Poz drugari opet ja treba mi procena za ovo napajanje. Placeno 12K pre 3 godine ostalo jos 2 godine garancije pa kolko bih mogao da dobijem za njega ako neko zna.
Ovoliko kosta model od 720w. Otprilike je cena ista kao i kada si ti kupovao, mozda bi tvoj model sada bio 10e skuplji. Ako imas pisanu garanciju koja vazi za nasu zemlju, komplet pakovanje i ostalo, napajanje po meni vredi 65-70e.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
Ne citas, napajanje je staro 3 godine, a dolazi sa 5 godina garancije.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Pa trenutno je 130e to napajanje novo, dakle posle godinu dana koriscenja ali sa 2 god garancije realno vredi, vredi dosta i dalje. Oko 80e po meni + :: :: @kepic :: Ako moze samo pojasnjenje na osnovu cega je to napajanje sa sve garancijom od dve godine, maximalno 50e po tebi ::
Kod nas ga vise nema, bas taj model od 620w, da ga ima kostao bi oko 110-115e nov u radnji. Neko ko se razume u napajanja i ko planira kupovinu ce svakako razmotriti druge modele za taj novac, jer su bolja kupovina. Kao recimo V700 ili Antec TP-750C. Cak sam vidjao i V1000 polovne sa jos 3-4 godine garancije za taj novac po oglasima, ali to je sad vec neka druga prica, pricamo o novim uredjajima u radnji.
Napajanje vredi 70e i to je po meni idealna cifra za koju treba da ode, jer je svakako bolje da neko uzme ovo napajanje, nego da kupuje novi neki LC power u radnji za oko 60e, a napajanja nisu uopste u istoj klasi. Garancija bi svakako bila ista, tj. tih 2 godine. Bilo kako bilo, pravilo da nema dobrog i dugotrajnog napajanja ispod 90-100 jevreja vec godinama vazi(novo) i tu se vec dugo na trzistu nista nije promenilo po tom pitanju. Zato gotivim napajanja, jer prica sa njima ne varira kao oko ostalog hardvera...
Nego, mozemo li da cujemo sta je razlog prodaje, prelazak na nesto jace ili?
a razlog je sto sa ovim koje trenutno koristim udaram plafon za svaki SLI sa ovo mojom novom GTX 970 pa moram dati jos snage u komp. Napajanje radi jako lepo i ja sam stvarno zadovoljan sa njim, al SLI mi je nova zelja a ono mi tu smeta za upgrade. Svejedno sam resio ovih dana da porucim EVGA SuperNOVA G2 850W samo da vidim jos sa likovima dal ce biti 150 il 155 evra. Imam predracun, racun isto mislim da mi je tu negde i orginal sve pakovanje sa kojim je doslo. Naravno potrazicu sve pre nego sto ga ponudim ljudima na prodaju. Nadam se da je ko moje staro napajanje chieftec 500 w koje radi i dan danas kod brata u racunaru posle 10 godina upotrebe. stvarno nekad covek bas ubode da traje.
Zbog cega sli? DX11 je djubre i usko grlo cak i za jednu 970-icu, kakav tek crni sli. Sacekaj da vidimo sta ce da bude sa dx12 i igricama koje tek trebaju da dodju, da li su napumpali reklamu oko win10 ili to stvarno sljaka kako treba. Onda tu sli ima smisla, ovako je budalastina ziva.
Koji procesor imas? To napajanje je verovatno knap za dve 970-ice, mozda ima snage za ceo sistem, ali nema lufta. Da imas onaj model od 720w onda bi mogao da stavis. Ovo sve vazi ako imas neki intel, ako je AMD u pitanju onda treba tu jos snage...
:: a razlog je sto sa ovim koje trenutno koristim udaram plafon za svaki SLI sa ovo mojom novom GTX 970 pa moram dati jos snage u komp. Napajanje radi jako lepo i ja sam stvarno zadovoljan sa njim, al SLI mi je nova zelja a ono mi tu smeta za upgrade. Svejedno sam resio ovih dana da porucim EVGA SuperNOVA G2 850W samo da vidim jos sa likovima dal ce biti 150 il 155 evra. Imam predracun, racun isto mislim da mi je tu negde i orginal sve pakovanje sa kojim je doslo. Naravno potrazicu sve pre nego sto ga ponudim ljudima na prodaju. Nadam se da je ko moje staro napajanje chieftec 500 w koje radi i dan danas kod brata u racunaru posle 10 godina upotrebe. stvarno nekad covek bas ubode da traje :: :: http://valid.x86.fr/509kub :: https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DE :: ::
Matori, slozio bih se sa Adzemom, sacekaj malo sa SLI-om, jedna 970 ce da gura sve lagano, nemoj da se zaleces i ulazes novac a posle par meseci da prodajes to isto.. Cuvaj kes, kad zagrmi, tad pazari u to je to, ako krene na dole kako je vec krenulo, ulozi u nesto pametnije.
i gledao kod drugih ljudi bilo bi bas bas knap sa ostalim delovima koje imam. nije da bas moram da uzmem ovo napajanje al kontam da je sad dobra prilika da se obezbedim za narednih 5-10 godina sto se tice napajanja, realno SLI sa maxwell-om je realniji buy za mene nego pascal a licno ocekujem da ce maxwell da radi dx12 igre dobro bar me neki feeling vuce na to , ovo novo napajanje ostaje u racunaru mozda i deceniju ako imam srece sa njim. treba uzeti i nov monitor u naredne dve godine pa bar ovo napajanje da skinem s planova.
Hajde se ti jos malo bolje proracunaj, jer ova racunica ti i nije bas nesto... :D
Dalje, dve 970-ice drzati na 3570k je diskutabilno, jel barem procesor operisan i klokovan? Pa onda se postavlja pitanje sta ce tebi dve jake karte za monitor od 60hz? Juris 60 frejmova sa dve 970-ice? To mozes i bez toga. Dosta nelogicnosti tu ima.
Moj savet, verujem da je i najbolji moguci po tebe u ovom trenutku. Ne diraj ama bas nista i skupljaj pare. PC trziste je utonulo u san i bolje je sacekati da se vidi kako ce se sve zavrsiti, vidis da se nista ne desava. Digla se prasincina ogromna oko dx12 kada su trebali da prodaju nove karte i crveni i zeleni i na kraju muk. Win10 i nije bas nesto kao sto smo se nadali, treba sacekati i igrice sa dx12 i videti sta je na kraju ispalo od te silne galame. Ako se ispostavi kroz 2 godine da je dx12 fenomenalna stvar, da su dobre igrice koje su optimizovane izasle u narednom periodu koje pice na dosta frejmova i grafe pumpaju punom parom(gpu usage preko 90%) onda ti blago meni prodas sve sto imas, dodas kes koji si skupljao i za dve godine kupis aktuelni i7 narokas ga kao svinju, neku grafu od 350e+, monitor 27/28 inca 1440p 144hz IPS. Takodje kupis za dve godine neko kvalitetno napajanje oko 700 vati i Bog da te vidi, taman kad ti istekne garancija za to koje sada imas. Prodas ga za 50e jura, dodas jos tolko i na konju si. Jos nesto, za dve godine uzmes neki aktuelni SSD od oko 500gb to ce biti sve jeftinije kao i ddr4 na koji ces preci. Ajde da ti sada imas neku njesra masinu pa da te svrbe pare, ali sulude ideje imas i veruj mi da je ovako najbolje kako sam ti opisao.
Mrtav sam ozbiljan, skupljaj kes i ne diraj nista, jer ces se kajati.
:: i gledao kod drugih ljudi bilo bi bas bas knap sa ostalim delovima koje imam. nije da bas moram da uzmem ovo napajanje al kontam da je sad dobra prilika da se obezbedim za narednih 5-10 godina sto se tice napajanja, realno SLI sa maxwell-om je realniji buy za mene nego pascal a licno ocekujem da ce maxwell da radi dx12 igre dobro bar me neki feeling vuce na to , ovo novo napajanje ostaje u racunaru mozda i deceniju ako imam srece sa njim. treba uzeti i nov monitor u naredne dve godine pa bar ovo napajanje da skinem s planova :: :: http://valid.x86.fr/509kub :: https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DE :: ::
procesor ce biti OC ako bude SLI dosao. Monitor cu menjati u naredne dve godine mozda i vec za godinu dana ukoliko nadjem jako dobar recimo 1440p 144hz IPS od jedno 27-29 incha. nesto tipa acer XB270HU ako se nadje za lepu cenu. jbg ako os iskreno dosadilo mi da drugima sastavljam zverine a ja ne kupujem nista novo. na njihovih 300K kolko sam im sastavio u zadnjih godinu i po, ja nisam skoro nista ponovio dok nisam konacno uzeo grafu. napajanje cu definitivno uzeti, SLI samo ako dodje neka extra prilika. a ssd od 500gb i ddr 4 moze tamo negde 2017. godine ako zatreba. uostalom sto da cekam toliko dugo da menjam delove ko zna sta cu tad biti i sta cu tad raditi u zivotu.mada ja sam zadovoljan ovim 3570K i uopste za sad ne vidim razloga da stekam za ddr4 jer to povlaci i nov cpu i novu plocu.anyway hvala vam svima na savetima za racunar i predlozima za cenu napajanja kao i uvek vasa pomoc je veoma korisna.
