PCI-E SATA 3 kontroler i PCI-E USB 3.0 kontroler ili pak KOMBO
STRANA 1 OD 1
dbqp
PCI-E SATA 3 kontroler i PCI-E USB 3.0 kontroler ili pak KOMBO
15.04.2016. 11:11
T63412
status: user broj poruka: 1368
Ploca je ova: http://goo.gl/VbJSBA. Sta preporucujete, bilo pojedinacno (odvojeno SATA 3 u jedan PCI-E odvojeno USB 3.0 u drugi PCI-E). Dva sata vrtim telefone svih zivih firmi i nigde nicega (po pitanju SATA 3) a USB 3.0 kontrolera koliko neces. Uostalom, najbitnije mi je da SATA 3 kontroler RADI sa plocom, da ga VIDI U BIOSU, i da mogu na njega kad stavim neki ozbiljan SSD (Sljamsung EVO 850 250GB npr) da instaliram Win7 od nule, naravno u AHCI modu.
Svaki dobronameran i koristan odgovor je dobrodosao, a svakako hvala i na citanju.
P.S. Sto se tice PCI-E SATA 3 kontrolera ne bih varijantu da mi spolja izlaze dva eSATA (jer ih nikad necu upotrebiti i samo ce me nervirati) nego iskljucivo 2/4 SATA 3 porta kojima se pristupa iznutra. A kombo, ako je pouzdan bi bio full resenje, mada ne verujem da ce moci to da gura celih 6Gbit/s po portu i da pritom USB 3.0 sljaka kako valja, tako da ta opcija ostaje poslednja opcija.
I naravno nikakav NONAME KINEZ bez sajta i drajvera i slike proizvoda, bilo da je SATA 3 kontroler bilo da je USB 3.0 kontroler.
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Upravo nesto na tu foru bi bilo idealno, em dva USB 3.0 napolju em 2 SATA 3 porta unutra... Samo gde naci, pa makar i odvojeno? USB 3.0 kartica pun ku?ac a krsten SATA 3 kontroler nigde ni kod koga... Doduse danas, u ovom trenutku, mada meni se ne zuri sa tim za?ebancijama, ali cisto da znam da li cu u BIOSu videti SSD nakacen na SATA 3 PCI-E kartu... Dok je npr. butovanje fleshke sa Win7 instalacijom itd. kroz USB 3.0 karticu po meni nemoguce u najavi...
Nebitno, to je i sve sto sam mogao da bacim sto se tice uredjaja. Prvo - kako bi se slagao sa plocom drugog proizvodjaca je znak pitanja (mozda i veliki znak pitanja) a drugo - sve i da ga ima bilo gde (novog, polovnog) pitanje je da li bi tradicionalno skupi asus proizvod nasao po ceni koja bi mi odgovarala. Nego steta za ovu plocu, prvi i poslednji i3 od kad je Intel Core u prici je na njoj, konkretno i3 540, na njemu TX3, pozadi izduvava neko CM-ovo cudovste koje preko PWM-a lagano uz pomoc SpeedFana leti na 2000 RPM, napred dve 12tice od kojih ce obe vrte na 1200 RPM... Hteo sam makar da ga malo `ozvezim` SATA 3 i USB 3.0 kontrolerom jer sam taj i3 dizao bez problema i na 4.0 i na 4.2 i na 4.4. Stabilno sve. A ploca niti je za overclock niti je ovo procesor koji cak i na 4.4 moze da daje ono sto bi neka i5-tica za taj sada vec praistorijski socket dala. Naravno, zavisi i koliko jezgara vuce koji program ili igra. Uglavnom, za postovanje masina. Makar CPU =)
ma mani me novih jaja i da li ce i kada stici i ako ne stigne da li ce mi biti refundirana lova a pogotovo kako ce da radi sa plocom... rekao mi je moj drugar iz moje omiljene radnje da pricekam 10tak dana jer je vec porucio neke Lycom PE-otkud znam nisam hteo ni da ga saslusam, uglavnom guraju maHimum sto se SATA 3 6Gbit/s standarda tice i provereno rade, proizvodjac ima lepo sajt i drajvere i pametnom dosta. A USB 3.0 ko go?ana... da biras treba ti dva dana da izaberes koji ces
u kombinaciji sa Gigabyte GA-EX58 Extreme, a platio sam ga nesto smesno preko oglasa, ali tako se potrefilo u trenutku. Ako malo detaljnije pogledas kolike su brzine PCIe x1 bice ti jasno da su svi takvi kontroleri samo sarena laza.
i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 16GB@1600MHz Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X OC OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320GB LC Power LC6650GP3 v2.3 650W Gericom GM2600/Philips 220E Cyborg R.A.T.7 & M.M.O.7/Microsoft Natural Ergo
Pa i taj kontroler koristi PCIe jedan lane (znaci teorijski maximum je 500MB/s za PCIe x1 v2.0 odnosno taj SATA 3, verovatno je ista prica i sa USB 3.0 kontrolerom tako da karta moze da bude i x16 dzaba joj... Imas i ti plocu sa v2.0 PCIe slotovima kao i ja, tako da teoretski nema sanse a kamo li prakticne da izgura punih 6Gbps za SATA 3 port pa ne znam koji SSD da mu stavis, 1 lane je bottleneck. Mada u realnom radu ni sa Samsungom 850 PRO ne bi osetio nista. Ali ako oba SATA 3 porta pice preko jednog kontrolera jer bi ih u suprotnom bilo 2 na karti - dodaj jos jedan isti pomenuti SSD i imaces 2 od nepunih SATA2 3Gbit/s to jest seq. read 240-250 i upis iste brzine a mozda i negde prevagne dok nesto kopiras sa jednog na drugi... Ne znam da li da uopste bacam pare kad cold boot na mojoj ploci traje BESKONACNO, a sistem ucita relativno brzo. Mada opet... :) Radije bi je osvezio i5ticom za taj socket, mada sta bih time dobio, Office programi bi se brze ucitavali? I onda neka polovna 7770 (ako ostane i3) ili neki R9 najjadniji sa DDR5 ako bude i5 i plus za napajanje jos 100ja jer je to jedina komponenta koju ne bih uzeo polovnu i ode ja u gejmere :)
Inace zvao sam lika i nema ih a kad stizu i da li ce biti blede kineske kopije ko zna, proizvod je poodavno discontinued.
:: u kombinaciji sa Gigabyte GA-EX58 Extreme, a platio sam ga nesto smesno preko oglasa, ali tako se potrefilo u trenutku :: Ako malo detaljnije pogledas kolike su brzine PCIe x1 bice ti jasno da su svi takvi kontroleri samo sarena laza :: :: :: i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 16GB@1600MH :: Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X O :: OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320G :: LC Power LC6650GP3 v2.3 650 :: Gericom GM2600/Philips 220 :: Cyborg R.A.T.7 & M.M.O.7/Microsoft Natural Erg :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.