1. baterija 2. mobilnost (tezina, rad na raznim podlogama) 3. ergonomija 4. izdrzljivost (dupli kilk problemi i sl.) 5. multi-funkcionalnost (mogucnost podesavanja tastera i sl.) ...
Predlozi su dobrodosli, moguce je odstupiti od gore navedenih favorita, hvala...
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
MX Anywhere, naravno. 1 je do jaja mis, dvojka je verujem jos bolja, za laptop je jedan od najboljih izbora. RAT nemoj uzimati, sem ako zelis da bacis pare.
Zadovoljava sve kriterijume, sem sto ne moze niko da garantuje da se nece desiti dupli klik za recimo 2god., to vise nije garancija ni za jednog misa, nazalost. Dobro je to, sto se taj problem lako resava, a lose sto ne zna bas svako to da sredi.
Ako pak ne mora toliko para da se daje za misa za laptop, i ako moze da se predje preko kriterijuma za multi-funkcionalnost, preporucio bih ti da razmotris jedan fenomenalan mis koji je mene odusevio ergonomijom i dizajnom, a nije skup: http://goo.gl/6qlH9E
Ima ga moj dobar drugar, pre njega je imao G700, prodao je desktop, kupio laptop i ovog misa, vise je nego zadovoljan.
:: Sta uzeti :: :: Namena :: :: laptop / tablet, svakodnevni ra :: :: :: Neki od kriterijuma pri kupovini misa :: :: 1. baterij :: 2. mobilnost (tezina, rad na raznim podlogama :: 3. ergonomij :: 4. izdrzljivost (dupli kilk problemi i sl. :: 5. multi-funkcionalnost (mogucnost podesavanja tastera i sl. :: .. :: :: Predlozi su dobrodosli, moguce je odstupiti od gore navedenih favorita, hvala.. :: :: `The aim of public education is not to spread enlightement at all. It i :: simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level :: to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Re: Re: Logitech MX Anywhere 2 VS. Saitek R.A.T. M
09.04.2016. 22:27
status: user broj poruka: 4228
+1
Ne znam za Saitek, ali je MX Anywhere 1 najbolji miš kojeg sam do sada koristio. Mislim da, kao većina Logitech periferija, dolazi sa trogodišnjom garancijom, pa čak i ako se desi problem sa klikom možeš da reklamiraš.
Pozdrav!
Vlada
:: MX Anywhere, naravno. 1 je do jaja mis, dvojka je verujem jos bolja, za laptop je jedan od najboljih izbora. :: RAT nemoj uzimati, sem ako zelis da bacis pare :: :: Zadovoljava sve kriterijume, sem sto ne moze niko da garantuje da se nece desiti dupli klik za recimo 2god., to vise nije garancija ni za jednog misa, nazalost. Dobro je to, sto se taj problem lako resava, a lose sto ne zna bas svako to da sredi. :: :: Ako pak ne mora toliko para da se daje za misa za laptop, i ako moze da se predje preko kriterijuma za multi-funkcionalnost, preporucio bih ti da razmotris jedan fenomenalan mis koji je mene odusevio ergonomijom i dizajnom, a nije skup: http://goo.gl/6qlH9 :: :: Ima ga moj dobar drugar, pre njega je imao G700, prodao je desktop, kupio laptop i ovog misa, vise je nego zadovoljan :: ::
Mx Anywhere 1 mi je odličan miš, a dvojku nisam koristio. Saitek nisam koristio dugo da bih dao svoje mišljenje. Moja preporuka je za Roccat Kone XTD, Logitech G700s i Razer Mamba 2015. Imaš preko KP za 120e i odličan je miš.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego da prodaje pljeskavice.
Imam Logitech MX518 koji me verno sluzi 300god preziveo je 4 godine kliktanja na WOTU bez da mrdne kleo sam se u njega,onda se jednog dana usleio Mad Catz RAT 9 i MX je ostao u zapecku....Elem koliko para toliko muzike. U zavisnosti od potreba ,a posto je lap top u pitanju neces kliktati do iznemoglosti verovatno Logitech je sasvim OK. Imam i Razer Nagu i ne koristim ej nikada,jednostavno mi ne lezi. Klinac je vuce po kuci , CM Sentinel 2 takodje stoji jer mi ne odgovara. Znaci pored finansija ipak je izbor na tebi sta tebi lezi u ruci http://valid.canardpc.com/7wegij
Nikada se nesto preterano nisam busao sto se glavnog hardvera tice. Ko zna da ga optimizuje i najubogiji celeronac ce zavrsiti posao, ali kada su periferije u pitanju, nebo je limit. Predstavljaju deo svakodnevnice i ako nisu optimizovane, negativno utice na psihu korisnika. Obicno kada se dvoumim oko necega kupim obe stvari, pa koja se bolje pokaze. Prvo mesto se zadrzi, a utesna nagrada udeli nekome za rodjendan.
