Ljudi ja imam problem sa distribucijom. Stizu mi nenormalni racuni koji nemaju blage veze sa vezom. Za decembar sam dobio 13500 din od toga 20 dana nisam ni bio tu. Za januar sam dobio 18600 din itd.. Isao sam da se zalim, na drugi racun su mi proizvoljno umanjili, odokativno, protivustavno, nelegalno i nezakonski kako se u nasoj drzavi sve radi i sve je moguce. To sam se tad uverio kada sam bio u kancelariji, da je sve moguce. Ukoliko se zalis, smanjice ti kako se njima svidi. Problem je sto ja ne zelim ni tako da se radi, vec posteno i ne da platim manje za pisljivih 2300 din vec realno koliko sam potrosio a na osnovu kucnih potrosaca ja ne mogu da predjem 5000-6000 din a stizu mi racuni i vise nego duplo.
Dakle. Isao sam da se zalim, prvi put skinuli nesto sitno, 2300 din, drugi put me na finjaka izbacili iz kancelarije i rekli da oni nemaju nista sa tim i da se zalim tehnickoj sluzbi.
Ako ih tuzim, spor sa drzavom necu dobiti. Ko zna koji sam ja u nizu koga kradu.
Mene interesuje sledece. Da li ti digitalni strujomeri mogu da se podese da kradu? Koliko sam shvatio broj potrosenih kilovata ama bas nista ne znaci ukoliko u pozadini taj odnos nije nastelovan kako treba. Sve se to vrsi preko MTK uredjaja koji balansira izmedju skupe i jeftine struje.
Lica iz tehnicke sluzbe su bila pre jedno 2-3 meseca i tu su nesto cackala, ja tada nisam bio tu. Od tada stizu nerealni racuni. Govorim ono sto mogu da povezem. Ne znam da li sam na pravom putu.
Ali ako je softverski moguce da se nasteluju da trose manje onda je moguce da se nasteluju da trose i vise.. Isti ovakav strujomer imam i ja.
Možda je glupo pitanje,ali da budemo sigurni... Da li ti je stanje brojila isto kao i što piše na računu, odnosno da li ti je strujomer izmerio toliko veliku potrošnju? Jer može da se desi da nisu mogli da pristupe strujomeru pa su proizvoljno napisali potrošnju...
Ako je stvarno tako izmerio, isključi sve potrošače pa idi vidi da li se beleži neka potrošnja... Nemaju majstori ništa od toga da povećaju potrošnju(da smanje mogu da imaju korist...)
Ako vidiš da se troši struja a sve je isključeno prijavi neisravno brojilo i treba da dođu da provere.
:: Ljudi ja imam problem sa distribucijom. Stizu mi nenormalni racuni koji nemaju blage veze sa vezom. Za decembar sam dobio 13500 din od toga 20 dana nisam ni bio tu :: Za januar sam dobio 18600 din itd.. Isao sam da se zalim, na drugi racun su mi proizvoljno umanjili, odokativno, protivustavno, nelegalno i nezakonski kako se u nasoj drzavi sve radi i sve je moguce. To sam se tad uverio kada sam bio u kancelariji, da je sve moguce. Ukoliko se zalis, smanjice ti kako se njima svidi. Problem je sto ja ne zelim ni tako da se radi, vec posteno i ne da platim manje za pisljivih 2300 din vec realno koliko sam potrosio a na osnovu kucnih potrosaca ja ne mogu da predjem 5000-6000 din a stizu mi racuni i vise nego duplo :: :: Dakle. Isao sam da se zalim, prvi put skinuli nesto sitno, 2300 din, drugi put me na finjaka izbacili iz kancelarije i rekli da oni nemaju nista sa tim i da se zalim tehnickoj sluzbi :: :: Ako ih tuzim, spor sa drzavom necu dobiti. Ko zna koji sam ja u nizu koga kradu :: :: Mene interesuje sledece. Da li ti digitalni strujomeri mogu da se podese da kradu :: Koliko sam shvatio broj potrosenih kilovata ama bas nista ne znaci ukoliko u pozadini taj odnos nije nastelovan kako treba. Sve se to vrsi preko MTK uredjaja koji balansira izmedju skupe i jeftine struje :: :: Lica iz tehnicke sluzbe su bila pre jedno 2-3 meseca i tu su nesto cackala, ja tada nisam bio tu. Od tada stizu nerealni racuni. Govorim ono sto mogu da povezem. Ne znam da li sam na pravom putu :: :: Ali ako je softverski moguce da se nasteluju da trose manje onda je moguce da se nasteluju da trose i vise.. Isti ovakav strujomer imam i ja :: :: http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Distribucija-i-policija-zajedno-protiv-lopova.sr.htm ::
@SkyFire, ja trenutno sljakam i kao popisivac struje( moze dobro da se zaradi za par dana, dnevnica za neke rejone ide i do 60E, dnevno), ako te bas, bas interesuje, mozda mogu nesto da ti pomognem, sta se sve radi, strah me je i da kazem....
