...zanima me kakva je marka Codegen i da li ce biti dovoljno za 2x8800GT/GTS, 4x1GB DDRII 800MHz, nForce 590, i AMD Athlon 64 6400+ X2 Black Edition, 320GB SATA DVD-RW i DVD-ROM! Takodje planiram da clockujem masinu?
codegen-a od 400 wati i nisam imao do sada problema sa njim,mada ti mogu reci da i nije bas neki proizvodjac.posto imas odlicnu masinu preporucio bih ti napajanje malo zvucnijeg proizvodjaca corsair,cm.....te dve karte vuku dosta struje tako da mislim da ce ti 600w biti knap ako clockujes mozda i malo....
potošnja današnjih pc-je je precenjena. Tvoja conf nikad neće troštiti više od 420-430 w. Sa nekim kojeficijentom sigurnosti 500w je dovoljno. Ipak, ne verujem u Codegen. CM ili chieftec će ti raditi posao.
Stvar koja je sigurna je da je 600W dovoljno sto vise ko sto ti covek rece mislim da bi i recimo...550W kvalitetnog bilo dovoljno i za klok i sve to. Ali pazari Chieftec,Thermaltake,ako bi dao 100e onda Corsair 520W najbolje
:: ...zanima me kakva je marka Codegen i da li ce biti dovoljno za 2x8800GT/GTS, 4x1GB DDRII 800MHz, nForce 590, i AMD Athlon 64 6400+ X2 Black Edition, 320GB SATA DVD-RW i DVD-ROM :: Takodje planiram da clockujem masinu :: :: Pozdrav..
Lično mislim da ti je mnogo bolje uzeti jednu 8800 Ultra koja će bez problema da brije 2x8800GTS, a isto košta. Za 2X8800GT nisam siguran, ali opet verujem da je brža jedna bolja od dve lošije u SLI-ju. A kad sastavljaš takvu mašinu, nemoj štedeti na ploči i napajanju. Poslušaj Dycu i uzmi Corsair 620 XEU (čini mi se da je ta oznaka), ekstra dobro i pouzdano modularno napajanje (nećeš imati gomilu kablova koji ometaju protok vazduha u kućištu).
Neka me neko ispravi ako gresim. 8800GTS u fullu i pod klokom vuce nesto preko 200W,sto mu dodje 400W u SLI modu. AMD 6000+@3.0GHz vuce 100W.Klokerska Crna serija vuce jos vise. Znaci za samo CPU i GPU treba preko 500W. Jel treba tu da se nahrani i ploca,hard,optika???
Ako hoces da ti ta konfiguracija potraje duze treba uvek staviti jace napajanje. Ako stavis napajanje koje je knap za tvoje potrebe radice nonstop pod velikim opterecenjem i nece trajati bas dugo.Pretpostavimo da je veoma kvalitetno i mozda ne povuce u bolnu i mucenicku smrt ni jednu drugu komponentu i to je `najbolja` varijanta.Kupices novo i nista vise.Ali uvek postoji velika mogucnost da povuce sa sobom jos neku komponentu. Napajanje od 500 vati ce se sa tvojom konfiguracijom muciti vise nego jevreji u Aushvicu. Licno se ne bi usudio da stavim na tako velikog potrosaca napajanje ispod 600W,a verovatno bi isao na vise.Imam Codegena 450W i dobro me sluzi,ali moja konfiguracija trosi duplo manje nego tvoja...idi na sugurnu varijantu.CoolerMaster,Thermaltake,Spire min 600W,a sve preko toga ce znatno produziti radni vek tvog racunara.
`Ako hoces da ti ta konfiguracija potraje duze treba uvek staviti jace napajanje.`
Apsolutno se slazem jer ce tako produziti vek trajanja elektrolita u napajanju. A za Codegen se slazem da je korektno napajanje ali nista posebno. Cak sta vise napajanja od 450,550 i 600W su unutra potpuno ista sto je dovoljan znak da to nije prava snaga. Kvalitet izrade nije bas na nekom nivou ali je ono korektno jer sam se napopravljao raznih kungfu napajanja koja su kriminalno losa pa je tako Codegen uspeo da postane korektan. Ako vec uzimas 2x8800GT/GTS onda bato stedis na pogresnom mestu. Moj glas ide za neko firmirano tipa Chieftech, Antec, itd pisalo se ovde milion puta o tome.
Corsair od 620w ce to lagano da izvuce..Jeste da kosta oko 140 eura,ali stvarno vredi..Ako pak oces nesto jace,moj predlog je LC arkangel od 850w..cena mu je oko 130 eura..pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.