Ne diraj nista, opusti se i uzivaj. U buducnosti se ne brini, imas sigurnu kupovinu 970-ce od mene za potrebe SLI-a jer cu ja vrv da predjem na PS4, ako se PC situacija ne okrene za 360 stepeni pa i meni prdne da opet bacim par k evra na komp.. :D
Haahahah, od njega da uzmes to sranje g1, nemoj da si pomislio na tako nesto. Samo strix dolazi u obzir i nista vise, kakav crni gigasit... :D
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Ne diraj nista, opusti se i uzivaj. U buducnosti se ne brini, imas sigurnu kupovinu 970-ce od mene za potrebe SLI-a jer cu ja vrv da predjem na PS4, ako se PC situacija ne okrene za 360 stepeni pa i meni prdne da opet bacim par k evra na komp.. : ::
Uzmi ti jos jednu 970-cu trbace ti ubrzo.Probaj Titanfall grafika na `insane` na 1080p pa da vidis koliko fps-a imas i kako radi.Ja sa mojom 38-44 konstantno + 3,5 - 4gb vrama.
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Iako mislim da je SLI dobra investicija za DX12 s obzirom na sabiranje vrama, upozorio bih te na jednu stvar. 970-e imaju ogroman problem sa 3.5gb brzog i 0.5gb sporog vram-a.
Ako DX12 puni ram jedne karte do kraja, pa tek pocinje drugu, ocekuj stuttering, padove performansi i haos totalni. A ako bude istovremeno punio obe kartice, onda ce biti ok.
S druge strane imas asinhrone shadere koji razbijaju i koje nvidia nema. 390x pisa po 980 u DX12, cak i u bolje optimizovanim novim naslovima na 1080p - Star Wars battlefront npr. Pokusavali su softverski da ih naprave ali im ne ide nikako, cak su poslali obavestenje i vodic za developere igara da gledaju da izbegavaju doticne i promene sa teselacije na compute jer im karte smrde :P (pogotovo one giga G1 xD)
Salu na stranu, cak i clockovani 3570k bi trebalo da bude adekvatan, pricam o 4.5ghz+
5820k @ 4.3ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 2666mhz Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!
ne znam stvarno sta jos da ocekujem od DX12 i NVLink sve deluje nekako zamagljeno jos. mislim da ce nvidia ipak naci resenje za taj memorijski problem ukoliko dodje do memory stack-a. to ko po kome pisa u dx12 mislim da jos nije realno da zakljucimo sa tako malo bencova koji su se pojavili. uostalom ko zna winter is coming mozda sastavim i jedan manji amd komp za zimu da imam da se grejem :D Realno sad da nesto kupi covek opet brzo dodje taj buyers remorse i cuveni fazon jao da sam cekao samo malo jos mogao sam bolje. bolje uvek moze i taj feeling ce se uvek creepovati tu negde. sve u svemu napajanje dolazi sigurno a sli moze da priceka, korak po korak idem malo mi je samo bedak ako predjem na pascal pa zbog nvlinka budem morao da menjam i plocu pa onda i cpu. P.S. Nvidia sad ima promo za Rainbow Six I Assassin`s Creed za novim grafama pa ako neko naleti na promo kodove povoljno nek javi uzeo bih jedan AC code smorio me metal gear solid V http://valid.x86.fr/509kub https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DEA
NVlink i nece biti uticajan po performanse igraca, iako je dobra stvar za buducnost. I ovako PCI-E ima daleko veci protok nego sto grafe koriste. Uglavnom ce biti za servere/radne stanice...
Ne moze nvidia da resi problem sa tih 0.5gb rama, jer je arhitektura takva da taj ram radi sporije. Jedino da kroz bios karte ugase taj deo memorije eventualno, sto se nikad nece desiti. A ni tada.
Pazi, gledas da game developeri uvek prvo optimizuju za nvidia karte, sto je normalno, preko 70% ljudi koji igraju tu igru ce imati nvidia kartu.
Ako vec u ranom razvitku AMD karte bolje rade u DX12, to je jako dobar pokazatelj. I ja ocu neku 390x za zimu da me greje :D
Sta fali, neka normalna diskusija je pravo osvezenje.
5820k @ 4.3ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 2666mhz Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.