Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
A4teach RIP
STRANA 1 OD 1
knele88 A4teach RIP 08.09.2016. 18:19 T63939

status: user
broj poruka: 450
Posle 8 godina rada umro misonja A4teach X710BFSM, tj iskidao mu se kabl, pitanje da li neko ima taj kabl od nekog A4teacha pa da se dogovorimo, ili ako postovane kolege nemaju kojeg misa uzeti do 3000 din...

Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque re: 08.09.2016. 19:01 #623308

broj poruka: 1060
ja se preseko da su ugasili pogone :D
i ja vozim x7 747 od njih već jedno 7 godina i nikakvih problema, kad on ode, definitivno opet a4, imaju ovu sad novu bloody seriju, baš dosta modela, pa vidi ako ti se neki svidi... ili gledaj oglase, ume da naleti po neki...

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

imarkovic Re: A4teach RIP 08.09.2016. 19:06 #623309

broj poruka: 18996
Pa sta ako mu se iskidao kabl, najmanji je problem da se isece/nastavi lemilicom i termo buzirom, ili ceo kabl zameni za nov. Taj mis moze da se sredi.

:: Posle 8 godina rada umro misonja A4teach X710BFSM, tj iskidao mu se kabl, pitanje da li neko ima taj kabl od nekog A4teacha pa da se dogovorimo, ili ako postovane kolege nemaju kojeg misa uzeti do 3000 din..
::
:: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
knele88 nesto razmisljam 08.09.2016. 19:06 #623310

ako mi se ne bude spavalo veceras, lemiluci i skalpel u ruke pa polako da ga probam opraviti, jedino sto se kablic iskidao kod USB-a pa cu morati otvarati USB i onda lemiti kablice za ono unutar USB-a...
da gledam ovu krvavu seriju ima zanimljivih modela...

imarkovic Re: nesto razmisljam 08.09.2016. 20:52 #623315

Aha, kako hoces, drugo je ako hoces novog misa, a ako ces da popravljas taj, imas u Kelcu USB konektor, pa na taj originalni kabl samo zalemis zice i to je to, svaka boja na tom kablu ima svoje mesto, imas sheme na netu za sve tipove USB-a.

:: ako mi se ne bude spavalo veceras, lemiluci i skalpel u ruke pa polako da ga probam opraviti, jedino sto se kablic iskidao kod USB-a pa cu morati otvarati USB i onda lemiti kablice za ono unutar USB-a..
:: da gledam ovu krvavu seriju ima zanimljivih modela..
:: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
Srdjanc ... 08.09.2016. 22:29 #623329

broj poruka: 3106

Ukupno 6 x7 747 miseva su mi prosli kroz ruke.
Prvi kod druga sto je bio crko levi taster posle 4 godine.
Drugi zamena za prvi kod druga, jos radi kao nov. Malo uglancan od koriscenja.
Treci je moj. San majke bozje.
Cetvrti i peti sam kupio drugovima za rodjendane. Nemaju jos godinu dana staza tako nemam neki komentar, jos su savrseni.
Sesti je kupljen mrtav, a ne koriscen. Znaci kad ga ubacim u komp, on ne sveti a komp ga ne vidi. Zamenio sam kabal sa onim prvim navedenim misem i dalje isto. Planiram da mu skinem levi klik i prebacim na prvi, i samo im zamenim kucista. Samo je problem sto se meni trese ruka pa trebam da nadjem nekog da mi to uradi.

imarkovic Re: ... 08.09.2016. 23:47 #623332

Evo, da ponudim svoju pomoc, kao i ostalim kolegama sto se tice miseva, sta god treba, moze da se resi.
Taj mis koji ne svetli, ili je fabricki neispravan, ili ne dobija napajanje sa USB-a (mozda fizicki ostecen vod na ploci). A ovaj drugi na kom ne radi click, ne mora da se prebacuje sa drugog misa fizicki, vec moze da se sredi, mada se bojim da ako ne mozes da prelemis switch, da ce ovo biti jos veca igrarija, ali tu sam da priskocim

btw, iznenadio sam se koliko me ljudi kontaktiralo sa bench-a, uprkos usputnim obracanjem preko jednog posta i linkovanjem ove teme sa pcberze: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=62092&forid=18&katid=2
a ovde ljudi svaki treci dan traze neku pomoc, ne znajuci, pa cisto da se zna

PS izvinjavam se autoru teme i ostalima kojima ovo mozda i nije interesantno.

:: Ukupno 6 x7 747 miseva su mi prosli kroz ruke.
:: Prvi kod druga sto je bio crko levi taster posle 4 godine
:: Drugi zamena za prvi kod druga, jos radi kao nov. Malo uglancan od koriscenja
:: Treci je moj. San majke bozje
:: Cetvrti i peti sam kupio drugovima za rodjendane. Nemaju jos godinu dana staza tako nemam neki komentar, jos su savrseni
:: Sesti je kupljen mrtav, a ne koriscen. Znaci kad ga ubacim u komp, on ne sveti a komp ga ne vidi. Zamenio sam kabal sa onim prvim navedenim misem i dalje isto. Planiram da mu skinem levi klik i prebacim na prvi, i samo im zamenim kucista. Samo je problem sto se meni trese ruka pa trebam da nadjem nekog da mi to uradi
knele88 :) 09.09.2016. 01:10 #623335

Ziv je misonja umro nije .)
Prvo sam presekao kablic i rasekao ga, te skinuo znastinu foliju i ogilio zice, uzeo USB sto ide u komp/lap rastavio ga tj presekao sa skalpelom onu plastiku na pola, video da ima jos jedan deo pre nego sto ide onaj usb prenosni kontaktni deo, iz tog dela su virile zice nekih 1.5cm taman dovoljno da ih prelemim i lepo opet spojim, steta sto nisam sve slikao :( opet vratio sve lepo u plastiku zalepio je lepkom i na kraju posto mi nija nista palo drugo na pamet uzeo i ceo kablic od misonje uvio u staru dobru izolir traku valjda se sad nece toliko istrgati posto je ceo kablic otanjio msm na zastitu ( godine cine svoje)... tako da ce me njhova krvava serija cekati bar kojim mesec jos :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs