Kolizija između wireless tastature i wireless LAN-a
STRANA 1 OD 1
prosilva
Kolizija između wireless tastature i wireless LAN-a
20.10.2016. 14:29
T64087
status: user broj poruka: 195
Naišao sam na problem za koji nemam rešenje. Kupio sam wireless tastaturu i miša i priključio na HTPC. Problem je u tome što se wireless LAN poremeti i isljuči kada se konektujem na internet. Da li WiFi lan može da se konfiguriše tako da se ne sudara sa tataturom i mišem ?
Re: Kolizija između wireless tastature i wireless LAN-a
20.10.2016. 15:20
status: user broj poruka: 18996
Resenja iz mog iskustva nema, osim zamene tastature i misa za neki drugi model. Eventualno, probaj da stavis produzni USB, pa odalji receiver od kucista negde, mozda se nesto promeni.
:: Naišao sam na problem za koji nemam rešenje. Kupio sam wireless tastaturu i miša i priključio na HTPC. Problem je u tome što se wireless LAN poremeti i isljuči kada se konektujem na internet. Da li WiFi lan može da se konfiguriše tako da se ne sudara sa tataturom i mišem :: :: Pozdrav :: ::
Uradio sam to pre sat vremena. Stavio sam na auto, ali sad je kasno. Sutra ujutro ću probati da vidim kakva je situacija. HTPC mi se nalazi u prizemlju. Probaću da fizički razdvojim i udaljim wireles lan i prijemnik za tastaturu i miša, ali najverovatnije ču morati da spustim lan kabl dole i da tako rešim problem.
Pre nego što sam stavio na auto bilo je podeseno na 6. Probaću sa 1 i 11. Kako se ograničava brzina wireless-а, sa 150 Mbs na recimo 54 ? Možda bi to popravilo situaciju.
Od pre nedelju dana koristim paket trio gold sa internetom 50/3 Mbit/s. U potkrovlju mi je ruter i tu imam umrežena tri računara sa klasičnim lanom, odnosno kablovima. Tu je download 52,3 Mbit/s. Pretpostavljam da će neko imati sličan problem, pa čisto da se uputi kako da ga reši.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.