Matori pisi mi na mail pa se cujemo. Interesuje me naravno mada sam u nesto od toga i upucen. Hvala ti na ponudjenoj pomoci.
:: @SkyFire :: ja trenutno sljakam i kao popisivac struje( moze dobro da se zaradi za par dana, dnevnica za neke rejone ide i do 60E, dnevno), ako te bas, bas interesuje, mozda mogu nesto da ti pomognem, sta se sve radi, strah me je i da kazem... :: :: ::
Ajd, nesto cu da kazem ovako preko foruma, mozda moze jos nekom da pomogne. Prvo, za 13500d. koliko si dobio za decembar, to je kao da si potrosio, ovako odokativno,1.500 - 2.000KW, kao da si ceo mesec grejao non-stop na dve termo peci i jos bojler i sporet itd, ako si bio samo deset dana kuci to je skoro nemoguce. Ko zainat ne mogu da nadjem nijedan racun za struju, ali, ako imas racun, ( kao A4 format), okrenes ga, i pozadi u gornjem desnom uglu imas cifre, tj. ocitavanje brojila po datumu, i tu bi trebalo da vidis potrosnju za skupu i jeftinu struju u proteklom periodu. To je najbitnija stavka, da bi imao 13.5K, tu mora da bude ukupna potrosnja, sigurno oko 1.500KW,. Onda ide dalje obracun, ono prva zona, druga itd..... Koliko kod tebe stoji potrosnja struje za Decembar ?
:: Dakle. Isao sam da se zalim, prvi put skinuli nesto sitno, 2300 din, drugi put me na finjaka izbacili iz kancelarije i rekli da oni nemaju nista sa tim i da se zalim tehnickoj sluzbi ::
Prvo, glavna i njavaznija stvar je Racun, i obracun tj.mesecna potrosnja struje. Pozadi na racunu, u gornjem desnom uglu, ima Datum ocitavanja i Utrosak, Visa plus Niza tarifa. Recimo, Visa 500KW, Niza 200KW, Ukupno 700KW, i to se jedino racuna za obracun struje. Kao sto je receno gore, mozda neko krade struju, ali mora da se vidi na Ukupnoj potrosnji. Zato, prvo treba konstatovati kolika mu je ukupna potrosnja za Decembar, za 13.5K, potrosnja mora biti oko 1.500KW, a decko je bio deset dana kuci. U zavisnosti od Ukupne potrosnje za Decembar, mozemo dalje videti gde je problem. Mora tako,korak po korak, inace ne mozes da izadjes na kraj sa EPS-om, ce te zaje.....dok si reko piksla. Moze i za Januar da se vidi potrosnja..itd.
Evo, ja cu prvi da se manem inzenjerskog posla i da se prebacim u EDB ocitavace ako je to zaista tako. Moja inostrana dnevnica (Francuska, Belgija, Svedska) je bila 60e, naravno placen hotel ili smestaj ako je na duze.
