Imam napajanje gore iz naslova, pa me interesuje da li ono moze da gura fx6200, asus m5a97 pro, 8gb kingston hyperx fur,y powercolor 7850 1gb i hard od 500gb neki hitachi? Sad sam sve to sklopio i desilo mi se recimo kad sam pokrenuo WOT samo bam i ugasi se sam od sebe.
Mislim da bi trebalo da je dovoljno jako ako je ispravno
24.02.2017. 20:32
status: user broj poruka: 4228
Istestiraj memoriju bez hard diska - memtest. Istestiraj hard disk - mHDD. Zatim istestiraj grafiku, moj favorit je Video Card Stability Test. Nije posebno zahtevan, ali će pokazati problem ako se ne vidi na prvi pogled ako je grafika loša.
Trebalo bi da je ispravno jer sam ga koristio sam xeonom e5420, gigabyte ep35-ds3p 2x2 gb ddr2 isti hdd i ista grafa i nije mi se to desavalo. Samo mi treba mala pomoc oko tih testova posto to nikada nisam radio, to se radio kao dizanje sistema preko biosa ako se ne varam?
I da napomenem da kad je bio povezan CD ROM imao je problema da se digne sistem cim sam ga otkacio uspeo je, pa sam zato posumnjao na napajanje.
S tim što bih ja prvo testirao hdd, memoriju, pa tek onda video kartu.
Inače, mislim da optika `vuče` više struje nego hdd: dešavalo mi se da računar normalno radi, ali da kada izbacim ili vratim DVD tacnu - računar se isključi.
Poceo da me zeza i USB i CD ROM kao da su znali da treba da odradim nesto.
Pokrenuo sam test za grafiku sinoc i vrteo je nekih 15min.
Jutros kad sam probao da pokrenem masinu samo se pokrenuo na 5 sec i kraj, posle sam na napajanju ugasio prekidac i opet upalio i krenuo da se pali, pa je onda zakucao na onom ocitavanju Windowsa, tu sam ga restartovao i evo od tad radi bez problema nije se gasio niti restartovao i nije radjeno na njemu nista zahtevno samo po netu. Eto da napisem da se i to zna verovatno ce pomoci da ustanovimo do cega je.
:: Poceo da me zeza i USB i CD ROM kao da su znali da treba da odradim nesto :: :: Pokrenuo sam test za grafiku sinoc i vrteo je nekih 15min :: :: Jutros kad sam probao da pokrenem masinu samo se pokrenuo na 5 sec i kraj, posle sam na napajanju ugasio prekidac i opet upalio i krenuo da se pali, pa je onda zakucao na onom ocitavanju Windowsa, tu sam ga restartovao i evo od tad radi bez problema
Napajanje imam od 2011god tako da je sigurno dotrajalo. Znaci ovaj LC 600H-12 bi zavrsio posao tu? Posto sam citao po forumima da ga mnogo njih pljuju i da ima realne snage 300w?
Da, dotrajali su kond. Kada se zamene, napajanje ce raditi poput novog, jer su to jedini potrosni delovi unutra, ostalo nebitno koliko je staro. LC 600H ce biti vise nego ok za taj komp.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nece, druze. Radi ta 420ica korektno, mada svakako bi trebao da ide na 600ku, razlika u ceni je minimalna a za tu konfiguraciju je taman malo jace nego sto treba. 420ka je knap.
Slažem se da je knap, to je i bila moja poenta. Jedino što ne vozim tenkove, pa ne znam kako bi se ponašao jedan ovakav `akumulator`.
Uzimao sam, jer nisam mogao da ubedim mušterije da kupe skuplje, Rhino napajanja i neke Alti konfigracije sa istim. Od prvog trenutka su ventilatori na napajanjima preglasni, a posle 6 meseci je počelo i da se čuje `struganje`. E, samo zbog toga se kao minimum isplati LC 420, makar bio i sa 80 mm ventilatorom.
Pozdrav!
Vlada
:: Nece, druze. Radi ta 420ica korektno, mada svakako bi trebao da ide na 600ku, razlika u ceni je minimalna a za tu konfiguraciju je taman malo jace nego sto treba. 420ka je knap :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
Probacu sa tim kondenzatorima da sacuvam malo para taman bi dobro doslo da ode na neki SSD. A ako ne budem mogao da izbegnem onda uzimam taj LCpower od 600w.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.