Puče osigurač iznad vrata, iskočio dole u ulazu isto za moj stan, jbg. Samo se nadam sad da mi ostatak kompa nije otišao.
Napajanje u pitanju je CoolerMaster V700. Smrdi na izgoreli sumpor.
Koje napajanje mi preporučujete okvirno oko 100 evra i na gore? 600w minimum i da nije LC power i slično.
Ono što sam okvirno video je Corsair CX750, EVGA B3 750 za oko 12.700 Edit: sad nadjoh Seasonic Focus Plus 750 Gold za 13.000 Edit2: Corsair RM650i Gold za malo više, 17.500 Edit3: Corsair RM850x za 20.000 (odoh za 7000 više od najjeftinijeg ali čisto pitam za mišljenja)
Seasonic Focus Plus 750 Gold, od onoga sto si sam nasao!
Meni, licno, ne svidja se Corsair, kao brand name (cena vs kvalitet) . CM je OK, Antec i Seasonic takodje. Chieftec spada u jeftinije, ali se pokazao solidnim (licno sam ih imao nekoliko, sta u mojim masinama, sta u firmi i kojegde). Ako smatras da ti je dovoljno 600W, onda uzmi u obzir i Thermaltake-ovu ``ToughPower`` seriju. Ja bih uzeo ovo, kada bih kupovao sada (za sebe, za konfu koju spremam): https://goo.gl/xdzy2L
Razocaravajuce obzirom o kom napajanju se radi, ali desava se..
Od ovih navedenih, Seasonic Focus. Mozda jos bolji izbor eVGA G2 750W, ima ga za 132eu, isto 10g garancije. Oba su top.
PS zar ne mozes da ga reklamiras? V700 ima garanciju 7god., cini mi se.
:: Puče osigurač iznad vrata, iskočio dole u ulazu isto za moj stan, jbg. Samo se nadam sad da mi ostatak kompa nije otišao :: :: Napajanje u pitanju je CoolerMaster V700. Smrdi na izgoreli sumpor :: :: Koje napajanje mi preporučujete okvirno oko 100 evra i na gore? 600w minimum i da nije LC power i slično :: :: Ono što sam okvirno video je Corsair CX750, EVGA B3 750 za oko 12.70 :: Edit: sad nadjoh Seasonic Focus Plus 750 Gold za 13.00 :: Edit2: Corsair RM650i Gold za malo više, 17.50 :: Edit3: Corsair RM850x za 20.000 (odoh za 7000 više od najjeftinijeg ali čisto pitam za mišljenja :: :: Bilo kakav savet bi pomogao...
Sto se novog tice preporuka za Sama Armor i Forza modele, kao i Seasonic SSR seriju, model od 750w ima u domacim radnjama za 13-14k sa 10 godina garancije. Kao sto si vec video.
Pazi, mozda mogu da nadju po serijskom broju i sl. Probaj.
Inace Tier 1 lista napajanja:
Tier 1 - Best
Aerocool - Project 7 Antec - High Current Pro, High Current Platinum be Quiet! - Dark Power Pro P10, Dark Power Pro 11 Bitfenix - Whisper Cooler Master - V-series (modular, not to be confused with the VSM), MasterWatt Maker Corsair - AX, AXi, HXi, RMi, RMx, SF, Vengeance, grey-label HX (2017), 2017 TXM Enermax - Platimax, Platimax Digifanless EVGA - G2, G3, P2, PS, T2, 1000G1, 850W and above GS FSP - Aurum PT LEPA - G1600 NZXT Hale90V2 Riotoro - Enigma Seasonic - X, Platinum, Snow Silent, all Fanless units, Prime, Focus Plus Gold/Platinum Sentey - Platinum Power, Golden Steel Power Silverstone - Nightjar Super Flower - Leadex Gold/Platinum/Titanium, Leadex II Thermaltake - 1250D-T RGB XFX - Pro Gold, Pro Black, XTS
BTW, ova Seasonic napajanja sa mog post-a imaju garanciju 10 godina i idu u Tier 1.
Idi do Monitora i probaj. Kazi tu je kupljeno, otprilike tad i tad. Izgubio si garantni i fiskalni. Moraju da imaju u evidenciji. Pa ako uspe, uspe. Ako ne, onda kupi novo napajanje.
Momci iz monitora mi rekoše da donesem napajanje pa će da vide šta mogu da urade ali je fora što ne znam koliko će taj proces da traje pa moram novo da uzmem, posle ću da ga prodajem ako dobijem novo sa reklamacije.
Pošto ne uzimam napajanje svake godine gledao sam dugoročno šta valja, i onda recimo taj Evga b3 od 650w je 11.000, pa onda b3 od 750w je samo 2000 više ali onda dilema jer je Seasonic Focus Plus Gold sa 750w oko 16.000.
Da li si razmisljao da uzmes nesto napolju? Ovde dati 12k za bronze napajanje ili 15,16k za gold je besmisleno po meni... za te pare napolju uzmes platinum.
:: :: Na sajtu ga nemaju ali pitaću u radnji. Za 16K sam video u Microsystem :: :: :: Kojih crnih 16000? Taj Seasonic na tom istom mestu gde nosis napajanje je 13.535 RSD. :: :: 750W Seasonic SSR-750FX :: :: :: ::
Izmedju nas i Heureka ti je razlika 3 evra za Seasonic 750 Gold. Da imamo i Platinum seriju mozda bi bilo nesto slicno. A i nista mu nece biti ni sa Gold serijom. Seasonic je super u svakom slucaju. Ne uzima neki krsh.
:: Da li si razmisljao da uzmes nesto napolju? Ovde dati 12k za bronze napajanje ili 15,16k za gold je besmisleno po meni... za te pare napolju uzmes platinum :: :: https://is.gd/VQjNk :: https://is.gd/yWZ4D :: :: ::
To su ok cene ako ih ima. Samo da ne uzima one bronze varijante za preko 10.000 XD Seasonic je bas lepo odradio tu focus seriju i trenutno mislim da nema boljih za te pare.
:: Izmedju nas i Heureka ti je razlika 3 evra za Seasonic 750 Gold. Da imamo i Platinum seriju mozda bi bilo nesto slicno. A i nista mu nece biti ni sa Gold serijom. Seasonic je super u svakom slucaju. Ne uzima neki krsh :: :: :: :: Da li si razmisljao da uzmes nesto napolju? Ovde dati 12k za bronze napajanje ili 15,16k za gold je besmisleno po meni... za te pare napolju uzmes platinum :: :: :: :: https://is.gd/VQjNk :: :: https://is.gd/yWZ4D :: :: :: :: :: ::
Kad god sam radio sa Monitorom uvek je sve bilo max. korektno.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: update: Monitor je ispao super, moram da ih pohvalim: dobio sam potpuno novo CM V750 napajanje kao zamenu i novih 5 godina garancije od danas :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.