Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Logitech G500s iskustva i koja plasticna podloga
STRANA 1 OD 1
1AGRESSOR Logitech G500s iskustva i koja plasticna podloga 19.09.2015. 15:23 T62084

status: user
broj poruka: 825
trenutno imam G9x koji trenutno radi ok vec godinama ali sam morao da stelujem limice na prekidacima zbog duplog klika

pa sad hocu da uzmem G500s a vidim dosta po netu da prekida kabal, tockic, i jos po nesto

mislim tako je pisalo svuda i za G9x pa nista od tih problema nisam imao osim prekidaca i to posle par godina

G9x bih ostavio za rezervu a G500s hocu da uzmem zato sto imam problema sa zglobom koji me boli u odredjenim polozajima ( levo desno ) pa mislim da ce biti bolje sa G500s a i ima bolje rasporedjene dugmice i testiran je na 20 miliona klikova a G9x na 10mil

a sto se tice podloge

imao sam ih svakakvih od 300 do 3000 din samo nisam imao aluminijumsku

platnene se pokidaju i izguzvaju na krajevima i usijaju pa prestanu da klize a i nece da prijanjaju lepo na stolu pa su se pomerale

e onda sam konacno nasao pravu tanku koja klizi kao po ledu i nikada se nije pomerila a to je `Razer Sphex` medjutim i ona se posle 2 god vec izlizala i ako sam je rotirao za 180stepeni

e sad ta sphex nema nigde da se kupi i ovu sam jedva uspeo da nadjem

koju drugu sa takvim karakteristikama preporucujete?

probao bih i aluminijumsku ali kod nas nema a i cuo sam da se na njima jako brzo izlizu klizaci na misu jedinu alu koju sam video a da je kao staklo to je `Mionix Ensis 320` ali naravno kod nas nema

i koje vezbe polozaj ili sta vec preporucujete kod problema sa zamorom i bolovima u zglobu

Hvala

NISTA BEZ KABLA
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Logitech G500s iskustva i koja plasticna podloga 19.09.2015. 16:36 #603252

broj poruka: 18996
G9, ili G9x je daleko bolji mis od G500 ili 500s, kako god. G9 imam i dalje jer je stvarno fenomenalan mis, a G500 sam probao, koristio ga 6 meseci pa prodao, generalno nije los mis, ali nekako mi nije odgovarao, isto kao i MX500 recimo svojevremeno, taj oblik nekako jajasti mi se ne svidja, ali zato G700 lezi samo tako, njega bih ti i preporucio, pretpostavljam da ga nisi razmatrao zbog baterije.

Kabl na G500 nije kvalitetan, ne u smislu da ce sad odmah za 2 meseca da ti pukne, vec mislim na debljinu kabla, i konac koji mu smeta pri savijanju, te kabl zna da se uvrti malo i napravi haos.. usput, osetljiv je, tu i tamo je slican kao na G9, ali kod mene se nikad nije desilo da se to prekine jer vodim racuna, ne zatezem i ne lomim kabl.

Podloga, verovatno ili nenormalno pritiskas podlogu, ili ti se znoji dlan, ili sta vec, meni se na QCK nije desilo posle 4god. koriscenja da se guma odvoji od platna, niti podloga seta po stolu, to ne moze da se desi. Aluminijumsku podlogu u zivotu ne bih kupio. Moja preporuka je SteelSeries, eventualno Razer Kabuto. SS je deblja, ali izdrzljiva u pm, a Razer je dosta tanja i ima mikrofiber, kosta nesto preko 2k. Jednostavno, to je to sto se tice kvaliteta, a podloge ne bih u zivotu platio preko 2k, jedva i toliko, ne moze da bude skuplja i da radi ne znam sta.

:: trenutno imam G9x koji trenutno radi ok vec godinama ali sam morao da stelujem limice na prekidacima zbog duplog klik
::
:: pa sad hocu da uzmem G500s a vidim dosta po netu da prekida kabal, tockic, i jos po nest
:: mislim tako je pisalo svuda i za G9x pa nista od tih problema nisam imao osim prekidaca i to posle par godin
:: G9x bih ostavio za rezervu a G500s hocu da uzmem zato sto imam problema sa zglobom koji me boli u odredjenim polozajima ( levo desno ) pa mislim da ce biti bolje sa G500s a i ima bolje rasporedjene dugmice i testiran je na 20 miliona klikova a G9x na 10mi
:: a sto se tice podlog
:: imao sam ih svakakvih od 300 do 3000 din samo nisam imao aluminijumsk
:: platnene se pokidaju i izguzvaju na krajevima i usijaju pa prestanu da klize a i nece da prijanjaju lepo na stolu pa su se pomeral
:: e onda sam konacno nasao pravu tanku koja klizi kao po ledu i nikada se nije pomerila a to je `Razer Sphex` medjutim i ona se posle 2 god vec izlizala i ako sam je rotirao za 180stepeni
:: e sad ta sphex nema nigde da se kupi i ovu sam jedva uspeo da nadjem
:: koju drugu sa takvim karakteristikama preporucujete
:: probao bih i aluminijumsku ali kod nas nema a i cuo sam da se na njima jako brzo izlizu klizaci na misu jedinu alu koju sam video a da je kao staklo to je `Mionix Ensis 320` ali naravno kod nas nem
:: i koje vezbe polozaj ili sta vec preporucujete kod problema sa zamorom i bolovima u zglob
:: Hval
:: NISTA BEZ KABLA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 19.09.2015. 20:16 #603272

e bas ti hvala

sto se tice g700 moj potpis govori sve :)

a sad sam pogledao QCK i ja bih to poderao za mesec dana ako i toliko

znaci treba mi neka plasticna ja volim da mis klizi na primer na ovoj sphex kad je bila nova ja samo blago gurnem mis a on nastavi klizi do kraja podloge kao onaj vazdusni hokej ako si nekada igrao

NISTA BEZ KABLA

imarkovic Re: ... 19.09.2015. 22:16 #603279

Plasticna podloga trosi glajdere. Kazem ti, QCK imam 4god., nije joj se desilo apsolutno nista, sem sto se zaprljala.

:: e bas ti hvala
:: sto se tice g700 moj potpis govori sve :
:: a sad sam pogledao QCK i ja bih to poderao za mesec dana ako i tolik
:: znaci treba mi neka plasticna ja volim da mis klizi na primer na ovoj sphex kad je bila nova ja samo blago gurnem mis a on nastavi klizi do kraja podloge kao onaj vazdusni hokej ako si nekada igrao
Adzem ... 19.09.2015. 22:28 #603280

broj poruka: 3797
Ma kakva crna plasticna podloga, samo platno. Operes je u masini jednom u 6 meseci i ko nova je.

Problem je sto su danas podloge preskupe i precenjene. Gledam sada ove qck+ i Razer pa to kosta po 4 soma i jace, mislim strasno...

I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
Asus Maximus VII hero
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
Benq xl2420g G-Sync 144hz
Samsung 850 EVO 250gb
CM V700

:: Plasticna podloga trosi glajdere. Kazem ti, QCK imam 4god., nije joj se desilo apsolutno nista, sem sto se zaprljala

imarkovic Re: ... 19.09.2015. 22:44 #603281

4k QCK? Bacanje para..
Ja sam uzeo QCK mini tada za 800din, ta podloga je za mene vrh. Stvarno mi nije jasno sta agressor radi s tim podlogama kad ih tako brzo unistava. Ja na ovoj mojoj mahinalno spustim i kafu i caj, sta stignem, stvarno nisam vodio racuna i nista joj nije, platno je toliko dobro zalepljeno za gumu.

:: Ma kakva crna plasticna podloga, samo platno. Operes je u masini jednom u 6 meseci i ko nova je
:: Problem je sto su danas podloge preskupe i precenjene. Gledam sada ove qck+ i Razer pa to kosta po 4 soma i jace, mislim strasno..
:: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
:: Asus Maximus VII hero
:: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
:: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
:: Benq xl2420g G-Sync 144hz
:: Samsung 850 EVO 250gb
:: CM V700
:: :: Plasticna podloga trosi glajdere. Kazem ti, QCK imam 4god., nije joj se desilo apsolutno nista, sem sto se zaprljala
:: ::
Adzem ... 19.09.2015. 22:54 #603283

broj poruka: 3797
Ma mala je to dimenzija, ovo je prava stvar:

http://www.kupujemprodajem.com/podloga-za-misa-x7-500mp-a4tech-25285858-oglas.htm?filter_id=20858422

Ja sam sve podloge moguce probao i na kraju zavrsio na ovoj i jednoj kingston sto su mi dali kao poklon. Sve u svemu manju povrsinu od ove ne mogu da zamislim.

I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
Asus Maximus VII hero
Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
Benq xl2420g G-Sync 144hz
Samsung 850 EVO 250gb
CM V700

imarkovic Re: ... 19.09.2015. 23:06 #603284

Individualna stvar, ja misa nikad ne pomeram levo-desno vise od 5cm, to mi je totalno bez veze, kao kad npr. stave sensitivity misa na - beskonacno, pa vuku misa po celom stolu levo-desno, pa im treba podloga od pola stola otprilike.. Karikiram, ali onda su te podloge skupe.

A4Tech podloge i nisu nesto, brzo se odlepljuju.

:: Ma mala je to dimenzija, ovo je prava stvar
:: http://www.kupujemprodajem.com/podloga-za-misa-x7-500mp-a4tech-25285858-oglas.htm?filter_id=2085842
:: Ja sam sve podloge moguce probao i na kraju zavrsio na ovoj i jednoj kingston sto su mi dali kao poklon. Sve u svemu manju povrsinu od ove ne mogu da zamislim
:: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk
:: Asus Maximus VII hero
:: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz
:: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref.
:: Benq xl2420g G-Sync 144hz
:: Samsung 850 EVO 250gb
:: CM V700
rasha44 Re: Re: ... 20.09.2015. 00:24 #603286

broj poruka: 1492
Grešiš Igore. Ja imam A4Tech X7 Gaming podloge na oba kompa. Kupio sam ih pre oko dve godine za 340 dindži komad. Sad je cena od 350 do 500 RSD. Prao sam ih nekoliko puta a i dalje su u odličnom stanju. Nema odlepljivanja.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Individualna stvar, ja misa nikad ne pomeram levo-desno vise od 5cm, to mi je totalno bez veze, kao kad npr. stave sensitivity misa na - beskonacno, pa vuku misa po celom stolu levo-desno, pa im treba podloga od pola stola otprilike.. Karikiram, ali onda su te podloge skupe.
:: A4Tech podloge i nisu nesto, brzo se odlepljuju
imarkovic Re: Re: Re: ... 20.09.2015. 01:54 #603288

Ja sam imao tu istu X7, platio sam je 500din, krenula je da se odlepljuje posle 6-7 meseci. A normalno je koristio kao i svaku drugu.

:: Grešiš Igore. Ja imam A4Tech X7 Gaming podloge na oba kompa. Kupio sam ih pre oko dve godine za 340 dindži komad. Sad je cena od 350 do 500 RSD. Prao sam ih nekoliko puta a i dalje su u odličnom stanju. Nema odlepljivanja
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Individualna stvar, ja misa nikad ne pomeram levo-desno vise od 5cm, to mi je totalno bez veze, kao kad npr. stave sensitivity misa na - beskonacno, pa vuku misa po celom stolu levo-desno, pa im treba podloga od pola stola otprilike.. Karikiram, ali onda su te podloge skupe.
:: :: A4Tech podloge i nisu nesto, brzo se odlepljuju
stalex011 RE: 20.09.2015. 12:45 #603300

broj poruka: 285
tvrde podloge:
Logitech G440 - sasvim dobra podloga. mozda bi mogla vise da se `lepi` za sto. cena je prevelika.

SteelSeries 3,4,9HD - vrh podloga. do jaja prijanja za sto. kod nas mislim da ne moze da se nadje, ali ako imas nekog u okolini (hrvatska npr) moze za ok pare da se nadje. 4HD je oko 18 eura.
1AGRESSOR ... 23.09.2015. 15:39 #603455

e ajde bas cu uzeti da probam tu QCK

mada kad god sam koristio platnenu podlogu morao sam da je lepim silikonom za sto jer se pomerala cak ni traka koja lepi sa dve strane nije drzala

i onda je problem sto se podloga isprlja i posle mi ruka smrdi lol

ne znam kakvi su vasi stolovi ali kod mene je ona iverica ili kako se vec zove kao narandzina kora znaci sa sitnim plitkim rupicama koje se ne osete pod rukom ali verovatno se sbog toga pomeraju neke podloge

a ovu sphex koja se nije pomerila ni milimetar za vise od 2god samo obrisem vlaznim peskirom i vodom ili alkoholom

i da ja isto pomeram misa max 5cm

HVALA veliko svima veoma ste od pomoci i ljubazni

NISTA BEZ KABLA

Dexter013 @1AGRESSOR 23.09.2015. 16:10 #603457

broj poruka: 17093
Bloody Defense Armor Gaming Mouse Mat - B-081

http://goo.gl/aSX2jw

Imam je vec godinu dana, fenomenalna podloga. Opsiveni su krajevi, nema raspravanja i cepanja, kao ni da se izlize. Ne klizi po stolu a fenomenalan je osecaj kako klizi mis po njoj.
Svaka preporuka.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 23.09.2015. 16:17 #603459

Nemoj da lepiš podlogu silikonom, samo stavi ispod nje neki materijal, nešto što ne klizi, bilo šta, mušemu
Kvalitetnije podloge kao što je npr. steel qck imaju hrapavu gumu, meni liči na silikon, imam isto ploču od iverice, ne klizi apsolutno ni malo. Prlja se, to stoji, ali meni je npr. samo deo dlana na podlozi, ruka je na stolu, faktički samo miš dodiruje podlogu. Isprlja se za godinu dana minimalno, samo istrljam krpom ili tuferom i alkoholom i bude kao nova.

:: e ajde bas cu uzeti da probam tu QC
:: mada kad god sam koristio platnenu podlogu morao sam da je lepim silikonom za sto jer se pomerala cak ni traka koja lepi sa dve strane nije drzal
:: i onda je problem sto se podloga isprlja i posle mi ruka smrdi lo
:: ne znam kakvi su vasi stolovi ali kod mene je ona iverica ili kako se vec zove kao narandzina kora znaci sa sitnim plitkim rupicama koje se ne osete pod rukom ali verovatno se sbog toga pomeraju neke podlog
:: a ovu sphex koja se nije pomerila ni milimetar za vise od 2god samo obrisem vlaznim peskirom i vodom ili alkoholo
:: i da ja isto pomeram misa max 5c
:: HVALA veliko svima veoma ste od pomoci i ljubazn
JovanZ Ova sto je Dexter naveo je odlicna 23.09.2015. 23:35 #603511

broj poruka: 3007
Mis bukvalno leti. Guma je teksturisana sa donje strane tako da nema klizanja.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs