Drugari treba mi savet. Došlo je leto a sa njime i paklene vrućine, a laptop se greje i greje...
Interesuje me koji model coolera Vi preporučujete za laptopo koji radi kao mini ringla :) Tačnije potreban mi je cooler koji može da obezbedi najbolje hlađenje laptopa i najveći protok vazduha, ostale opcije-gluposti kao što su usb broj i tip USB portova, nivo buke itd. nije bitno. Hoću da kupim nešto kvalitetno i da rešim problem za svagda. U pitanju je 15` laptop
Iskreno Cooler Master U2 koristim samo da bi malo izdigao laptop...
I to je to... nema tu pomoci da se nesto ohladi... sem u slucaju da je kuciste laptopa od metala i direktno spojeno na komponente koje se greju...
Buduci da je vecini laptop racunara kuciste od plastike a kao sto znamo ona je izolator mozemo samo da hladimo tu plastiku a ne i komponente unutar kucista...
Na starom Dell N5010 sam najbolje rezultate hladjenja imao kad sam mu uklonio poklopac ODD-a te na taj nacin postigao dobar protok vazduha, nazalost tako se oslobadja prolaz i za prasinu te malo dobijes malo izgubis...
Noviji Lenovo Y500 svako malo otvorim i menjam mSATA ssd po potrebi pa tokom tog zahvata komprimovanim vazduhom predjem preko svega i svacega unutar kucista... iskreno ni to ne pomaze previse zato sto Y500 ima dobre filtere za prasinu pa je nema puno...
Moj predlog ne bacati pare na preskupe cincilatore koji ce duvati vazduh u kuciste laptopa zato sto to stvarno nema efekta sem u slucaju odredjenih Mac Book modela, Razer i slicnih laptopa cije je celo kuciste od metala pa se i postize neki efekat hladjenja...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: :: Jesam :: Laptop rastavljen, mini kompresor lepo uklonio prasinu : :: Trenutni hladnjak radi ok na laptopu :: :: Zato trežim rešenje u vidu postolja za hlađenj :: :: :: :: :: A da li si cistio prasinu iz lap topa :: :: :: ::
@otporas ma jok to ti je kad zveknes jedan Pycnogenol (sprecava metabolicki sindrom, podmladjuje kozu, ublazava osteoartris i za naseg otporasa najbitniji faktor - resava `erectile dysfunction`) i postanes kreativan, brm, brmmm , brmmmmmmm .)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Metnes neki cooler ispod, uradis ga fino sa USB napajanjem da pirka i to je to.
:: :: Drugari treba mi savet. Došlo je leto a sa njime i paklene vrućine, a laptop se greje i greje.. :: :: Interesuje me koji model coolera Vi preporučujete za laptopo koji radi kao mini ringla :) Tačnije potreban mi je cooler koji može da obezbedi najbolje hlađenje laptopa i najveći protok vazduha, ostale opcije-gluposti kao što su usb broj i tip USB portova, nivo buke itd. nije bitno. Hoću da kupim nešto kvalitetno i da rešim problem za svagda :: U pitanju je 15` laptop
ja imam taj kuler što ide ispod laptopa i kao što neki rekoše, to je dobro samo da ti malo odigne laptop, i smanji temepraturu za 1stepen kad je u full loadu, ne zato što taj ventilator nešto pomaže već zato što odlepiš laptop od podloge, takodje su dobri ako laptop koristiš na krevetu ili tepihu pa da ti laptop ne usisava prašinu iz tih predmeta.
ali isti efekat dobijem i kad skinem tastaturu od laptopa jer tu ima najveći dotok svežeg vazduha, ali onda se na taj način ne hlade ostale komponente prirodnim strujanjem vazduha tako da šta znam :D
Hvala na sugestijama . Ja sam iskreno mislio da uzmem neko postolje tipa TITAN, nekako su mi ona izgledala najozbiljije. Mada uvek ostaje problem kako sa sobom poneti postolje kada nasiš i laptop.
Za sada ću poslušati markozutic. Naručio sam kuler preko aliexpress pa ćemo videti da li fercera
:: ja imam taj kuler što ide ispod laptopa i kao što neki rekoše, to je dobro samo da ti malo odigne laptop, i smanji temepraturu za 1stepen kad je u full loadu, ne zato što taj ventilator nešto pomaže već zato što odlepiš laptop od podloge, takodje su dobri ako laptop koristiš na krevetu ili tepihu pa da ti laptop ne usisava prašinu iz tih predmeta :: :: Ovaj kuler je dobar, meni smanji u proseku 5-8C stepeni :: http://www.aliexpress.com/item/CoolCold-Ice-Magic-3-Mini-Universal-Laptop-Cooling-Fan-USB-Plug-Exhaust-Fan-Speed-Adjustable-Notebook/32679848199.htm :: :: ali isti efekat dobijem i kad skinem tastaturu od laptopa jer tu ima najveći dotok svežeg vazduha, ali onda se na taj način ne hlade ostale komponente prirodnim strujanjem vazduha tako da šta znam : :: :: takodje mozes da promeniš/ojacas pastu na kuler :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Na kraju sam kupio postolje Cooler master NOTEPAL A200 jer nisam mogao više da čekam kuler preko aliexpressa. Nakon upotrebe postolja nekoliko dana, kada su bile one vrućine, postolje se pokazalo kao pravi pogodak . Skida temperaturu toliko da se ovaj ugrađeni kuler od laptopa više ne pokreće u max modu. Barem nekih 10 stepeni skine laptopu. Postolje ima dva ventilatora 14cm i najbolji protok vazduha koji sam našao u ponudi kod nas 92CFM. Takođe ima mogućnost regulacije rada/brzine ventilatora.
Javljam se sa utisacima kada stigne kuler preko aliexpress.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.