Tačno je da su često netačne, ali, smeo bi da se kladim i svađam ovde da nije namerno, i da najverovantije, nikada neće ni biti tačne (za tako `sitne` stvarčice). Likovi jednostavno nemaju interesa da kopaju i upoređuju šta je tu tačno manje ili više. Znam da onome ko prebacuje podatke to kida živce, ali... Ja imam iz iste prodavnice drugačije iskustvo (nisam merio brzine nego poredio), dva Kingstona od 32Gb, naručena u isto vreme, nisu ista. Za jedan piše da je 3.1 za drugi 3.0, jedan brži jedan sporiji, jedan par dinara skuplji bukvalno.... uzeta su dva različita jer je jedan bio za žensku osobu i to je bio jedini razlog da se zanemare sve karakteristike osim veličine i dizajna (dakle, belo crveni ...). Kad su došli, I ONAJ sporiji je u stvari bio brži. U korist kupca. Jednostavno ih bole uvo ili to odrađuju likuše (prekucavaju) koje se u to ič ne razumeju.
kad su izražene u miligramima u sekundi: mg/s(ec).
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
Re: Lažne specifikacije kod proizvođača USB memorija
08.11.2015. 09:35
status: user broj poruka: 18996
Sledeći put uzmi 2-3kom. pa vidi, nemoj odmah 100
Od flash-eva ja sam ranije uzimao samo SanDisk, nekoliko mi je ostalo još od 2004., ali pošto mi se više uopšte ne sviđa njihov dizajn, više ih ne kupujem, čak ni SD kartice, samo Lexar. Apacer je isto dobar. Transcend i Kingston su trenutno za flash provereni, od modela do modela, svaki ima svoj krshware.
Ono sta sam ja primetio, na ne malom broju USB 3.0 fleseva, da na Macu svi rade priblizno istom brzinom, dok na Windowsu odstupaju sacuvaj boze. Nebitno koji je kapacitet, koji je proizvodjac niti koliko kosta. Jednostavno nema pravila. Tako da, pre mislim da je stvar USB kontrolera i drajvera, nego samog USB flesa.
Re: Lažne specifikacije kod proizvođača USB memorija
08.11.2015. 18:42
status: user broj poruka: 18996
Nikad nećemo saznati, možda poznati Micron vuče korene dinastije Omicron
PS ja sam pokupio nekoliko Transcend flash-ića V600, to su ultra kvalitetne memorije i verujem da će mi trajati decenijama, za male pare, za USB2.0 izuzetno brzi.
:: :: A neprevaziđen je još stariji model ozanke JF700, ali prve verzije sa mikron čipovima koje su išle dosta brže od deklarisanih vrijednosti :: :: Trebao si odmah da uzmeš verziju sa oMikron čipovima
Tu flesku sa linka je spasilo laptop da ne ode u kantu. Citaj koristim ga kao HDD.
:: Pa nemam za prodaju, ako ti odgovara imam ovo https://goo.gl/wKJqG :: Strašno me nervira jer je malečak, izgubiću ga, od 8gb je. :: :: :: :: Rogiš :: :: :: :: :: :: Jel imas jos tih trandzi?
Pa za to je cool, verovatno koristis neki live linux, ali ja stalno mislim da sam ga izgubio. Zgodan je recimo za auto-mp3, manji je od receiver-a za misa, znaci ne moze manje.
:: :: Tu flesku sa linka je spasilo laptop da ne ode u kantu. Citaj koristim ga kao HDD :: :: :: Pa nemam za prodaju, ako ti odgovara imam ovo https://goo.gl/wKJqG :: :: Strašno me nervira jer je malečak, izgubiću ga, od 8gb je. :: :: :: :: :: :: :: Rogiš :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jel imas jos tih trandzi?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.