Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Ispitivanje strujnih kablova
STRANA 1 OD 1
cakleni Ispitivanje strujnih kablova 02.06.2016. 07:50 T63574

status: user
broj poruka: 320
Dobro jutro narode,
Potrebno mi je ispitivanje produžnih strujnih kablova. Npr. da svaki produžni kabl nakon pregleda dobije nalepnicu da je testiran i bezbedan za upotrebu.
Imate li firmu za preporuku?
Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 02.06.2016. 08:07 #619074

broj poruka: 4262
Probaj na Mašinskom fakultetu ili na Elektrotehničkom.
Ja sam ispitivao određene mašinske dijelove koje sam projektovao na Mašinskom fakultetu za potrebe pekarske industrije, pa sam čekao ateste oko 2 mjeseca, ali uglavnom je čekanje oko 4-6 mjeseci.
Naša birokratija i ništa više.
Inače, preporuku kod koga dobiti informaciju o tome je Akreditaciono tijelo Srbije
http://www.ats.rs/node/1668
Za svaki ne možeš dobiti, jer se uzima slučajni uzorak.
Možda ne bi bilo loše da pitaš u fabrici kablova Zaječar
https://www.fkz.rs/
A evo ti i nekih linkova
http://www.sk.rs/2009/02/skds01.html
http://www.miliccable.rs/download.html
Tesla sistemi Milentija Popovića 32a Novi Beograd Srbija
http://www.merenja.co.rs/srpski/elektricne-instalacije

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

DrDoca ...... 02.06.2016. 08:47 #619075

broj poruka: 163
A joj zivote.

MilosNBG ... 02.06.2016. 11:20 #619081

broj poruka: 1586
Mislim da ti tako nesto nije potrebno ukoliko su kablovi pravilno sklopljeni, sto bi podrazumevalo da je recimo - kabl trozilni, poprecnog preseka 3x1.5, suko viljuska adekvatna, sa kvalitetnim stezaljkama i stegom za kabl protiv izvlacenja i kidanja i naravo, sam deo sa uticnicama - sa deklarisanim strujnim karakteristikama, poznatog proizvodjaca. U kablu - sve je bitno, posebno ako ce terati neko vece opterecenje. Sto ce vece opterecenej trpeti, kvalitetniji delovi su potrebni, tu je cista stvar.

Ono sto vecina korisnika ne vodi racuna je da recimo, potpuno nov kabal, utakne u uticnicu koja je vec nagorela i to nije primeceno. E zato, je jako bitno da ti je sama viljuska jako kvalitetna, u suprotnom - ne dokaza nikako da je problem bio u uticnici a ne u kablu/viljusci kabla. Mislim da ti je najbitnije da sastavis dobru deklaraciju tipa - da ako na kablu postoji prekidac - ne ukljucuju kvarcne grejalice i male TA peci jer ga rekordno brzo sagori, dakle da navedes za sta kabal jeste a za sta kabal nije.

Ako u kablove ugradjujes i dodatne zastitne elemente, tipa osiguraca i slicno, onda bi to svakako trebalo testirati, ako postoji i neka vrsta zastite od revelikog napona itd.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

imarkovic Re: ... 02.06.2016. 11:46 #619083

broj poruka: 18996
Milose, vidi mail.

:: Mislim da ti tako nesto nije potrebno ukoliko su kablovi pravilno sklopljeni, sto bi podrazumevalo da je recimo - kabl trozilni, poprecnog preseka 3x1.5, suko viljuska adekvatna, sa kvalitetnim stezaljkama i stegom za kabl protiv izvlacenja i kidanja i naravo, sam deo sa uticnicama - sa deklarisanim strujnim karakteristikama, poznatog proizvodjaca. U kablu - sve je bitno, posebno ako ce terati neko vece opterecenje. Sto ce vece opterecenej trpeti, kvalitetniji delovi su potrebni, tu je cista stvar.
::
:: Ono sto vecina korisnika ne vodi racuna je da recimo, potpuno nov kabal, utakne u uticnicu koja je vec nagorela i to nije primeceno. E zato, je jako bitno da ti je sama viljuska jako kvalitetna, u suprotnom - ne dokaza nikako da je problem bio u uticnici a ne u kablu/viljusci kabla. Mislim da ti je najbitnije da sastavis dobru deklaraciju tipa - da ako na kablu postoji prekidac - ne ukljucuju kvarcne grejalice i male TA peci jer ga rekordno brzo sagori, dakle da navedes za sta kabal jeste a za sta kabal nije.
:: Ako u kablove ugradjujes i dodatne zastitne elemente, tipa osiguraca i slicno, onda bi to svakako trebalo testirati, ako postoji i neka vrsta zastite od revelikog napona itd
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
cakleni re 03.06.2016. 07:20 #619123

broj poruka: 320
Hvala na dogovorima. Krećem od Tesla sistema.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs