ima drugar sledecu masinu- phenom 8450 triple core,3gb ram,ati 4850 512mb, hdd i par ventilatora,crklo je fabricko napajanje staro 7 godina,neko cooler master 350w,on sada hoce da kupi zamensko,ali sta kupiti???? Nije pri parama,komp ce svakako menjati za pola godine do godinu,pa se dvoumi da li ovu konfu moze poterati neki kinez od 550w,npr ms industrial 550w i sl????
znaci u bas krajnjoj nuzdi moze taj ms od 1600 dinara da zavrsi posao,ali da ga savetujem ipak da ide na minimum lcpower 420w,jer on moze da odvoji izmedju 2000-2500 dinara trenutno za napajanje,a u tu cifru se uklapaju samo ova dva napajanja....ali koje bolje da stavi,lc od 420w ili ms od 550w....nazalost morace jedno od ta dva,pa je pitanje koje je bolje,koje moze isporuciti vise wati(znam da ono sto pise na kutiji koliko napajanje ima wati ,u praksi ne mora biti tacno)???
Haha komp u SLI hahahah Svaka čast na primeru! Pozdrav!
Vlada
:: Ma moze i tako. LC420 je meni terao Phenom II quad 4GB RAM-a 8800GTS i par HDD-ova, SKY STAR HD2 godinu dana i ni da stucne : :: :: Drugaru taj MS od 550W tera vec par godina Phenom1 quad, 6GB RAM 6770 i par HDD...bez ikakvih problema :: :: Sa Lc power LC600H-12 moze da veze jos jedan takav komp da mu radi u SLI : :: :: Sta god od navedenog da uzme, nece pogresiti. Ako ima kes, neka ide na taj LC600H , naravno :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Između LC Power 420w, 600w i Ms industrial platinum 400atx uvijek biram Ms Inustrial. Naponi ne variraju toliko i ne crkavaju komponente kao što je HDD i grafička. Posebno na ova napajanja su osjetljive Gigabyte i Msi ploče. Sa Ms Industrial Platinum, nisam imao tih problema do sada tj. u zadnjih 7 godina.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.