazi 2x8 pin ja moraj znači i novo napajanje noje ima to jer moje ima 1 od 8 i jedan od 6 pin ::
Nisi naveo koje je napajanje i koja grafička i tačan model.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Ti bi sa konja na magarca... Isprsi se i kupi neko posteno napajanje. ASUS STRIX B450-F Ryzen 2600 CM Nepton 140XL Kingston HyperX 2x8GB PREDATOR @3400 MSI RTX 2060 VENTUS
Na KP mozes naci Seasonic Focus Plus Gold ili EVGA G2/G3 za nekih 100-120e, sto su odlicna napajanja.
http://www.uniart3d.com ________________________________________________________________________________ ASUS TUF X299 MARK 1 - i7 7820X 4.4 GHz - CORSAIR H115i PRO RGB - 2xGIGABYTE GTX 1080 G1 8Gb - 32Gb KHX SAVAGE 3000 CL15 - SAMSUNG 970 PRO - TT
:: Skoro sam uzeo napajanje a sad ako uzmem novu graficku koja trazi 2x8 pin ja moraj znači i novo napajanje noje ima to jer moje ima 1 od 8 i jedan od 6 pin ::
ali kako ja vidim na slikama svi modeli 5700 imaji jedan 8 i jedan 6 pi konektor tako je barem na slikama i tako na njihovim sajtovima samo ovi iz Emmi-a izgleda ne znaju da broje
već što na tog LC-a ne treba kačiti ništa jače od GTX 1060, koji ima deklarisanu potrošnju duplo manju od RX 5700XT. Tako da ako ne želiš da u startu dobiješ Radeona marke zaPalit, kupi nekog Sisonika (recimo Seasonic SS-620GM2) ili bilo koje drugo kršteno napajanje, a ne kancelarijske LC-je ili ne daj bože Rejdmakse.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.