Kakvi su ovi laserski stampaci u ondocu na HP 1018 i Canon LBP-2900? Da li je dopuna jednostavna i rasprostranjena i ima li toner kaseta? Kako mi se cini to su 2 vrlo slicna stampaca od mehanike i elektronike do izgleda. Cuo sam da imaju neke cipove koji ne daju da se puni i da ih nema kod nas, da li je ovo tacno ili se to moze premostiti, da li su takva punjenja skuplja? U odnosu na kvalitet izrade, stampa, dopune i servisa kako se kotiraju u odnosu na HP i Canon? Hvala na pomoci
Načeo si načeto. To je kao da raspravljamo koja su kola najbolja. Ovde su najbolja nemačka kola, ni na jednom testu (čak ni nemačkom), ali, ovde to vredi kao valuta, kao tržišna vrednost. Tako je i sa HP-om, ja ga vazda preporučujem. Verovatno je neki od štampača u nečemu bolji... ali, kao celina, hp i dalje odnosi prevagu... pogotovo kad si pitao o repromaterijalu i ceni exploatacije, gde je toner kaseta hp-a uglavnom best-buy (uključujući Canon-ovu koja je ista kod nekih modela hp/canon). Tako da za par dinara ne vredi lupati glavu.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelni poruka...
Imam Epson EPL-6200L,preko godinu dana i mogu ti ga preporuciti. Sto se tice dopune tonera ona je moguca i sa zamenom cipa ce te kostati oko 2000 do 2500 din. u zavisnosti ge ga punis i racunaj da ces istampati oko 3000 strana sa dopunjenim. Inicijalni toner daje 1500 strana, a ja sam moj toner dopunjavao dvaput. Inace novi toneri su osetno skuplji nego kod HP-a. Dopunu mozes uraditi kod neke vece firme, posto vecina firmi, a pogotvo manje rade uglavnom HP i Canon, dok Epson izbegavaju, verujm mi ne znam zasto !!! Sto se tice brzine stampa do 20 strana u minuti i po onome sto sam ja video brzi je od HP 1010 koji sljaka kod mog drugara. Takodje manje savija papir i manje ga greje, a sto se tice kvaliteta otiska u rangu je sa HP-om, ako ne i bolji. Konica Minolta ti je prepakovani Epson, kao sto ti je Canon prepakovani HP.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.