Nadam se da neko od forumaša može da daa neki savet u vezi ove dve marke štampača. Ovih dana planiram da kupim štampač niže klase da bih štampao Diplomski rad a i za dalju upotrebu. Malo sam istraživao i došao do zaključka da su najbolje marke trenutno na tržištu što se tiče cene i kvaliteta HP ili Canon. Ja se lično dvoumim između * HP 2460 i * Canon Pixma iP1800 ili Pixma iP 2500 Meni je bitno pre svega pitanje održavanje ketridža i njegova praktičnost. Pošto primećujem da u poslednje vreme neki od njih imaju cipove (Canonovi sigurno za HP nisam siguran) a posto do sada nisam imao nikakvih iskustava sa ovim štampačima zanima me da li se ketridži sa čipovima mogu puniti i koliko je to složen postupak (pomionje se resetovanja tih čipova)? Kakve vrste mastila koriste i da li imaju zamenu za original mastila? Mozda imate neku prednost ili manu da navedete u odnostu na drugi? Unapred zahvalan na pomoći.
Heh...ovih dana krstarim netom trazeci odgovor na slicna pitanja, a i razlog zbog kog razmisljam da kupim stampac je isti :) Ove derikoze po stamparijama diplomski u 5 primera naplate vise nego nov ink jet stampac!
Moja iskustva sa ranijim modelima ovih proizvodjaca mi govore da je HP ipak bolji, jednostavno sve je za nijansu bolje. Jedina prednost Canon-a je jeftiniji kertridzi ali se zato i brze prazne.... ja cu definitivno uzeti HP ali koji...saznacu na kraju ove debate...
Pazi, znam da ti je budzet problem,ali mislim da je najbolje uzeti neki laserski . Cene su im vec od 6000din, a sa 1 tonerom mozes da se razbijes od stampe. Radim u CADu i prvo sam (pre 4-5god )poceo sa HP 1100(mislim) koji je bio ocajan za punjenje kert. Nastavio sa LexmarkomX1100 pre 3 god i jos ga imam, za punjenje je car, a miltifunc je pa imam i skener - topla preporuka,imas njegove naslednike za oko 4000din. Iako imam i HP110+ (za formate A1+)jos uvek koristim i Lezmark za manje formate zbog isplativosti. Svasta sam ti rekao, pa ti sam odluci. Nadam se da sam ti bio od pomoci. Pozdrav!!
Zahvaljujem se svima definitivno cu uzeti PIXMU jos malo sam se raspitivao i dosao do informacije da se ketridzi pune i da cipovi nisu prepreka za punjenje i normalno stampanje jos jedna prednost je da za razliku od HP-a PIXMA ima i tehnologiju za stampu na CD-u sto svakako moze da bude prednost za dalju upotrebu
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.