Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Usmereno svetlo na radnom stolu, koju sijalicu?
STRANA 1 OD 1
duqp Usmereno svetlo na radnom stolu, koju sijalicu? 20.04.2016. 15:42 T63429

status: user
broj poruka: 3466

Stavio sam u servisu iznad svih radnih mesta led neonke i to kao nesto svetli ali osecamo da fali jos.

Drugar je stavio neku lampu i to mu je ok a ja bih nesto stavio da bije od gore sa police.

Uzeo neko grlo i led sijalicu sa jednom diodom ali boljitak je plafon 10%

Da stavim obicnu neku wolfram ili ima neka egzoticna dobra za te fine radove? Bitno mi je da sa visine 80cm osvetli radni deo 50x50cm

To je to
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Mrtav sam ozbiljan 20.04.2016. 17:28 #617501

broj poruka: 1368
Nebitno sto se ja i ti na forumu nesto ne gotivimo, i da ne ulazim u price koje vise nikoga ne interesuju nego da lupim enter i predjem na stvar.

Oci su oci. Jedini organ koji nas pored usta i usiju cini sposobnim da komuniciramo sa ljudima i zivotinjama ali zahvaljujuci njima za pocetak znamo kuda se krecemo i sta radimo. Kad se kaze za nekog da bezocno laze ma koliko danas reci i fraze nemale nikakvu tezinu i znacenje za pojedine ljude opet u glavi svako zamisli nekoga ko bukvalno ocima nije video to sto prica ili naprosto izmislja i lupa i govori nesto sto je apsolutni neistinito a pritom se zna i vidi unapred da je u pitanju dokazana laz. Primer bi bili ali svi bez izuzetka politicari, funkcioneri, itd. Kriminalac te tesko moze slagati on moze da te prevari da bi sebi produzio koji dan zivota ili da bi te generalno zajebao.

Nego pusti uvod, razradu i citaj samo zakljucak. ZAJEBI CCFL, LED, NEON, XENON, KLASICNI WOLFRAM nego iskljucivo halogena od 25/50W na 12V ili na 20W a 50V. Em najmanje steti oku kao oku (osim ako ne gledas direktno u uzarenu zavojnicu u njoj) em je najprirodnija moguca svetlost koju ljudsko oko moze da vidi. Ne menja boju osvetljenog predmeta, ne skodi vidu i tokom dugog citanja a kamo li tokom rasturanja neke aparature (mobilnog telefona) gde ako nemas dioptriju u plusu vidis najsitnije ogrebotine po ekranu, ili bilo cemu, a jos jedan plus je sto svaka od njih radi na jednosmernoj struji. ZNACI NE TREPERI 50HZ U SEKUNDI kao CCFL, NEON, XENON, ITD, A LED - samo se seti crvenih i zelenih lasera na tri baterije. Iza njih je iskljucivo LED ciji se snop fokusira socivom u jednu tacku. Kad skines socivo - iza je obicna LE dioda koja sija crveno ili zeleno. Jel zelis po ceo dan da gledas u laser???

Pametnom dosta a i svaki oftalmolog bin se slozio.

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

gilopile ... 20.04.2016. 20:25 #617505

broj poruka: 9459
::Nebitno sto se ja i ti na forumu nesto ne gotivimo, i da ne ulazim u price koje vise nikoga ne interesuju nego da lupim enter i predjem na stvar

E tako, brate. Daj FB da ti zviznem par lajkova.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs