Ako moze sad preporuka za kuciste, imam CM HAF 912+, pa bi odgovaralo neko u tom fazonu. Bitno je da ne bude sire, visina nije problem. Od ostalih zahteva obavezno je da bude crno iznutra, ne treba da bude nesto specijalno tiho, ali je pozeljno da bude jako provetreno.
I da, sto se dizajna tice, dolazi u obzir nesto u fazonu HAF-a, dakle Fractal Design i slicno ne hvala xD
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz Asus RX 480 Strix OC 8GB Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Ili sa istom cenom MS Industrial Titan Pro, nesto drugaciji princip i ideja. Verujem da bi ti se ono svidelo. Pored MS Ind. kucista cent jedan ne bih dao za `vece` brendove.
Mada posteno da ti kazem, ne znam zasto bi menjao tog Haf-a. Bolje tih 100e sto si spremio potrosi kao dodatak budzetu za menjanje tog 1090t, recimo za Ryzen 6c/12t, ako bude dobar.
Domace recenzije kucista, gorepomenutih, ako izuzmemo glas kao iz crtanog filma, odlicno covek sve pokrio/objasnio:
Menjam ga iskreno jer mi par sitnih ostecenja koje sam ja napravio bodu oci, nije nista strasno al` eto kad sam picajzla :P
A svakako cu uloziti vise kinte u CPU uskoro, jer sam odustao od kupovine GTX 1070 za sada, uzeo ovu RX 480 kao prelazno resenje, sad sam tu napravio dodatni budzet za novu platformu. Tako da sada planiram i NH D15 kuler, ali otom-potom. Sad bih uzeo kuciste koje ce da mi ispuni sve te zahteve.
Gledao sam MS kucista, odlicna su za te pare. Ne robujem brendovima fala Bogu, tako sam i uzeo ovu Redragon, pa Boze moj, mozda poslujem opet sa kinezima i pazarim neki MS model xD
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz Asus RX 480 Strix OC 8GB Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, Redragon Kala
Samo ta RX 480 nek ti bude prelazno resenje do GTX 1100 i RX 500, tera karta u 1080p sve, a i u toj tvojoj 1900x1200(ako ne gresim).
Sto se tice MS-a, kad vec hoces zbog tih par ostecenja, ogrebotina pretpostavljam da menjas, gledas njih i kraj price. I nisu kinezi, nego `susjedi` :) Ali dobro.
Kad ste vec pomenuli Urban S71, imam ga vec dosta dugo vremena, i moram priznati da je kuciste odlicno kako po dizajnu tako i po provetrenosti i prostornosti, vrlo zahvalno zaista.
Ali moram priznati da ne vredi te pare, bar je na mene takav utisak ostavilo, pre svega, a i siguran sam 100%, zato sto sam pre njega imao neprikosnovenog chieftec-a LB seriju. Da budem iskren toliko mi je bilo krivo kada sam ga prodao da vam ne mogu opisati, tako mocno kuciste, fenomenalne izrade, cvrsto, masivno, plastika vrh kvalitet, ma sve sve.
Sa druge strane Urban S71 je zaista lepo i funkcionalno, ali materijali nisu na nivou chieftec-a, a i ne verujem ni vecina ostalih da jesu.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
:: Ako moze sad preporuka za kuciste, imam CM HAF 912+, pa bi odgovaralo neko u tom fazonu. Bitno je da ne bude sire, visina nije problem. Od ostalih zahteva obavezno je da bude crno iznutra, ne treba da bude nesto specijalno tiho, ali je pozeljno da bude jako provetreno :: :: I da, sto se dizajna tice, dolazi u obzir nesto u fazonu HAF-a, dakle Fractal Design i slicno ne hvala x :: :: Asus M4A89GTD PR :: AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT :: Corsair Vengeance 8GB 1600 MH :: Asus RX 480 Strix OC 8G :: Dell U2412 :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1T :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: Altec Lansing VS242 :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Jedino rešenje ti je da uzmeš drugi HAF, sudeći po tvojim preferencijama. Samo, s ovim cenama - nemoguće. Kakva su oštećenja, mogu li se sanirati? Pre bih to pokušao ako je izvodljivo. U suprotnom ćeš kućište menjati lošijim.
Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.
Dugo sam ga analizirao, meni licno se mnogo svidja ceo sistem kako funkcionise i izgled kucista, staje EATX ploca. Preko kosta tacno 100$, kod nas vidim da je oko 140, znam da ne ispunjava budet, ali ako postoji neka mogucnost za dostavu od preko..
Druga opcija, sta ima kod nas, a da valja, tesko bilo sta za razmatranje sem Silverstone, jednostavno tesko je odgovoriti tom kvalitetu, Lian Li je preskup, a u fazonu HAF-a, pa jedino HAF itself. Steta sto nije opcija Fractal, takodje odlicno kuciste.
:: Ako moze sad preporuka za kuciste, imam CM HAF 912+, pa bi odgovaralo neko u tom fazonu. Bitno je da ne bude sire, visina nije problem. Od ostalih zahteva obavezno je da bude crno iznutra, ne treba da bude nesto specijalno tiho, ali je pozeljno da bude jako provetreno :: :: I da, sto se dizajna tice, dolazi u obzir nesto u fazonu HAF-a, dakle Fractal Design i slicno ne hvala x :: :: Asus M4A89GTD PR :: AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT :: Corsair Vengeance 8GB 1600 MH :: Asus RX 480 Strix OC 8G :: Dell U2412 :: SSD 850 EVO 250 GB, F3 1T :: CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000 :: Altec Lansing VS242 :: Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
lično ne bih uzeo ni jedno kućište, ako nema kaljeno staklo. Pleksi je teško g0vn0. Juče sređujem kućište i gledam pleksi - izgleda kao da sam ga šmirglom brisao, a ne magičnom krpom.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Ok, pregledao sam sve modele koje ste predlozili i dosao do zakljucka da mi jedan MS Titan Pro najvise odgovara. Ne toliko zbog cene, jer sam spreman da izdvojim i dosta vise za kuciste, vec zbog utiska da ovi ostali od 100e iskreno ne nude nista vise od ovog.
Ovih dana cu svratiti do neke radnje da ga vidim uzivo. Ako ne deluje kao jeftina plastika mislim da cu ga uzeti.
@slashdance:
Mogu i bez toga, pogotovo jer mi je kuciste na podu gde je bas ta leva strana zbog rasporeda manje-vise pokrivena, tako da ne mi to ne igra bitnu ulogu u odabiru.
@Blueberry:
Ostecenja su mala, uglavnom 2 ogrebotine na desnom panelu koje nisu toliko duboke, ali ipak vidljive. Sem toga, menjao bih ga jer eto, imam ga 5 godina i dosadilo je malo, iskreno.
@SkyFire:
Nije po mom ukusu, za 150e ima po meni ima mnogo lepsih kucista. Naravno, daleko od toga da ovo je lose ili ruzno.
Mali off:
Da ne bih otvarao opet novu temu, aj samo ukratko... Za 100e NH-15 kuler ili nesto drugo? Interesuje me sto brutalniji kuler za extreman OC...
I jos jedna stvar... Koje 14-ice ventilatore preporucujete za kuciste?
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz Asus RX 480 Strix OC 8GB Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, Redragon Kala
Dakle, samo imam dodatnog prostora za visinu, sirina i dubina nikako. Zato mi izmedju ostalog odgovara MS model.
Dao bih ja za ovo prvo Phanteks sto ganjas pare bez problema, izuzetno je kuciste, samo kada bi bilo manjih dimenzija...
Edit:
Sad sam bas gledao dimenzije za Enthoo EVOLV, izgleda da bi moglo da stane jer je za nekih 5cm sire od HAF-a, sto i nije strasno... Kako mogu da nabavim ovo cudo?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.