Meni se onda ne isplati skolovanje, iskustvo, predanost ako se uz pomoc `ko nema u glavi, ima u nogama` moze zaraditi veca suma novca. Po tvojoj racunici obican radnik zaradjuje 1320e neradeci vikendom, a tu cifru necu dostici jos najmanje godinu dana a sljakam 5+ godina
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: @SkyFire :: ja trenutno sljakam i kao popisivac struje( moze dobro da se zaradi za par dana, dnevnica za neke rejone ide i do 60E, dnevno), ako te bas, bas interesuje, mozda mogu nesto da ti pomognem, sta se sve radi, strah me je i da kazem... :: :: ::
On verovatno i zaradi toliko jer stavlja racune dva puta vece od pravih.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Vidi, reko sam u zavisnosti od reona, ja imam reon za koji uzmem 6K, a moze da se zavrsi za 5 sati popis. Za jos tri sata zavrsim jos brojila.....tako da, ja uzmem 190E za oko 3 puna radna dana......imaju neki koji uzimaju i oko 250E za 4-5 dana,( imaju vise reona i knjiga)....sta ces, ipak je dosta odgovaran posao, moras da strogo pazis na cifre, radis na minus 15C i puse vetar, po ceo dan, jure te kucici i besni potrosaci, itd.....
Au, brate, gde se izlete, sad će da te jure i ovi sa PCB...!
Pozdrav!
Vlada
:: Vidi, reko sam u zavisnosti od reona :: ja imam reon za koji uzmem 6K, a moze da se zavrsi za 5 sati popis. Za jos tri sata zavrsim jos brojila.....tako da, ja uzmem 190E za oko 3 puna radna dana......imaju neki koji uzimaju i oko 250E za 4-5 dana,( imaju vise reona i knjiga)....sta ces, ipak je dosta odgovaran posao, moras da strogo pazis na cifre, radis na minus 15C i puse vetar, po ceo dan, jure te kucici i besni potrosaci, itd.... :: :: ::
:: Au, brate, gde se izlete, sad će da te jure i ovi sa PCB... :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Vidi, reko sam u zavisnosti od reona :: :: ja imam reon za koji uzmem 6K, a moze da se zavrsi za 5 sati popis. Za jos tri sata zavrsim jos brojila.....tako da, ja uzmem 190E za oko 3 puna radna dana......imaju neki koji uzimaju i oko 250E za 4-5 dana,( imaju vise reona i knjiga)....sta ces, ipak je dosta odgovaran posao, moras da strogo pazis na cifre, radis na minus 15C i puse vetar, po ceo dan, jure te kucici i besni potrosaci, itd.... :: :: :: :: :: ::
:: Pa to mu spada pod besni psi : :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: :: :: Au, brate, gde se izlete, sad će da te jure i ovi sa PCB... :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlad :: :: :: :: :: Vidi, reko sam u zavisnosti od reona :: :: :: ja imam reon za koji uzmem 6K, a moze da se zavrsi za 5 sati popis. Za jos tri sata zavrsim jos brojila.....tako da, ja uzmem 190E za oko 3 puna radna dana......imaju neki koji uzimaju i oko 250E za 4-5 dana,( imaju vise reona i knjiga)....sta ces, ipak je dosta odgovaran posao, moras da strogo pazis na cifre, radis na minus 15C i puse vetar, po ceo dan, jure te kucici i besni potrosaci, itd.... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ha, ha, ali, moram da ispicam, ima jedna kuca sa dvoristem, baba zivi sama, onako malo neuredno dvoriste, i ima neku djukelu, srednje velicine, i sad, kuce ko kuce, ja udjem popisem struju, kuce me samo odmeri i nikom nista, ali, poslednjih par meseci, neka likcina, koja donosi neko mleko kod babe, poceo da provocira i bije to jadno kuce, i sad, primetim ja pre tri-cetiri meseca, poce djukela da rze i frkce na mene, ja kazem, baba, sa kuce nesto nije u redu, ma nije nista kaze baba,..... i, kada je bio onaj veliki sneg, udjem ja u dvoriste i kako sam priso vratima od kuce, iskoci djukela i ujede me za stopalo, sva sreca imo sam debele carape i cizme i samo me je malo okrznulo zubima, i nastavi da me napada, ja pocnem da ga sutiram i da se branim, kad, iskoci baba od negde, pa se postavi izmedju kuce i mene, ali, zamisli, djukac me i daje napada i ujeda za cizmu, meni pukne film, pogledam i uzmem neku staru kafansku plasticnu stolicu i polomim mu je o glavu, i kuce poce da bezi, i baba ga nekako odvede u stalu..... I, zamisli, kad sam doso sledeci mesec da popisem struju, baba oce da me tuzi, sto sam joj razbio stolicu.....kud cu de cu, ne znam ni ja sam, ha,ha,ha...
