Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
FDD problem poludecu
STRANA 1 OD 1
vuk125 FDD problem poludecu 23.11.2007. 10:48 T6643

status: user
broj poruka: 2929
Kako da iskljucim drljanje FDD-a pri podizanju XP-a?
Imam I Vistu i Linux ali kada se oni podizu ovo se ne desaava.
MIslim problem i nije problem samo sto me uzasno zivcira.
Svaki put kada se XP podize, flopy disk drive onako parazan pocne da `DRLJA`, a to me uzasno nervira, kako se ovo resava???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 23.11.2007. 11:16 #33774

broj poruka: 18996
e, to je toliko prosto da nisi svestan, udjes u bios i podesis u ADVANCED tabu, ili gde vec, obicno je na drugom mestu, namestis da ti skipuje floppy, stavis mu disabled na bootup-u
vuk125 FDD problem poludecu 23.11.2007. 11:24 #33776

broj poruka: 2929
Ma naravno to sam vec uradio i pri podizanju sistema on se ne cuje posto sam namestio to, nego samo kada se XP ucitava.
Jedino sto mogu da iskljucim je FDC controler na ploci ali takoko onda iskljucim floppy a to necu.
Mora da postoji neki servis u XP-u koji ovo kontrolose a ja ne znam koji.
newtesla Sinak, da si ti meni ziv & zdrav.... 23.11.2007. 11:50 #33779

broj poruka: 25
... tebi ustvari antivirus proverava pri svakom butovanju da nije flopi slucajno zarazen virusima.

Zvuci glupo, ali PC nema Auto insert notification za FDD, to jest, ne zna da li je disketa ubacena dok ne proba da je procita. Zato antivirus, svaki put, dok se butuje proverava ima li diskete u jedinici, i ako ima, proverava je da nije zarazena.

Imas negde u podesavanjima antivirusa da odstikliras, tipa ¨check floppy each boot¨ ili slicno.

Meni je Panda davno zadavala glavobolje zbog toga.

BTW, verovatno na Visti nemas antivirus, ili imas neki drugi. Linuxu antivirusi ne trebaju :)

MACHINE Re: Sinak, da si ti meni ziv & zdrav.... 23.11.2007. 12:16 #33783

broj poruka: 5704
I ja tako mislim, NOD32 npr.po default-u skenira pri bootu i gasenju. Sve je tacno sto je newtesla rekao, ne postiji hardverski nacin da masina ocita da li je FD ubcen u FDD jer se glava pali tek nakon pokretanja motora koji se odvija softverski.

- R a v e n L o r d -

:: ... tebi ustvari antivirus proverava pri svakom butovanju da nije flopi slucajno zarazen virusima
::
:: Zvuci glupo, ali PC nema Auto insert notification za FDD, to jest, ne zna da li je disketa ubacena dok ne proba da je procita. Zato antivirus, svaki put, dok se butuje proverava ima li diskete u jedinici, i ako ima, proverava je da nije zarazena
:: Imas negde u podesavanjima antivirusa da odstikliras, tipa ¨check floppy each boot¨ ili slicno
:: Meni je Panda davno zadavala glavobolje zbog toga
:: BTW, verovatno na Visti nemas antivirus, ili imas neki drugi. Linuxu antivirusi ne trebaju :
RubberDuck Kaspersky pakao pri podizanju sistema 23.11.2007. 19:04 #33817

broj poruka: 12

Kaspersky je u svim verzijama poznat po cinjenici da po podizanju welcome ekrana drlja po flopiju, stare masine sa 256mb ukoci u potpunosti na tren u potpunosti dok veoma opterecuje i sa 512mb, drljaca se oseca i na 1.5gb...
Naravno po defaultu ukljucen start-up virus-scan ... Svakoj staroj masini je kaspersky klip u tockovima, dok je `high` `real-time protection` kao kad vozite jugic sa podignutom rucnom koja lose hvata

Sta ce ti flopi? Izvadi iz kucista, disejbluj, to vise nicemu ne sluzi. Kupi usb flash ...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drugar Ja sam to jednostavno resio 23.11.2007. 19:39 #33822

broj poruka: 1

Jednostavno sam raskvacio FDD, tj. skinuo ga sa sistema.
Koji ce mi on i tako ga ne koristim-odavno sam presao na fles.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs