Taj konektor ti ide na rgb kontroler, imas ga na buvljaku ili bilo kojoj radnji koja prodaje led trake. Jedan pin ti je plus, ostala tri su boje ( plava, crvena, zelena ). Na kontroler se povezuje napajanje i to je to. C: /
Naravno da moze na vecinu novijih maticnih, ne laprdaj :D
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Taj konektor ti ide na rgb kontroler, imas ga na buvljaku ili bilo kojoj radnji koja prodaje led trake. Jedan pin ti je plus, ostala tri su boje ( plava, crvena, zelena ). Na kontroler se povezuje napajanje i to je to :: C: / :: ::
Naravno da moze na vecinu novijih maticnih, ne laprdaj :D
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: Taj konektor ti ide na rgb kontroler, imas ga na buvljaku ili bilo kojoj radnji koja prodaje led trake. Jedan pin ti je plus, ostala tri su boje ( plava, crvena, zelena ). Na kontroler se povezuje napajanje i to je to :: C: / :: ::
Koja to ploča ima RGB (ne Argb) na 5v ???? Koliko znam, sve su sa 12v.
:: Naravno da moze na vecinu novijih maticnih, ne laprdaj :D :: :: 5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | AORUS 1080Ti | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h :: :: :: Taj konektor ti ide na rgb kontroler, imas ga na buvljaku ili bilo kojoj radnji koja prodaje led trake. Jedan pin ti je plus, ostala tri su boje ( plava, crvena, zelena ). Na kontroler se povezuje napajanje i to je to :: :: C: / :: :: :: ::
Povezao sam mu traku direkt na plocu, i svetli samo belo na 3 sekunde, i onda se gasi na tri sekunde, i tako u krug. Uzeo sam mu ovo: https://tinyurl.com/y4zrhygu
Svaka rgb traka ima 4 pin i to je standard. +12V i 3 pina za RGB. 200 din gde hoces modul sa daljincem. Mozda ima i na cirkuskim plocama ta glupost od konektora, ne bi me cudilo. A verujem da ima, nisam u toku. Sto da ne, IC kosta $,03, a na ploci lepo izgleda uz muziku da menja boje. Za debilcice koji ce da plate zbog toga 500eur plocu, sto da ne. Uz svetleci RAM, FAN, mb jos i dodatnih 25m rgb trake ludnica. Kompjuter light show disko party :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Moraš i software da namestiš da svetli kako hoćeš. Kod Asus-a se zove AURA, kod Gigabyt-a RGB Fusion itd. Moguće i neke opcije kroz BIOS.
:: Povezao sam mu traku direkt na plocu, i svetli samo belo na 3 sekunde, i onda se gasi na tri sekunde, i tako u krug. Uzeo sam mu ovo: https://tinyurl.com/y4zrhyg :: :: I sve reseno, hvala svima na asistenciji :: :: Cpu: Ryzen 1600x 4ghz + CM v8 GTS :: GPU:RTX 2070 Gigabyte O :: Ram:16 Gb :: SSD: Crucial 500 gb +HDD 500g :: MBO:Asus b350 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse: Razer Nag :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Praktično sve nove ploče imaju nešto za RGB/ARGB, makar po jedan conector.
:: Svaka rgb traka ima 4 pin i to je standard. +12V i 3 pina za RGB. 200 din gde hoces modul sa daljincem :: Mozda ima i na cirkuskim plocama ta glupost od konektora, ne bi me cudilo. A verujem da ima, nisam u toku. Sto da ne, IC kosta $,03, a na ploci lepo izgleda uz muziku da menja boje. Za debilcice koji ce da plate zbog toga 500eur plocu, sto da ne. Uz svetleci RAM, FAN, mb jos i dodatnih 25m rgb trake ludnica. Kompjuter light show disko party : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.