Kod mene je bio neki novi, decembra meseca. i slika brojilo i ja ga pitam kako cemo kad ne budem kuci.Lako cemo kaze, a njega nema sve do sada,Kada je dosla neka lepotica da pise stanje na brojilu.Kako ce to biti obracunato, kao za jedan ili za tri meseca pitam ja.Kaze trebalo bi da podelu na tri meseca.A ja sam svaki mesec placao kao i do sada a racuni mi stizali sa 000 stanje,Eto meni zajebancije.
Ahahahahahhahaha 60e na dan?covece pa ja sam radio napolju na minusu i po kisi i vetru uvek mokre noge itd za 20k dinara.Jednostavno reko ko ima vise od 30k dinara u srbiji osim velikih gradova,NS.BG,NIS.... Jos me je ujeo pas na poslu jednom,gazda bio pijan...haos,mogao sam da ih tuzim samo tako :)
:: Vidi, reko sam u zavisnosti od reona :: ja imam reon za koji uzmem 6K, a moze da se zavrsi za 5 sati popis. Za jos tri sata zavrsim jos brojila.....tako da, ja uzmem 190E za oko 3 puna radna dana......imaju neki koji uzimaju i oko 250E za 4-5 dana,( imaju vise reona i knjiga)....sta ces, ipak je dosta odgovaran posao, moras da strogo pazis na cifre, radis na minus 15C i puse vetar, po ceo dan, jure te kucici i besni potrosaci, itd.... :: :: ::
Culi stanari penzosi da je Sky preCednik neke berze pa su kapirali `cim je preCednik, ima se moze se` i nakacili mu se na strujomer kako bi za dz gledali Farmu, Parove i Dnevnik u 20h na RTS-u.
Hahahaha kakav je to prevarant, uzeo AMD GPU, cuo da rudarenje opet u modi, hoce da zaradi pare na lak i brz nacin, iz fotelje, ali nece moci ove noci! :D
:: Kod mene je bio neki novi, decembra meseca. i slika brojilo i ja ga pitam kako cemo kad ne budem kuci.Lako cemo kaze, a njega nema sve do sada,Kada je dosla neka lepotica da pise stanje na brojilu.Kako ce to biti obracunato, kao za jedan ili za tri meseca pitam ja.Kaze trebalo bi da podelu na tri meseca.A ja sam svaki mesec placao kao i do sada a racuni mi stizali sa 000 stanje,Eto meni zajebancije. :: ::
Vidi, tesko ce podeliti to na tri mesca, sta ih briga, uzmu vise love od tebe, jer udjes u zelenu zonu gde je skuplji kilowat, a mozda udjes i u najskuplju zonu, gde je kilowat oko 17dinara, pa vidi koliko ih zabole da ti dele racun... Vrlo je lako resiti stvar, ja se dogovorim sa potrosacom, ako nije kuci, da mi ostavi na prozoru ili kapiji stanje brojila, ili mu ostavim moj broj telefona da me pozxove, ili, ja cak imam i telefone ljudi i pozovem ih kad nisu kuci i upisem stanje i mirna backa... Sarmiraj tu lepoticu i dogovori se kako da ti pise racun svaki mesec kad nisi kuci i to je to....
Stvari stoje ovako.. Prvo znajte da sam se debelo namucio da provalim kako i od cega zavisi odnos potrosnje konkretno fizicki meren na brojilu.
Saznao sam da broj kilovata koji fizicki ispisuje na brojilu ne znaci nista apsolutno i da ukoliko je MTK uredjaj pokvaren ili podesen drugacije ja cu dobijati neke sumanute racune.
Obratite paznju na sledece..
Kada sam otisao da se zalim. U kancelariji mi je receno da postoji neki problem i da se navodno kroz sistem vidi.. Pominje se da kao da nemam jeftinu struju UOPSTE.
Broj kilovata bar po mom poslednjem merenju jeste proporcionalan sa racunom ali se u odnosu na decembar prelaskom na januar povecao i ako sam u januaru struju trosio manje neo u decembru.
Tehnicku sluzbu kada sam zvao, prvo nisu hteli da se jave, kasnije kada sam ih dobio covek samo sto me nije oterao u tri lepe, rekao da je sve u redu i zalupio mi slusalicu.
Tad mi je bilo zao sto nisam licno otisao pa da na moj kulturan nastup uz postovanje tako odreaguje pa da mu otkinem glavu!!!
Dalje.. Dva tehnicara su bili u kommpleksu i raskacivali su strujomere onih koji nisu platili ili nisu prijavili prikljucak, ja ih upitam zasto nisu dosli kod mene, oni kazu to nije njihov problem, oni nisu zaduzeni i ako je u sistemu podneta prijava za izlazak tehnickih lica na mesto `kvara`.
Na kraju krajeva ja ne znam sta se desava. Da li imam jeftinu struju ili nemam. Ako imam zasto mi stizu racuni koje fizicki ne mogu da napravim? Kako da je broj kilovata proporcionalan sa brojem na strujomeru i samim tim proracunat kroz racun.
U distribuciji priznaju da nesto, pazi NESTO nije u redu ali ih apsolutno nije briga.
Inace u zgradi zivim, sve stanare znam i to su posteni ljudi. Ako je nesto podeseno nema ko drugi do ovih iz distribucije.
P.S. Dobio sam informaciju da nisam jedini sa velikim racunima i da je dosta gradjana osteceno. Takodje iz nekih privatnih izvora sam saznao da se na taj nacin finansira predizborna kampanja!
:: Koji ste vi ludaci.. : :: :: Stvari stoje ovako.. Prvo znajte da sam se debelo namucio da provalim kako i od cega zavisi odnos potrosnje konkretno fizicki meren na brojilu :: :: Saznao sam da broj kilovata koji fizicki ispisuje na brojilu ne znaci nista apsolutno i da ukoliko je MTK uredjaj pokvaren ili podesen drugacije ja cu dobijati neke sumanute racune :: :: Obratite paznju na sledece.. :: :: Kada sam otisao da se zalim. U kancelariji mi je receno da postoji neki problem i da se navodno kroz sistem vidi.. Pominje se da kao da nemam jeftinu struju UOPSTE :: :: Broj kilovata bar po mom poslednjem merenju jeste proporcionalan sa racunom ali se u odnosu na decembar prelaskom na januar povecao i ako sam u januaru struju trosio manje neo u decembru :: :: Tehnicku sluzbu kada sam zvao, prvo nisu hteli da se jave, kasnije kada sam ih dobio covek samo sto me nije oterao u tri lepe, rekao da je sve u redu i zalupio mi slusalicu :: :: Tad mi je bilo zao sto nisam licno otisao pa da na moj kulturan nastup uz postovanje tako odreaguje pa da mu otkinem glavu!! :: :: Dalje.. Dva tehnicara su bili u kommpleksu i raskacivali su strujomere onih koji nisu platili ili nisu prijavili prikljucak, ja ih upitam zasto nisu dosli kod mene, oni kazu to nije njihov problem, oni nisu zaduzeni i ako je u sistemu podneta prijava za izlazak tehnickih lica na mesto `kvara`. :: :: Na kraju krajeva ja ne znam sta se desava. Da li imam jeftinu struju ili nemam. Ako imam zasto mi stizu racuni koje fizicki ne mogu da napravim? Kako da je broj kilovata proporcionalan sa brojem na strujomeru i samim tim proracunat kroz racun :: :: U distribuciji priznaju da nesto, pazi NESTO nije u redu ali ih apsolutno nije briga :: :: Inace u zgradi zivim, sve stanare znam i to su posteni ljudi. :: Ako je nesto podeseno nema ko drugi do ovih iz distribucije. :: :: P.S. Dobio sam informaciju da nisam jedini sa velikim racunima i da je dosta gradjana osteceno. Takodje iz nekih privatnih izvora sam saznao da se na taj nacin finansira predizborna kampanja! :: :: @Bokisd :: :: Zasto mi nisi pisao na mail :: :: :: :: Izvini, stvarno, ne znam bas da baratam sa tim komukacionim sredstvima tipa, mail, Facebook, Viber i slicno, duduk teski, jednostavno me ne interesuju te mladalacke stvari. Imas moj e -Mail, pisi mi i ja cu da ti odgovorim i tako cemo da uspostavimo komucation.... Inace, mislim da mogu da ti pomognem oko desifrovanja racuna i tvog problema, ja to vidjam svaki dan na terenu.... Evo, reci cu nesto javno, pa kud puklo da puklo, vec jedno godinu dana EPS menja brojila potrosacima, i stavlja im ili nova digitalna brojila, ili jednostavno samo zameni isto brojilo, sa novim brojilom istog tipa.. I, recimo, od 10 takvih potrosaca, minimalno 6-7 njih, mi se zali da su poceli da dobijaju oko 20-30% vece racune za struju....sta je u pitanju, tesko je reci, da li su ta zamenjena brojila bolje izbazdarena, u odnosu na stara brojila, pa pokazuju pravu potrosnju( ali kako uvek vecu, zasto neki put ne pokazu i manju potrosnju), ne znam, ali je siptomaticno to, sto ljudi sa promenom brojila, dobijaju i vece racune za struju...itd.
Do decembra je sve bilo super.Do decembra mi citala drugarica iz skole,sigurno jedno desetak godina, imao sam njen telefon memorisan pa joj uvek javim ako nije procitala.a od decembra nisam imao kome da javim.Racuni su stizali sa 000 obracunatim kilowatima a ja sam redovno placao po mojoj proceni,a znam koliko sam trosio( kao i uvek otprilike pedesetak kilovata razlike).Sada kad stigne racun ce vidimo,sta ce da napisu.Dali su normalni ili su to radili namerno.
:: :: :: Kod mene je bio neki novi, decembra meseca. i slika brojilo i ja ga pitam kako cemo kad ne budem kuci.Lako cemo kaze, a njega nema sve do sada,Kada je dosla neka lepotica da pise stanje na brojilu.Kako ce to biti obracunato, kao za jedan ili za tri meseca pitam ja.Kaze trebalo bi da podelu na tri meseca.A ja sam svaki mesec placao kao i do sada a racuni mi stizali sa 000 stanje,Eto meni zajebancije. :: :: :: :: :: :: Vidi :: tesko ce podeliti to na tri mesca, sta ih briga, uzmu vise love od tebe, jer udjes u zelenu zonu gde je skuplji kilowat, a mozda udjes i u najskuplju zonu, gde je kilowat oko 17dinara, pa vidi koliko ih zabole da ti dele racun.. :: Vrlo je lako resiti stvar :: ja se dogovorim sa potrosacom, ako nije kuci, da mi ostavi na prozoru ili kapiji stanje brojila, ili mu ostavim moj broj telefona da me pozxove, ili, ja cak imam i telefone ljudi i pozovem ih kad nisu kuci i upisem stanje i mirna backa.. :: Sarmiraj tu lepoticu i dogovori se kako da ti pise racun svaki mesec kad nisi kuci i to je to... ::
Finansiraju RTS... Ja im od ove godine zbog RTS nisam ni dinar uplatio, i sad cu umesto u pretplati da im se vucem kao duznik. Nije 150 din nista, ali ce banda to ladno posle izbora na 250, pa 500, a nema nikog ko kontrolise bandu u RTS kako i na sta trose. Pa ne mogu ja da stedim ko kreten, a da se ovi sa RTS baskare koliko hoce. AV im je dao platu za celu godinu da ne mrdnu prstom, a oni zapeli da uzmu i harac. Kao da reklama nemaju... Da im niko ne plati racun par meseci, EPS bi odjebao i uredbu i RTS...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.