...pozdrav, imam mali problem sa svojim HP 500 ploterom za stampu A0 formata, naime pre obaranja sistema imao sam ploter instaliran na racunaru kada sam kupio, i sve je radilo kako treba, medjutim virusi kakvi su danas, naterali su me da oborim sistem, ...i eto problema, kada zakacim ploter preko USB-a, racunar ga uopste ne vidi, napominjem da je radilo do juce sve, ali bas sve! Sta da radim, stampac, tj ploter mi je od velike vaznosti? Imam i drivere uz njega sto sam dobio a i sa HP site-a sto sam skinuo!
Koja ploca? Da li si probao da ukljucis u neki drugi USB? Da li si instalirai drajvere za plocu? Koji windows imas?
:: ...pozdrav, imam mali problem sa svojim HP 500 ploterom za stampu A0 formata, naime pre obaranja sistema imao sam ploter instaliran na racunaru kada sam kupio, i sve je radilo kako treba, medjutim virusi kakvi su danas, naterali su me da oborim sistem, ...i eto problema, kada zakacim ploter preko USB-a, racunar ga uopste ne vidi, napominjem da je radilo do juce sve, ali bas sve! Sta da radim, stampac, tj ploter mi je od velike vaznosti? Imam i drivere uz njega sto sam dobio a i sa HP site-a sto sam skinuo :: :: Unapred hvala...
RTFM na engleskom znači read that fuckin` manual, iliti naški, da je Perica otišao pravo u policiju.... tj. treba čitati i ta uputstva, nekad u njima ponešto i piše. Ukratko, postoje procedure instalacije usb uređaja, kod jednih nema veze redosled, ako se svi koraci nekako ispoštuju, ali, kod velikog broja uređaja, striktno je naglašeno (zbog bagljavog instalacionog softvera-drajvera, u stvari) da li se prvo instaliraju drajveri, pa se tek onda priključuje usb kabl uređaja, ili je obrnuto, mora prvo da se `utakne` pa tek kad ga winos otkrije, onda instalacija drajvera.... ajd` sad, čitaj ga malo.
Imao sam identican problem sa istim ploterom, osedeo sam, dok sasvim slucajno nisam video da je cistacica slucajno izvukla kabl iz plotera.
Elem, vrlo verovatno je neka banalna stvar, pod pretpostavkom da si dobro instalirao sve sto je potrebno ukljucujuci i drajvere za plocu, da si proverio sa usb flesom i video da ti radi usb prikljucak, proveri da li je dobro pirkljucen ploter, da li je upaljen, sta pise ne njegovom displeju, da li ga komp vidi u control panel/printers and faxes. Probaj da ga iskljucis pa ukljucis, da promenis usb, ako ne onda detaljno citanje uputstva. Devize devize bonda elema
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.