Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Silverstone Raven X RVX01
STRANA 1 OD 1
eVlada011 Silverstone Raven X RVX01 24.11.2015. 20:22 T62479

status: user
broj poruka: 194
Ljudi pogledajte kuciste kakvo je...

http://www.silverstonetek.com/raven/products/index.php?model=RVX01

Kakav bi ROG PC napravio od njega da sam neki bogatas u Americi.
Sa Maximus VIII Gene i GTX980Ti Matrix ili GTX980Ti POSEIDON i STRIX SOAR zvucnom. Pogledajte kakva mesta za ASUS logo pozadi.

https://youtu.be/gNzencnATl0

https://youtu.be/CZkf6xlmq0M

Izgledao bi bolje nego oni gotovi PC sto napravi ASUS i bolje nego onaj mali
ROG od Lian-Lia.

PC BERZA OGLASI
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
AaAa Ajde da napravimo temu... 24.11.2015. 20:29 #608103

broj poruka: 661
`Da sam neki bogatas u Americi`...Sta bi ste vi ljudi uradili?

imarkovic Re: Silverstone Raven X RVX01 24.11.2015. 20:34 #608106

broj poruka: 18996
Lepo izgleda(meni ne), deluje ultra gejmerski sa ovom crvenom ferrari nijansom.
Plastikaner. Prednja maska je od plastike.
Nije za poredjenje sa 5x kvalitetnijim Lian Li aluminijumskim superiornijim kucistima.

:: Ljudi pogledajte kuciste kakvo je..
::
:: http://www.silverstonetek.com/raven/products/index.php?model=RVX0
:: Kakav bi ROG PC napravio od njega da sam neki bogatas u Americi
:: Sa Maximus VIII Gene i GTX980Ti Matrix ili GTX980Ti POSEIDON i STRIX SOAR zvucnom. Pogledajte kakva mesta za ASUS logo pozadi
:: https://youtu.be/gNzencnATl
:: https://youtu.be/CZkf6xlmq0
:: Izgledao bi bolje nego oni gotovi PC sto napravi ASUS i bolje nego onaj mali
:: ROG od Lian-Lia
:: PC BERZA OGLASI
-ShonE- @Vlada 24.11.2015. 21:47 #608116

broj poruka: 3529
Tacno si ko neki klinac, isto razmisljas. Jos ako si zadrigao i debeo prasac, i licis na klasicnog amera, onda je to to.

AMD FX-8350 + Noctua NH-D14
MSI 990FXA-GD80
Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey
MSI GTX780 Lightning
Dell U2412M + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici Re: @Vlada 24.11.2015. 21:53 #608117

broj poruka: 908
evo ga vlada

https://www.youtube.com/watch?v=OG4StOKFw7M

:: Tacno si ko neki klinac, isto razmisljas. Jos ako si zadrigao i debeo prasac, i licis na klasicnog amera, onda je to to
:: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1
:: MSI 990FXA-GD8
:: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre
:: MSI GTX780 Lightnin
:: Dell U2412M + LG D2343 3
:: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: Creative X-Fi Titanium + Z-5500
ZooLoo ... 24.11.2015. 22:02 #608118

broj poruka: 3975
Klasicno proseravanje zarad pogleda na YT-bu i slicno.

Sto se tice kucista, nista posebno, cena je verovatno paprena, sto kaze Im cista plastika i ne nudi nista preterano. Postoje bolja kucista, kvalitetnija i elegatnijeg izgleda.

Daum ... 25.11.2015. 00:27 #608129

broj poruka: 12794
Prvo EVGA, sad je Asus bog, i još se klanja tom plastikaneru, ali sramotnom plastikaneru od Raven kućišta. Samo je lepo na slikama, ko je imao priliku da vidi prvi i drugi Raven uživo mogao je samo da se smeje...

