Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Da li su ova kucista....
STRANA 1 OD 1
nbkom Da li su ova kucista.... 02.09.2016. 13:52 T63922

status: user
broj poruka: 338
Da li su ova kucista nesto narocita po vasem misljenju,po obliku i ceni:
- Raven RV05B-W.
- Chieftec SJ-068-OP.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque re: 02.09.2016. 14:37 #623051

broj poruka: 1060
cena ne znam kolika je, ali moje mišljenje je da je ovaj raven skroz kul, jer unutra ima mesta kolko oćeš! e sad mi samo malo nije jasno gledajući ove slike, obzirom gde su rupe za matičnu... zadnji konektori od ploče ostaju unutar kućišta?? a i malo je glupo što je napajanje gore, ali ima otvore za ventilaciju kolko vidim, pa napajanje može i obrnuto da stoji (valjda) pa da uvlači hladan vazduh
a ovaj čiftek mi se ne sviđa nikako, jer kad uglaviš napajanje unutra, svi kablovi ostaju tu, taj deo nisu rešili..

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

Elfusion re:re: 02.09.2016. 14:54 #623053

broj poruka: 414
Sto naopako napajanje? Gde napajanje da uvlaci hladan vazduh kad ono zna bas da greje.
Elektrofusion
Powered by ReactorSuperial

vladarko Ne vidi se lepo, 02.09.2016. 15:10 #623054

broj poruka: 4228
ali rekao bih da na ovoj slici uvlači vazdug sa zadnje strane, a izbacuje ga na gore.

http://alienbabeltech.com/forum/showthread.php?tid=964

Pozdrav!

Vlada

nisque auh 02.09.2016. 15:52 #623055

broj poruka: 1060
ja tu sliku nisam ni skontao kako treba, ladno nisam primetio otvor xD
ali opet su mogli da se drže klasike, napajanje dole i vent sa njim, i gura napolje odmah, ovako duva u gornji deo otvorenog kućišta.. malo čudno, al jbg sad

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

Julije !!! 02.09.2016. 20:55 #623071

broj poruka: 265
+1 Elfusion

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Kingston HyperX SH103S3240G + SAMSUNG HD502HJ
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stack

SCooTER Silverstone RV05B-W 03.09.2016. 02:08 #623095

broj poruka: 32
Pozdrav svima :) Sto se tice Silverstone kucista njihova Raven serija je upravo karakteristicna po tome sto su sve komponente u njima zarotirane za 90 stepeni. Time se postize bolji airflow obzirom da po svojoj prirodi topao vazduh ima tendenciju da ide na gore. Poboljsanju hladjena doprinose i penetrator ventilatori koji imaju usmeren tok vazduha za razliku od obicnih. Napajanje ima predvidjen otvor na zanjoj strani kucista za spostveni dotok svezeg vazduha i nezavisno hladjenje. Naravno sve ovo je propraceno filterima koji se mogu lako ukloniti radi ciscenja. :) Konektori za maticnu plocu i graficku karu se nalaze na vrhu kucista, ispod velike plasticne maske koja pokriva ceo gornji deo. Svi kablovi se sprvode kroz predvidjeni otvor ka zadnjoj strani kucista (koji je odmah iznad napajanja). Eto kratko par reci o ovom svakako speicficnom kucistu, a za one koje zanima vise detalja predlazem da nadju neku recenziju na interenetu ili youtube-u. Svako dobro :)

nbkom .... 05.09.2016. 12:32 #623165

broj poruka: 338
Znaci ipak je raven neko normalno/napredno kuciste a cieftec eksperiment.Hvala na pomoci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs