Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Jel se neko naisao na ovakav USB-problem?
STRANA 1 OD 1
pcandparts Jel se neko naisao na ovakav USB-problem? 06.11.2007. 11:41 T6373

status: user
broj poruka: 73
Masina sklopljena, instaliran XP, drajveri, sve radi OK, `samo` ne prepoznaje USB disk!?
Ploca je Biostar (integrisana vga), proc. AM2 2800+ jeftina kombinacija, ali bi trebalo da radi (nikad nisam imao problema sa tim jeftinim masinama, za obicne kancelar. poslove koje radim), medjutim - jok.
Sa CD-a od ploce ubacen i USB driver (iako je XP vec postavio USB 2.0)...
Kad prikljucim USB fijoku sa HDD - ne vidi je, onda je posle par restarta vidi, al kaze da je disk `corrupted` i nudi `format` koji ne moze da zavrsi (greska). kad isti disk povezem na stari komp, zaista je corrpupted, formatiram ga tamo, al i na novom kompu opet isto - ne vidi ga, onda kaze `ostecen`... i tako u krug. Isto se ponavlja i kad prikljucim USB fijoku sa DVD (naravno bez formatiranja), ali javlja `corrupted` i sl.

Molba za sve koji se bave servisiranjem - Da li je neko vec imao slican problem, tj. da li je mozda poznato da AM2 moze da ima takav problem? (pre nego sto odnesem plocu ili CPU na reklamaciju). Hvala svima, unapred, na trudu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pcandparts Izostavio sam... 06.11.2007. 11:44 #32273

...ploca je K8M800 Micro AM2

Shultz Ne verujem da te zeze ploca 06.11.2007. 11:47 #32275

broj poruka: 9
ubaci obican usb disk. Ako ti i sa njim pravi problem onda ne radi usb pa ploci. Moze da bude i da nisi ukljucio usb 2.0 u biosu. Procesor nemoj da nosis na reklamaciju jer on nema nikakve veze sa tim.

Shultz Da dodam 06.11.2007. 11:49 #32276

broj poruka: 9
imao sam usb fioku koja je bila neispravna i ponasala se na isti nacin

pcandparts nisam pomenuo, i usb-flash ima isti problem... 06.11.2007. 11:56 #32278

...a u BIOSu je sve ok (enabled).

BataCele Hah 06.11.2007. 12:09 #32279

broj poruka: 1532
Reklamacija...

Postoji patch za W XP za USB, ali mislim da nije do toga. Drajver poseban ti ne treba.

Uzmi neciji drugi flash stick i vidi da li on radi (neki stariji model). Da nemas kakav `egzotican` model? Ili pokvaren?

Da li koristis USB port na ploci ili spreda na kucistu? Moguce da nisu zicice od kucista do ploce dobro spojene pri sklapanju racunara. U pisanom uputstvu uz plocu sve je objasnjeno. Ako je port na ploci, onda zaboravi prethodno receno.

Ukoliko na drugom racunaru radi sve kako treba, a na tom ne radi, onda nemoj uopste da se petljas, samo ces zivce izgubiti. Odnesi na reklamaciju. Cak i da je nesto prosto, nemoj da se stidis sto nisi odmah shvatio. Serviser je zanimanje kao i svako drugo i znanje hleb zaradjuje. Uostalom, pretpostavljam da imas garanciju.
pcandparts opet dopuna: 06.11.2007. 13:19 #32283

@BataCele - imam vise flash-ki, sa svima isto. Probam samo na USB portovima na ploci, da bih eliminisao ev. pogesno povezne USB spreda (mada su i oni OK. imam iskustva, ali se sa ovako necim nisam sreo).

@Shulz - usb-fijoka sa DVDRW-om radi na starom kompu, ali ovde ne moze ni ona, dakle nije ni do HDD-fijoke...

Sve `mirise` da je ploca u pitanju, i ne radi se `da se stidim` nego bih da izbegnem cekanje prilikom reklamacije, ako slucajno nije do nje (a bas mi je neophodan taj novi komp, inace ga ne bih ni uzimao)... zato sam i pokusao da saznam jos necija iskustva, ukoliko mozda postoje neki vec poznati problemi sa tim...

U savkom slucaju hvala za dosadasnje savete. :)

drzacomp mozda ipak drajveri 06.11.2007. 14:46 #32286

broj poruka: 359
secam se da sam jednom instalirao usb drajvere za plocu (iako sam imao XP SP1 koji podrzava usb2.0) i da onda usb nije hteo da radi.
pretpostavljam da imas XP SP2, tako da bih ti samo jos preporucio (mada je vec sve objasnjeno koliko moze od ostalih korisnika) da probas da deinstaliras drajvere za usb koje si instalirao sa diska i da vratis XPove, pa ako nece verovatno te ceka reklamacija...
ako te mrzi da cekas reklamaciju, otrci i kupi pci usb karticu
ali saucestvujem u tvojoj muci sa glupavim mashinama...
ddragoljub Mozda je do jumper-a 06.11.2007. 20:06 #32310

broj poruka: 126

POzdrav,

imao sam slicnih problema sa fijokom za 3.5` HDD PATA ... problem je bio u tome shto sam Jumper postavio na MASTER-Slave present a trebalo je na MASTER-SINGLE .. chim sam to promenio sve je proradilo..... mislim da je u pitanju bio WD disk.... vidi da nije do toga...

Pozdrav, dragoljub

VMARC Crkla ti je jedna od dve stvari 06.11.2007. 23:31 #32341

broj poruka: 9420

1 Poca 99%, deo koji kontrolise napon na USB portovima ne isporucuje dobre vrednosti
2 Napajanje 1%, slicno jedinici, ali u tom slucajku bi te sigurno zezalo jos nesto na kompu.

Promeni maticnu plocu, redak kvar ali sam ih imao desetak. Svi odradjeni u garantnom roku.

PS. Ako ti je cimanje za reklamaciju, stavi obican PCI USB i radice ti normalno.
pcandparts Hvala svima... 07.11.2007. 14:09 #32404

...na trudu i odgovorima.

veliki pozdrav!

B Rad

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs