cooler master eXtreme Power RP-600-PCAP toliko se dere da cu da poludim ,dali postoji neko resenje da se smanji broj obrtaja na ovom napajanju?(softverski ,hardverski a da nije malj) U specifikaciji pise super silent,toliko je silent da mi zena otisla u drugu sobu. p.s. sve komponente ladne ko spricer cpu idle 32 full 45 ,samo napajanje i u biosu i u everestu 33-34, pomagajte,hvala unapred.
Slazem se da od podmazivanja nema neke vajde (dugorocno) a od kvalitetnih ventilatora imas jos i Nidec i Panaflo seriju (Matsushita=Panasonic) ali je problem da tako nesto nadjes kod nas. Jedino sto se lako nalazi su Spire i Cooler Master. Cooler master ima razne od obicnih Sleve bearing (najlosije), Rifle bearing (dugotrajnije) do Ball Bearing (teorijski najbolje ali prakticno najbucnije resenje i kvalitet kineskih lagera je ocaj bozji i traju isto kao ovi prvi). Moj savet ti je da potrazis Rifle bearing.
CM pravi dosta bucne coolere..tako da ako moze neka nabavi Noctua coolere,kao sto sam naveo,jer su jedni od najtisih na svetu..Jeste da kostaju oko 10 eura,ali se isplati...Barem ce zena da mu se vrati...xexe
Tesko ces da stavis da broj obrtaja moze da se regulise... Mozda je bolje da uzmes novo sa sto vecim ventilatorom, ili da ga, kao sto gman rece, rastavis i ocistis (naravno pod uslovom da je nekada bio tih)
Sto se izbora iz subjecta tice, ja glasam za malj... Sila boga ne moli, a na sikiru mozes i da se poseces :)
Kupio sam CM extreme power u nekoj maloj radnjici, desk nije bio uvoznik, ali sam stupio u kontakt sa bracom iz DESKa(2 bambija za bracu, covek maksimalno raspolozen da pomogne) Poenta price je da extreme power povecava broj obrtaja kad je veca temperatura,iz nekog nepoznatog razloga ima serija gde ga konstantno drzi na max broju obrtaja a ima serija gde su ocajni kuleri pa i na smanjenom broju obrtaja zuje i prave vibracije koje se prenose na kuciste. Ljudi iz deska su bili u fazonu da napajanja kupljeno kod njih koja ne mogu da se utisaju(smanjenjem broja obrtaja) za dz zamene za igreen seriju. Ne znam da li je jos uvek tako, ali te nista ne kosta da probas btw za 12 godina koliko koristim komp i kupujem komponente jos nisam sreo ljude koji su toliko raspolozeni da pomognu, otvore komp procackaju, provere.
Ja moj problem nisam resio, razmishljam se da kupim neku ultra tihu 12icu i tako resim problem. Znaci ubijem garanciju i ima tiho napajanje, kad bi mogao da ga prodam, mozda bi se istegao za neki corsaire hx, ali ko je lood da kupuje extreme power. Devize devize bonda elema
hvala dobri ljudi na pomoci,napajanje je novo tako da od ciscenja nema vajde,najpriblizniji mi je SHKOMIjev odgovor jer stvarno broj obrtaja ne varira vec je stalno isti,probacu sa zamenom ako budu hteli ako ne novi kuler mada nisam siguran da ce ni to pomoci.Pozdrav i hvala jos jednom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.