R.A.T. M nema ili nisam primetio nivo podesavanja koji desktop modeli imaju. Tipa, podesivi odmor za palac, mali prst i sl. Stoga, ne mislim da opravdava pare. Nekako mi je nedorecen.
Logitech gustiram jos od 2000-te i uglavnom je pravdao ulozeno. Anywhere 2 mi deluje kao zaokruzen proizvod koji ima gotovo sve sto jedan mis treba da ima i jos pride. Hvala na odgovorima, pozdrav...
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Meni se M705 pokazao dobrim za svakodnevnu upotrebu a i dobrim za CAD... Baterija gura dve godine ako uzmes duracel one kineske nece da skrpe vise od tri cetiri meseca... Nisam ga merio ali staje u one male dzepove na bilo kom rancu... Ergonomija je za desnjake... Za 3+ godine kod mene nije stigao u fazu duplog klika iako je zestoko maltretiran... Tasteri se kao i na vecini Logitech glodara daju podesavati, meni su oni za palac podeseni kao F3 i F8 to mi treba za CAD... mada F8 zajebava u TCMD zato sto je to opcija brisanja fajlova... Oslonac palca ti je task manager, kilikom na njega svi pokrenuti programi se grupisu na ekranu i biras u koji prelazis korisno za one koji kriju taskbar... Domet mu je pristojan, i radi na manje vise svakoj podlogi... Nazalost cena mu je kod nas bar 30% veca nego preko... ALI je zato kod nas skoro 50% jeftiniji nego MX Anywhere 2...
M280 je pristojne cene, velicine te izgleda... Za svakodnevnu upotrebu na laptopu vise nego korektna opcija...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
1. Anywhere je majusan misic za moje sape, mislim pase, ali je nekako suvise nizak
2. Bluetooth uparivanje je za 10-tku, ali mi se cini da mis radi fluidnije/osetljivije na usb dongle koji ide sa njim
3. Mis odaje premijum osecaj pri upotrebi i radi bez problema cak i na dzemperu/vuni
4. Negativna strana - middle click je izbacen i zamenjen fast scroll fukcijom, ali je moguce ostatak tastera reprogramirati da budu middle
5. M280 je ipak ubedljivi pobednik, visi je i savrseno se stapa sa rukom, jedino sto mu zvone klik, klik, klik tasteri i sto kao i svaki opticki mis zna da preskace i detektuje potrese na stolu kada je na leru...
Za to svuda Logitech moze da mi se napase MUDA !!!
Buduci da imam MX Performance ili ti M950 a koji ima manje vise isti senzor tvrdim da ne moze da radi na svakoj podlogi... Jednostavno ima podloga na kojima misonja prosto poludi... recimo one tanke plasticke i vrlo klizave podloge nisu za njega, na staklu je pitanje kako ce raditi ne saradjuje sa svakim staklom, crna akrilna podloga ga je takodje zbunjivala...
Najbolje su se pokazale platnene ako moze bar neki pirstojno prihvatljivi steelseries koji se moze naci za nesto malo preko jedne crvene...
Inace iskreno ti preporucujem da uzmes jednu takvu da bi sto manje trosio nozice tj. klizace koji se kod nas mogu naci samo i iskljucivo narucivanjem preko interneta...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Za to svuda Logitech moze da mi se napase MUDA !! :: :: Buduci da imam MX Performance ili ti M950 a koji ima manje vise isti senzor tvrdim da ne moze da radi na svakoj podlogi.. :: :: :: Mali Abneru, mozda ne moze lepo da radi na dobro pošumljenoj pičici, previše dlaka, smetaju, ali na staklenom stolu u dnevnoj sobi radi kao bilo koji drugi miš, na prozoru postavljen radi kao da je postavljen na podlozi, na parketu, na nozi tj trenerkama, pantalonama, ..pa šta više želiš? Da radi kao daljinski upravljač iz vazduha da ne dodiruje površinu? U svakom slučaju, ja sam iz radoznalosti nabavio MX Anywhere I i nisam mogao da verujem koliko je praktičan za HTPC konfiguraciju u dnevnoj sobi. Najzad sam izbacio PODLOGU SA STOLA koja je skupljala bakterije i stalno se prljala. .) Sve preporuke za njega, dvojku nisam probao ali ne sumnjam da je isto toliko dobra.
Mane jesu njegova malenkost, nije za svačiju šapu, ali zato ima starijeg brata `Performance` ili noviji `Mx Master`, .. što znači, pacov za SVAČIJU ŠAPU, pa ko voli neka izvoli. U svakom slučaju, Logitech je sa ovim miševima postigao puin pogodak!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.