Taj problem (savrseno naleganje plastike na taster) nemaju samo novi misevi koji su otpakovani i korisceni nekoliko meseci. Ali ako je luft ozbiljan i iritantan, onda mora da se otvori i da se nadje pouzdan nacin da se popuni taj luft koji je minijaturan.
Ako nije ispadao npr., otvori misa i pogledaj kako izgleda plastika koja pritiska taster, kao i taster. Pogledaj i kako izgleda na oko, da li se cini kao da je blago podignuta. Takodje, pokusaj recimo da kad zatvaras misa ne zavrnes skroz sraf ispod levog klika, nego da ostane nezategnut, pa se igraj na taj nacin dok ne pronadjes polozaj. Ako ti deluje sve u redu, pokusaj nekako da iseces delic izolir trake i zalepis taj deo na plastiku, ukoliko postoji luft i dalje. Treba zivaca i strpljenja za to, igraces se dugo :)
:: Pozdrav, posle nekog vremena levi klik je nekako postao labav, kao da se klacka levo desno, i cuje se desta, kao na ovom snimku. :: :: https://www.youtube.com/watch?v=10XznS2Wvt :: :: Hocu da otvorim misa i da sredim to nekako, da li ovde ima nekog ko se razume u te stvari, valja bi mi pomoc :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 2x4Gb @ 1866 :: GTX960 Gaming G :: Bigfoot killer NIC 210 :: Seasonic X-series 650KM :: Logitech G11 :: Steeseries Heav :: Finalmouse Ergo 2015 SE
Mozda si mogao samo da podignes PCB prednju stranu za tih par mm sa nekom podloskom i onda bi m. tasteri bili za toliko vislji i nalegli bi taman na plastiku za klik.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da su pametni proizvodjaci koji proizvode skupe miseve (Raizer, Logitech), pa da stavljaju malo parce aluminijuma (nek nadju nacin) umesto sto je plasticno, ili bar bakelit koji je 10x jaci od plastike, ali verovatno su procenili da ih to kosta citavo bogatstvo.
@Gile, dobra ideja, ali bojim se da bi za nijansu podigao i desni deo ploce koji recimo ne treba ni 0.1mm da se podigne.
:: Da da, mogle je i tako.. Nego video sam da su oni na desnom kliku stavili parcence tanke plastike pa rekoh da tako treba. :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 2x4Gb @ 1866 :: GTX960 Gaming G :: Bigfoot killer NIC 210 :: Seasonic X-series 650KM :: Logitech G11 :: Steeseries Heav :: Finalmouse Ergo 2015 S :: ::
Aha, ako ne trebaju oba da se podizu, onda samo na tu jednu stranu staviti poslosku, a posle dostelati sa zatezanjem/ otezanjem srafova :)
Moze se i sam mikro taster podici ako se odlemi i ubaci komad plastike ( od kreditne kartice, case jogurta i sl. potrebna debljina ) koja se predhosno izreze na meru i izbusi i onda preko nje taster i onda lemiti. Ima bar 1.5mm viska nogice od tastera...a nije tesko i produziti nogice.
Na taj nacin ne moze da pukne lem, odnosno malo jaci klik i popucali bi vodovi jer `visi` u vazduhu.
Ali to su nijanse u pitanju merene u mikromilimetrima, bukvalno je dovoljna debljina izolir trake, jel znas koliko je debela kreditna kartica? 1mm recimo, to je mnogo, plus ne moze da se fiksira tako malo parce plastike a da ne spadne. A levi dovoljno da se podigne za 0.1-0.2mm, da ne moze da se klikne uopste. To se radi na masinama, kao i mikrotasteri, ali ko je dovoljno uporan, moze nesto da uradi, takodje i da promeni rad tastera (meksi, tvrdji, srednji, odnosno jaci-slabiji click).
Edit: tek sam sad video da si napisao da se odlemi taster pa ubaci. A, sta ako nije dobro? Ponovo odlemi/zalemi, pa ako opet nije dobro i treci put. Posle toga si zajebo vod na ploci 99%.
:: Aha, ako ne trebaju oba da se podizu, onda samo na tu jednu stranu staviti poslosku, a posle dostelati sa zatezanjem/ otezanjem srafova : :: :: Moze se i sam mikro taster podici ako se odlemi i ubaci komad plastike ( od kreditne kartice, case jogurta i sl. potrebna debljina ) koja se predhosno izreze na meru i izbusi i onda preko nje taster i onda lemiti. Ima bar 1.5mm viska nogice od tastera.. :: :: Na taj nacin ne moze da pukne lem, odnosno malo jaci klik i popucali bi vodovi jer `visi` u vazduhu :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma jasno je sve. nego, lako se odokativno oceni koliko ima lufta do tastera/ dok ga ne dodirne...
Za mene je to poslic od pola sata, jer sam ih se vala narastavljao ne zna se broj...:)
za nekoga ko prvi put rastavlja i generalno nema iskustva sa takvim oppiljivim stvarcicama, naravno da ce biti problem.
Sto se stampe tice, u pravu si, ali za onog ko ne zna da lemi. Ako se potrefi dobra i ispravna temperatura lemilice, sa pumpicom i pletenicom ima da ga skinem 10x, a da ne ostetim ni stampu ni prekidac...Sa kineskom lemiliciom od 60W bez regulacije podizes stampu gotovo 100% i to nakon prvog skidanja.
Pcb je sve jadniji i jadniji, pa i na misevima od 50+eur, bez obzira.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.