cena ne znam kolika je, ali moje mišljenje je da je ovaj raven skroz kul, jer unutra ima mesta kolko oćeš! e sad mi samo malo nije jasno gledajući ove slike, obzirom gde su rupe za matičnu... zadnji konektori od ploče ostaju unutar kućišta?? a i malo je glupo što je napajanje gore, ali ima otvore za ventilaciju kolko vidim, pa napajanje može i obrnuto da stoji (valjda) pa da uvlači hladan vazduh a ovaj čiftek mi se ne sviđa nikako, jer kad uglaviš napajanje unutra, svi kablovi ostaju tu, taj deo nisu rešili..
ja tu sliku nisam ni skontao kako treba, ladno nisam primetio otvor xD ali opet su mogli da se drže klasike, napajanje dole i vent sa njim, i gura napolje odmah, ovako duva u gornji deo otvorenog kućišta.. malo čudno, al jbg sad
Pozdrav svima :) Sto se tice Silverstone kucista njihova Raven serija je upravo karakteristicna po tome sto su sve komponente u njima zarotirane za 90 stepeni. Time se postize bolji airflow obzirom da po svojoj prirodi topao vazduh ima tendenciju da ide na gore. Poboljsanju hladjena doprinose i penetrator ventilatori koji imaju usmeren tok vazduha za razliku od obicnih. Napajanje ima predvidjen otvor na zanjoj strani kucista za spostveni dotok svezeg vazduha i nezavisno hladjenje. Naravno sve ovo je propraceno filterima koji se mogu lako ukloniti radi ciscenja. :) Konektori za maticnu plocu i graficku karu se nalaze na vrhu kucista, ispod velike plasticne maske koja pokriva ceo gornji deo. Svi kablovi se sprvode kroz predvidjeni otvor ka zadnjoj strani kucista (koji je odmah iznad napajanja). Eto kratko par reci o ovom svakako speicficnom kucistu, a za one koje zanima vise detalja predlazem da nadju neku recenziju na interenetu ili youtube-u. Svako dobro :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.