eVlada011 STA SE PRIMATE... 25.11.2015. 01:02 #608134

Ja sam samo predlozio gomilu koja kod nas kupuje Thermaltake i CM kucista da bi ovako nesto bilo bolje. Sta sam ja rekao jos pre 2 god. Da ja moje kuciste necu menjati. Ili ako ga budem ikada menjao kupicu Caselabs. Sada jos znam ljude koji ce da mi donesu tastaturu svako salje prvo njima na Adresu u Ameriku pa onda oni ovamo, jer Caselabs trazi mnogo.
Ali ne velika kucista nego za mATX.
Ja da volim plastikanere ja ne bi imao aluminijumsko kuciste koje 90% od vas nema jer imate lim obican i jos goru vrstu plastike nego sto je ta.
Ko je rekao uopste da cu ja kupiti ASUS graficku kartu. Koliko znam ASUS ne klokuje TITAN, TITAN Black, TITAN X a koje su prve dve stvari od 5 koje me interesuju.
-Pun cip
-Visina kloka
-Naponska i PCB
-Tehnicka Podrska
-Izgled
-Pakovanje

Da li 980Ti Matrix ispunjava sve od tih karti.
Ja nemam pare da kupujem 2-3 kao drugi, moram jednu. Ali kazem da imam dosta para sada bi cisto radi reda napravio takav ROG komp od ovog kucista da bi verovatno posle sastavili i prodavci takav isti i prodavali sa licenciranim Windowsem i sa dve graficke i vise memorije za vece pare.

A to kuciste kosta 80$ debili jedni, sta biste vi ocekivali. Lian-Li napravi kuciste i mrtav hladan zatrazi 350-360 eura za obicno kuciste.
Ja nisam video neko lepse u fazonu ASUSa.

PC BERZA OGLASI

count Bravo !!! 25.11.2015. 09:19 #608140

broj poruka: 1352
Ubaciš atoma unutra i dobiješ super-duper-gejmerski kompjuter !!!

Daum ... 25.11.2015. 16:29 #608163

broj poruka: 12794
Rasista i bigot se uhvati za svaki mamac, this is too easy...

eVlada011 AKO SE VAMA NE SVIDJA MENI SE SVIDJA... 26.11.2015. 07:39 #608218

Pogledajte kuciste Raven 5 RV05B W....
Kuciste je mATX factor size... A onda sam video coveka koji unutra instalira G1 Killer Sniper 5. Ta ploca je E-ATX form faktor. Zbog drugacije rotacije moguce je smestiti u tako malo kuciste. Sto bi znacilo da bi mogao da instaliram Rampage 5 Extreme a posle i Rampage 5 ili 6 Gene.

Pogledajte ga mali je, on je sirok koliko i referentna graficka GeForce GTX980.

https://youtu.be/t3gpRqS5sZg

Bas dobro kucista ako neko odluci da sve napravi ASUS.
Prakticno nema bolje. Ovo je izvrsna ideja za prodavnice koje nude gotove konfiguracije. Kako su glupi, ja da sam prodavac ja bi prodao mnogo vise konfiguracija. Nude 2000$ konfiguraciju i neko bezveze kuciste. Ljudima kada bi spakovao u ovo odusevili bi se. Recimo CORSAIR-ASUS build. CORSAIR napajanje, SSD, memorija, kuler, ventilatori, ASUS maticna, zvucna, graficka. Intel procesor i PCI-E SSD.
I ko jos kupuje sve zajedno ASUS Monitor, CORSAIR tastatura i mis.
To bi se prodavalo gotovo u Americi znate koliko, jos sa Windows sistemom, svako kuciste bi dobilo svoj broj i musterija bi se registrovala, dobila podrsku bolju, itd.

PC BERZA OGLASI

-ShonE- Re: AKO SE VAMA NE SVIDJA MENI SE SVIDJA... 26.11.2015. 09:48 #608234

A jel imas ti ovakve rukavice?? Ako nemas onda dzabe, nema sanse ti ovo da sklapas.

