Mora biti multifunkcionalni (stampac, skener, kopir), da moze da stampa dvostrano, bilo bi izuzetno pozeljno da je kolor i plafon iznos je 6000rsd. Dakle do tog iznosa sto kvalitetnije.
Sad svestan sam da za ove pare moze jedino inkjet, pa bi bilo pozeljno uzeti neki za koji se lako (i jeftino) nalaze black i kolor ketridzi.
Jos najbolje da ti da jos 100e pride da imas za godinu dana za punjenje.
Pa gde andje sve to, da stampa dvostrano da je kolor pa jos za 6000. Kao prvo ppljuckavac mozes da uzmes on stampa 50 strana i to je to. Mozes da ga punis 3-4 puta i cao sa ketridzima, plus novi ketridi su ti komplet crni i u boji oko 4000-5000. Koliko ksota nov stampac. Za neki duzi rad Eposn L210 on kosta oko 17000 punjenje 7E po boci (4 boce) moze da stampa sa jendim setom 8000-9000 crnih i 6000 u boji. Pa ti vidi sta ti mozes da uradis i sta ti treba. Sve sto nema cis je totalno neisplativo. Laser u boji su ok 20000.
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Sapphire Vapor-X R9 280X 3G D5 SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepo
:: Zdravo svima :: :: Pitali me ljudi za preporuku za stampac :: :: Mora biti multifunkcionalni (stampac, skener, kopir), da moze da stampa dvostrano, bilo bi izuzetno pozeljno da je kolor i plafon iznos je 6000rsd. Dakle do tog iznosa sto kvalitetnije :: :: Sad svestan sam da za ove pare moze jedino inkjet, pa bi bilo pozeljno uzeti neki za koji se lako (i jeftino) nalaze black i kolor ketridzi :: :: Unapred hvala.
Nisam stigao da gledam specifikacije, ljudi su gledali prema tehnomaniji gde pise multifuncijski uredjaj, i na osnovu toga ispricali sta treba. Pljuckavac bi im zavrsio posao za kolicinu koju oni stampaju, nego ljudi zive malo zabaceno, pa im je cim da 2-3 puta nedeljno idu do fotokopirnice za nekoliko papira. Sve znam to sto si napisao, zato sam i naveo cenu prema tim jeftinijim uredjajima. Mislim da bi bilo realnije da stampa bude crno bela a scan normalno u boji, ali jos nisam stigao da se udubim...
Da varm se grdno. Pordajem ih.. AKo ti se ispalti da uzme pluckavac 6-7k. A das posle za tonere 4000-5000 uzmi slobodno. Potpsiujem sve sto odstampas vise od 30 strana ja ti ga kupim sa jendim punjenjem. U forkopirnici ces da paltis 30strana 60-70 dainara a tebe ce da ksota 400-500 dianra koliko je punjenje. Pa ti vidi sta ti se isplati.. A da ne pricam da posle svakog 3 punjenja ketridzi idu u kantu... Moras nove tako da se presaberi an startu da nebi placao kasnije duplo. 5 dinara dao ciga da udje u kola a 20 da izadje!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Sapphire Vapor-X R9 280X 3G D5 SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepo
:: ... se grdno. Najbolje bi bilo da je dzabe! : :: :: Nisam stigao da gledam specifikacije, ljudi su gledali prema tehnomaniji gde pise multifuncijski uredjaj, i na osnovu toga ispricali sta treba :: Pljuckavac bi im zavrsio posao za kolicinu koju oni stampaju, nego ljudi zive malo zabaceno, pa im je cim da 2-3 puta nedeljno idu do fotokopirnice za nekoliko papira :: Sve znam to sto si napisao, zato sam i naveo cenu prema tim jeftinijim uredjajima. Mislim da bi bilo realnije da stampa bude crno bela a scan normalno u boji, ali jos nisam stigao da se udubim...
Malo sam se salio, nisam mislio nista lose... Druze isuvise sam ja zelen na ovom forumu da bi bilo koga kritikovao, pogotovo ako neko vec nudi pomoc ili savet. Rekao sam da se grdno varas posto sam, osim onog dela da posle 3-4 punjenja ketridzi idu u kantu, bukvalno sve ostalo i ja pricao tim ljudima... Medjutim, ljudi zacrtali da kupe i Bog... Ja sam navodio vodenicu na neki hp 1020 ili p1102, koji je naravno samo stampac, ali laserski, i da ce se to isplatiti nekoliko hiljada puta vise... Ali znas, to ne moze da skenira, znas pa komplikovano mi je da kupujem posebno skener i skup stampac, znas ovo, znas ono...
Jedini kriterijum koji sam ja (pre nekoliko meseci) gledao je sto jeftiniji ketridz, bio je neki hp u pitanju i kretali su se negde oko 3000 cini mi se, ali osim toga, nista. Kazem, iz nekog razloga, hoce i kraj... :P
Da 1018,1020, 1102 to su vrh stampaci. Sem gumica ja neznam dal ista drugo moze da se pokvari. Toner 700-800 din vozis 1200-1300 stranica. 1018 i 1020 su legnedarni stamapci prethodnici 1102 koji su takodje vrh imaku malo vecu kasetu tipa 1500-1800 stranica. Ostalo je isto!
:: Malo sam se salio, nisam mislio nista lose... Druze isuvise sam ja zelen na ovom forumu da bi bilo koga kritikovao, pogotovo ako neko vec nudi pomoc ili savet. Rekao sam da se grdno varas posto sam, osim onog dela da posle 3-4 punjenja ketridzi idu u kantu, bukvalno sve ostalo i ja pricao tim ljudima... :: Medjutim, ljudi zacrtali da kupe i Bog... Ja sam navodio vodenicu na neki hp 1020 ili p1102, koji je naravno samo stampac, ali laserski, i da ce se to isplatiti nekoliko hiljada puta vise... Ali znas, to ne moze da skenira, znas pa komplikovano mi je da kupujem posebno skener i skup stampac, znas ovo, znas ono.. :: :: Jedini kriterijum koji sam ja (pre nekoliko meseci) gledao je sto jeftiniji ketridz, bio je neki hp u pitanju i kretali su se negde oko 3000 cini mi se, ali osim toga, nista. Kazem, iz nekog razloga, hoce i kraj... : :: :: :: ::
mogu da se kupe Canon modeli MG2450 i MG2950 koji imaju ručnu dvostranu štampu. Ručna dvostrana štampa zahteva da, kada izabereš tu opciju i pustiš dokument da se odštampa, nakon što odštampa neparne strane iste ponovo staviš u kasetu/tacnu da odštampa i parne. Meni je i to O.K. varijanta.
Ono što mi se ranije nikako nije sviđalo kod Canon MF inkjet je što kada nema mastila nema ni skeniranja! To mi je neprihvatljiva logika koju, naravno, prozvođač ne navodi. Ne znam kod ovih modela da li je to `uključeno u cenu`.
Ako jeste, možda je bolje rešenje neki od HP modela, 1510 ili 1515, koji nemaju dvostranu štampu, ali i ne blokiraju skeniranje kada nema mastila.
Moraćeš da pogledaš za zamenske kertridže ili za dopunu. Tu ne mogu da napišem nikakvo mišljenje. Ono što je važno, a napomenuo si u prvom postu, je da se prilikom nabavke uređaja razmišlja i o ceni njegove eksploatacije. Nije svejedno kada se uzima štampač za povremenu štampu ili neki heavy-duty model. Cena potrošnog materijala igra značajnu ulogu kod izbora uređaja. Na tvoju `sreću` nemaš neki veliki izbor modela, pa nema potrebe mnogo da se razmišlja: PG-545(XL), CL-546, HP 301, HP 650.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.