Dobro vece svima. Posto veoma cenim Vase misljenje zanima koji bi po Vama bio odlican mis za fps gaming. Sinos mi je posle 4 godine vrisnuo CM ziro g, te mi je potrebna zamena. Inace koristim palm grip. Cena nije bas ustanovljena ali mislim da za 70e moze da se izabere lep mis (moze i koji jos euro gore ) :) Hvala na izdvojenom vremenu i pozdrav!
Mada mi je zapao za oko i ASUS Gladius i Razer Deathadder 2013. E na net-u dosta hvale i SteelSeries pacove i mi izgledaju da bas leze u saci. NEmam veliku saku.
G502, podloga QcK crna od SS i vozi :) Jeste da malo prelazi budzet, ali msm da se isplati, mozes kod madjara da uzmes, meni je devojka uzela u Benchu za 9999RSD Spectrum verziju, pa ti vidi sta ti odgovara...
Re: Sto se tice Zowie miseva da li ima negde kod nas uopste da se uzmu?
02.07.2016. 09:50
status: user broj poruka: 825
sto se tice teflona te debljine jako tesko da se nadje kod nas
sto se tice klizaca na g502 video sam na forumima da je logitech poslao nove klizace onima kojima su se odlepili ( ne znam da li bih poslali nekome u Srbiji )
i kada kazem odlepili NISU skroz otpali NEGO je problem u tome sto su ivice previse zaostrene i izbacene pa se zakace za podlogu tako da ako NE KORISTIS platnenu treba da budes ok i uvek mozes skalpelom da odseces coskice video sam da si ljudi to radili i problem `resen`
takodje sam citao da ima novija serija g502 sa vise zaobljenim coskovima
NISTA BEZ KABLA
:: Takodje me zanima ovo za klizace. Mnogo se ljudi zali na to. Da li neko zna mozda ko prodaje klizace kod nas? Nasao sam samo za Razer miseve, :: :: ::
Izvini Agresor, tek sad videh... Meni se podlogla odlepila ali ne verujem da je od misa iako je tezi malo, pa sam uzeo novu QcK ova odlepljena je stara skoro 2 godine pa je mozda i to, a klizaci su na mestu, imam ga oko 6 meseci nije se cak ni stroka nahvatala, ko nov, a nije bas da ga ne drndam, bas naprotiv :D Ja za klizace prvi put sad cujem, meni je jedina frka bila za skrol jer su se ljudi nesto zalili na isti, ali je ustvari vrhunski kad se naviknes.
Ima u viphouse i duocom jeftinije 10190rsd, ali je Core pa ako ti odgovara samo plavi led onda eto...
Inace za te klizace, mislim da su oni nakon sto su izbacili Spectrum resili taj problem, cini mi se da sam negde procitao da je nova serija G502 krenula sa Spectrumom, al nemojte da me drzite za rec. Medjutim mislim da je QcK sasvim ok i da nece praviti problem s klizacima...
Odmah da ti kazem da skrol bas slabo koristim, zapravo pritiskanje skrola i skrol levo skrol desno, ono sto mogu da ti kazem da je sasvim solidno ispupcen ali opet ne toliko da ti prokliza kad pritisnes odozgo i da mislim da ima dovoljno mesta izmedju za levo i desno ja konkretno levo i desno koristim samo kad premotavam neke klipove ali nisam navikao na to tako da ne znam koliko je dobro odradjeno, ali ako ti vec koristis levo i desno sigurno ce ti biti dosta lakse, posto je pristupacan uz bilo koji grip, ima i skrol lock sto je isto veoma korisna stvar, a kad je lock-ovam nije ni mnogo tvrd ni mnogo mekan, jedina moja zamerka za skrol sto se malo jace cuje, ali s druge strane je dobro jer je time jasno definisan svaki stepen pomeranja skrola. Moja jedina zamerka za G502 je sniper button, ali prvenstveno zbog toga sto sam pre njega koristio Razer Lechesis koji ima skroz drugi grip pa sam taj button slicajno zakacivao, sada kada sam se navikao na G502 vise ni to nije problem. Mislim da je skrol stvarno dobar ali najbolje bi bilo ako bi negde mogao da probas, cisto da se licno uveris... Ako nemas priliku za to 99% sam siguran da ce ti odgovarati po ovome sto si gore napisao.
Jedino sto bi ti licno mogao da povedes racuna je to sto je g9x malo kraci od g502, pa je i samim tim skrol malo blizi, odnosno dalji kod g502, ukucaj na google i pogledaj sliku da vidis o cemu ti pricam. S tim sto je to mala razlika i ne verujem da bi mogao biti problem, pogotovo sto ces isti grip da koristis. Daleko od toga da je skrol daleko ali je u odnosu na g9x ipak malo dalji.
Izvinjavam se što upadam, ako mogu i ja da pomognem, G9 ima dosta mali tockić u odnosu na vece miševe, em je manji, em je malo uvučen unutra, tako da samim tim je i manje precizniji, meni lično se dešava da cesto omaši `middle` click i klikne npr. levo ili desno, ali posto sam se izverzirao, znam tačno da kliknem gde treba, dok je drugima teško. Kod G5, G500, G700 takav problem ne postoji, veoma je precizan.
Da napomenem da mnogo znači izrada scrolla(metal i guma po sredini), zbog toga je težak i lak za manipulaciju, treba izbegavati gumene točkiće jer takođe oni mnogo više skupljaju bakterije, masnoću itd., i proklizavaju lako (kao recimo G5, od novijih G602). Logi, ne znam da li je najprecizniji, ali definitivno ima najkvalitetniji sistem za scroll.
:: @AndRe :: :: :: e veliko hvala jos jednom stvarno si mi bio od velike pomoc :: :: :: videcu svakako da ga probam negde prvo ali ta proba od 3 min ne moze da se poredi sa necijim visemesecnim iskustvom :: :: a to sto se jako cuje skrol uopste nije proble :: :: :: :: Hvala pozz :: :: :: :: NISTA BEZ KABLA :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.