1. HP LJ MFP M125a kad instaliram drajver ostampa prvu probnu stranicu I posle nista. Nece da ostampa ni probnu stranicu vec izbaci poruku- Test page faild to print
2. HP LJ MFP M127fn nece da stampa iz mreze dok ne ostampam prvu stranicu sa kopjutera na koji je vezan
Za prvo i drugo: Iskljuci na tom kompjuteru UAC (User Account Control), tj. stavis ga na `never notify` i restartuj komp. Problem do UAC je, sto je Temporary folder je isto pod njim, pa su privilegije samo za administratora. Kada iskljucis, onda oslobadjas temp folder, pa i sam stampac mora da radi.
A za drugo, bolje ti je da postavis taj stampac na ruter ili switch, dodelis na stampacu IP adresu u opsegu i na ostalim kompjuterima instaliras drajvere, gde kada te pita za izvor pri instalaciji, ti stavis mrezu i IP ili pustis Autodetectda nadje stampac.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Drugi problem ni ja nisam uspeo da rešim, sem na način koji si ti opisao kod uređaja koji nemaju mrežu. Već kod uređaja sa LAN/wifi nema problema kada su priključeni na mrežu, jer ne postoji host računar, tako da je ovo što ti je napisao neXus2000 dobro rešenje.
U sustini UAC blokira elevated admin privilegije i time blokira neke foldere od samog administratora, kao i drugih korisnika koji pristupaju kroz uredjaje. Naravno i kojesta drugo. Iliti cuveno desni klik i run as administrator.
Moze da se dodeli kontrola uredjaja kroz sharing i security, ali nisam siguran da li ce opet UAC blokirati i to na nivou host racunara.
Sto se tice Temp direktorijuma, ako mislis da ga pomeris na drugo mesto, da ne bude na SSD, to se radi ovako:
Kreiras folder Temp ili Temporary ili kako god hoces na drugom HDD-u. Putanja bi izgledala ovako npr. : D:Temp Onda, desni klik na My Computer pa na Properties, pa u novom prozoru se klikne na advanced system settings. (drugi nacin - Control Panel - System - advanced system settings) U tom novo-otvorenom prozoru se klikne na Enviroment variables. Kada se otvori novi prozor, postoje dva pravougaonika. U prvom je ispisano Temp i Tmp. Dvoklikom na oba (jedan po jedan), otvara se linija u kojoj se upisuje onaj primer : D:Temp ili kako je vec nazvano i koja particija. Tako se uradi i za drugi. U drugom pravougaoniku, skroluje se na dno i tamo se mogu naci iste te dve opcije. Tako se i kao u prvom primeru radi, dvoklik i kucanje putanje. Naravno svaka operacija se zavrsava na OK, dok se ne pozatvaraju svi prozori, ukljucujuci i advanced system settings.
Posto je u pitanju pomeranje Temp foldera sa SSD na HDD, tj. primarne particije, pozeljno je uraditi ovako nesto.
Napravi se folder Temporary C Drive. Unutar njega se pravi Temp folder. Tako da putanje u advanced system settings enviroment variables bi bile ovako: D:Temporary C DriveTemp. Takodje, unutar Temporary C Drive foldera, napraviti i vise foldera, u zavisnosti od programa u kojem se nesto radi. Primera radi Photoshop, Sony Sound Forge, cak i Firefox. I svaki od tih programa u sebi sadrzi gde se temporary putanja nalazi i menja.
Jedino Firefox se mora pomeriti na ovaj nacin. Napravi se folder Firefox Profile u Temporary C Drive folderu. Onda se pronadj profile folder Firefoxa na SSD-u. Uobicajeno je c:UsersusernameAppDataLocalMozillaFirefoxProfiles i tu stoji neki folder q21e4cay.default.
Taj folder se prekopira u D:Temporary C DriveFirefox Profile.
Firefox mora biti iskljucen. U Run liniji se startuje firefox.exe -p. Time se otvara profile manager. Napravi se novi profil, ukuca se ime profila i na sledecem next ukaze se na putanju gde se nalazi prekopirani profile folder. I time se zavrsi sve na next i OK.
Malo je zezancija, za sve kada postoji SSD, ali time se ne aka vise sa timtemp folderima koji non-stop akaju SSD.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Stani stani, malo komplikujes sa FF. Ti si ceo profil u paketu sa cachom prebacio na tezi nacin, dok za svacije potrebe treba samo cache da se prebaci. Dakle:
1. Novi folder D:FFcache 2. Ukljucis FF i u adresi pises about:config 3. Nadjes browser.cache.disk.parent_directory ili ako ga nema ti ga napravis sa Desni Klik>New > String 4. I u njemu stavis adresu novog foldera D:FFcache 5. Iskljucis i ukljucis FF i to je to.
Samo sto Ccleaner i ostali slicni programi nece vise cistiti cache na uobicajan nacin nego se i njema mora staviti putanja ili raditi manuelno. Meni je cache na RAMdisku te me ne zanima.
Sto se tice resto od profila, to se menja vrlo malo i to neuporedljivo manje od cache, tako da ja ne dajem znacaj menjaja mesta profilu, samo cachu.
Moras, pa moras da prebacis folder sa SSD na HDD. Bio pun ili prazan. A jeste da taj profile directory mozes i da definises i kroz about:config ili kroz profile manager.
Kad sam kupio SSD, morao sam da radim migraciju Windows-a sa HDD na SSD. A onda sam sve sto ima veze sa temporary (putanje i sl.) prebacio na HDD folder. Ukljucujuci i pagefile.
SSD samo C drajv, dok su D, E i F hardovi (D i E su particije jednog harda). Na D particiji sam kreirao Temporary SSD i u njemu foldere Firefox Profile, IE Temp i Temporary C (temp folder za Win) i naravno jos par temp foldera za druge programe. Kod Firefoxa, kada ubacujes Bookmarks, Addon-ove, sam History, saved logins...itd. Sve ti se nalazi u tom profile folderu, tako da imas malo vise nego sam cache.
Inace, za ciscenje pratecih stvari tokom deinstalacije programa ili igara, koristim Revo Uninstaller, pa i time automatski mogu da biram sta cu od repova ocistiti posle deinstalacije. Bilo to registry kljucevi ili folderi.
A sadrzaj Temp foldera rucno brisem.
Da se fokusiramo na FF samo. Da tacno je da Profile pored cacha sadrzi i history, bookmarks i naravno addons, e sad addonsi su zapravo i najveci razlog da ga ostavis na SSD. Prosto receno addonsi su deo FF i kao takvi oni uslovljavaju brzinu pokretanja i rad programa vise nego cache. Ako ti su Addonsi na HDD a ostatak programa na SSD, onda vrlo verovatno se addonsi ne ucitavaju u isto vreme kad i FF. Imao sam i ja taj problem pri pokretanju FFa, a adblock mi se ne pokrene.
Tako da da, Profile, a najvise Addons, treba da ostanu gde i jesu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.