MSI 990FXA-GD80
MSI GTX780 Lightning

:: Pogledajte kuciste Raven 5 RV05B W...
:: Kuciste je mATX factor size... A onda sam video coveka koji unutra instalira G1 Killer Sniper 5. Ta ploca je E-ATX form faktor. Zbog drugacije rotacije moguce je smestiti u tako malo kuciste. Sto bi znacilo da bi mogao da instaliram Rampage 5 Extreme a posle i Rampage 5 ili 6 Gene.
:: Pogledajte ga mali je, on je sirok koliko i referentna graficka GeForce GTX980
:: https://youtu.be/t3gpRqS5sZ
:: Bas dobro kucista ako neko odluci da sve napravi ASUS
:: Prakticno nema bolje. Ovo je izvrsna ideja za prodavnice koje nude gotove konfiguracije. Kako su glupi, ja da sam prodavac ja bi prodao mnogo vise konfiguracija. Nude 2000$ konfiguraciju i neko bezveze kuciste. Ljudima kada bi spakovao u ovo odusevili bi se. Recimo CORSAIR-ASUS build. CORSAIR napajanje, SSD, memorija, kuler, ventilatori, ASUS maticna, zvucna, graficka. Intel procesor i PCI-E SSD
:: I ko jos kupuje sve zajedno ASUS Monitor, CORSAIR tastatura i mis.
:: To bi se prodavalo gotovo u Americi znate koliko, jos sa Windows sistemom, svako kuciste bi dobilo svoj broj i musterija bi se registrovala, dobila podrsku bolju, itd
:: PC BERZA OGLAS
imarkovic Re: AKO SE VAMA NE SVIDJA MENI SE SVIDJA... 26.11.2015. 10:15 #608236

broj poruka: 18996
Postujem vrlo Silverstone po pitanju kvaliteta izrade, iako su precenjeni jako, jeste kvalitet, ali usunja se poneki nedostatak, sta ima jedno kuciste, drugo nema i tako, nekako mi uvek nesto zafali kada pogledam neko malo bolje kuciste, a cena paprena. Gavran mi je oduvek bio poseban po dizajnu, ali malo su me odbijale iskrivljenosti, ivice, ali zanimljivo preko slike, sve vreme sam bio ubedjen da je prednja maska aluminijum pa me zato i fasciniralo, onog trenutka kada sam mu dotakao prednju masku, to je bilo razocarenje totalno, pricam samo o ovom kucistu. Sve ostalo je totalno na nivou. Jedno vreme sam hteo da uzmem Temjin sa aluminijumskom maskom, ali isto me odbilo to sto nije ceo od aluminijuma nego poklopac od plastike sa gornje strane, mislim za tu cenu od ~36k, sad je jos vise je neprihvatljivo.

:: Pogledajte kuciste Raven 5 RV05B W...
:: Kuciste je mATX factor size... A onda sam video coveka koji unutra instalira G1 Killer Sniper 5. Ta ploca je E-ATX form faktor. Zbog drugacije rotacije moguce je smestiti u tako malo kuciste. Sto bi znacilo da bi mogao da instaliram Rampage 5 Extreme a posle i Rampage 5 ili 6 Gene.
:: Pogledajte ga mali je, on je sirok koliko i referentna graficka GeForce GTX980
:: https://youtu.be/t3gpRqS5sZ
:: Bas dobro kucista ako neko odluci da sve napravi ASUS
:: Prakticno nema bolje. Ovo je izvrsna ideja za prodavnice koje nude gotove konfiguracije. Kako su glupi, ja da sam prodavac ja bi prodao mnogo vise konfiguracija. Nude 2000$ konfiguraciju i neko bezveze kuciste. Ljudima kada bi spakovao u ovo odusevili bi se. Recimo CORSAIR-ASUS build. CORSAIR napajanje, SSD, memorija, kuler, ventilatori, ASUS maticna, zvucna, graficka. Intel procesor i PCI-E SSD
:: I ko jos kupuje sve zajedno ASUS Monitor, CORSAIR tastatura i mis.
:: To bi se prodavalo gotovo u Americi znate koliko, jos sa Windows sistemom, svako kuciste bi dobilo svoj broj i musterija bi se registrovala, dobila podrsku bolju, itd
:: PC BERZA OGLAS
eVlada011 ... 26.11.2015. 12:02 #608245

Covek je lud sa kakvim rukavicama pravi komp. Valjda da ne isprlja znojavim rukama komponente a bolje da je to uradio nego sa tim rukavicama. Sem ako nije kupio specijalne antistatik.

Ne znam tako bi voleo da dobijem na kladionici da sada napravim pored ovog mog i jedan mali ali mocan ROG ASUS PC u tom malom kucistu. Sa Maximus VIII Gene, GTX980Ti Matrix ili Poseidon, ASUS STRIX SOAR zvucna i CORSAIR ostale komponente.

