:: da nisi okrenuo pogresnu stranu licne karte, desi se i meni iako cesto koristim na posl :: miccosm Nije to u pitanju , probao sam nekoliko licnih karata i imam dva identicna uredjaja. Otvarao sam jedan da vidim sa koje strane cita posto je zatvoren.
dzonihsv Bas je zato uzet drugi doduse indentican.
Jesi li instalirao middleware? Da li ti je u tray-u stoji ikona token menagera? Ubacio sertifikate? Instalirao javu? Redosled po kojem mora da se instalira kada se to dešava je: -java -TrustEdgeID (zavisno od wina x86 ili x64) i proveri kada ti je izdata lična. Ako je pre 18.09.2014. onda ti treba RSIDcardMW -CELIK Ponekada takođe neće da ih pročita kada nemaš updateovan .net. Takođe pravi problem sa win10 1903 buildom. Najviše problema sam imao sa CT30 (onaj providni) dok se CT40 pokazao daleko stabilniji i bolji. Jesi li instalirao drajvere za njega sa sajta proizvođača?
Proveri da li je tvoje ime ili ime firme u Personal folderu. Zatim u Interediate certification autorities -MUP Ca gtađani, MUP CA Resursli i još neki MUP-ovi.
Meni uvek pomogne u sejvovvanju certifikata HALCOM-ov program NExus.
Danas kada dodjem sa posla polako cu korak po korak. Najvise sumnjam u sertifikate da li su u personal folderu, svakako javljam sta sam uradio, jos jednom hvala svima!
Obrati pazmku da prvi sertifikat sa liste (MUPCA Root sertifikat) staviš ručno u Trusted Root Certification Authorities. Nekada win ga stavi negde levo pa je to najsigurnije.
Dovie`andi se tovya sagain.
:: Danas kada dodjem sa posla polako cu korak po korak. Najvise sumnjam u sertifikate da li su u personal folderu, svakako javljam sta sam uradio, jos jednom hvala svima :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.