Zamislite stvarno kada bi prodavci umesto u krsevima ponudili u ovakvim kucistima dve ROG razlicite konfiguracije. Mid-High and High End.
Jedna sa GTX980 Matrix i Maximus VIII Gene i7-6700K, CORSAIR H80i GT, 2x8GB DDR4 LPX 2400

Druga sa GTX980 Ti Matrix - Rampage 5 Extreme - 5930K, CORSAIR H100i GT i 4x8GB 2800MHz Dominator Platinum

U jednoj da bude manji SSD i manji HDD i manje napajanje
a u drugoj da bude 512GB SSD, 3TB HDD, 1000W PSU
Da sa njima bude CORSAIR mis i komplet sa jeftinijom neki jeftiniji sa skupljom malo bolji

I to da budu konfiguracije od recimo 1999$ i 2999$.
Samo da bude ASUS-CORSAIR sem Intel processora i posto je kuciste Silverstone da mu se skinu Silverstone oznke i da se stavi ASUS-CORSAIR.
Steta sto nisam prodavac na zapadu tako bi dobro prodavao takva kucista.
Ona bi imala bolju podrsku, ne bi se otvarala ali bi imala bolju garanciju i ako musterija hoce da pravi upgrade da se napravi neki dogovor da li sme i sta sme, kada i kako.
Roditelji bi kupovali klincima to uz dobru reklamu samo tako.

Naravno da se ostavi mogucnost jos skupljeg montiranja sa 2 graficke, sa EKWB hladjenjem, custom, da musterija odabere od ASUS i CORSAIR delova.
Ljudi vole da sami sagrade komp ali ako bi stavio komponente kao Dominator Platinum, ROG ploce, Matrix grafike, K70 tastaturu, dodatno Swift Monitor da se placa onda bi i dobar deo ljudi koji sami prave uzeoi zbog garancije na jednom mestu i zato sto bi dobio komp sa instaliranim sistemom i testiranim svi stvarima unutra da li rade i da li rade u specifikacijama. Tada bi i oni koji hoce sami da skupe i prave odlucili se za to jer mnogi biraju bas takve delove.

PC BERZA OGLASI

eVlada011 PREDLOG ZA MINI ITX PC KOJI U SRBIJI VECINA LJUDI VOLI 07.12.2015. 19:25 #609165

ZA LJUDE KOJI VOLE MALA ALUMINIJUMSKA KUCISTA SMISLIO SAM JEDNU LEPU KONFIGURACIJU...

IN WIN 901 KUCISTE, mozete ga poruciti iz Madjarske
https://youtu.be/T2FHCYlFfI8

Intel i7-6700K

ASUS Maximus VIII Impact
https://youtu.be/5Bl8oE5FMDI

Trident Z 3000 2x8GB QVL
https://youtu.be/qid_8H9M4ow

ASUS GTX980 referentni zbog manje grejanja
https://youtu.be/l5yii4NmQ94

Seasonic 660 Platinum
https://youtu.be/AGLjjalhf54

To vam je dobra mala konfiguracija koja ce se svideti ljudima koji vole aluminijumska silver ili crna kucista i apple fazon.
-ShonE- Re 07.12.2015. 19:38 #609167

A cena prava sitnica!? .)

MSI 990FXA-GD80
MSI GTX780 Lightning

eVlada011 ... 08.12.2015. 09:46 #609206

Pa sto, ima kod nas ljudi koji debilarije sklapaju za te pare.
Ja sam bas predlozio primamljiv komp.
Kako bi ga ja sklopio, 20 ljudi pozelelo isti.

-ShonE- Re: ... 08.12.2015. 10:13 #609207

Ma da, svi kopiraju tebe, ludi su bez tvojih ideja i sugestija.

MSI 990FXA-GD80
MSI GTX780 Lightning

:: Pa sto, ima kod nas ljudi koji debilarije sklapaju za te pare
:: Ja sam bas predlozio primamljiv komp.
:: Kako bi ga ja sklopio, 20 ljudi pozelelo isti
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs