Imam dilemu da se opredelim za moj novi `gejmerski` mis. Od kriterijuma mi je bitno samo da ima preko 4000 dpi, par dugmica koji mogu da se programiraju i da je kvalitetne izrade, da lepo lezi u ruci itd... budzet oko 5000 rsd.
Da ne smaram previse izbor sam suzio na ova tri modela:
Mizar mi je prvi izbor, ali sam citao da je previse lagan i da na vertikalnim pokretima malo previse ubrzava... Dok za Havoc kazu da odaje utisak da je dosta kvalitetno izradjen. Elem, da li neko ima iskustvo sa ovim misevima? Ili mozda neki treci da mi preporuci?
Evo mi ga jedan mizar u ruci, meni se pokvario. Problem sa duplim klikom i laser malo brljavi povremeno. Takodje, glavna mana je i za mene sto je previse lagan i to mi ne odgovara.
Zbog cega mis koji striktno ima preko 4000 dpi? Kolko vi ljudi drzite uopste dpi-a na 1080p rezoluciji recimo?
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: :: Cao svima :: :: Imam dilemu da se opredelim za moj novi `gejmerski` mis. Od kriterijuma mi je bitno samo da ima preko 4000 dpi, par dugmica koji mogu da se programiraju i da je kvalitetne izrade, da lepo lezi u ruci itd... budzet oko 5000 rsd :: :: Da ne smaram previse izbor sam suzio na ova tri modela :: :: 1.) Cooler Master Storm Miza :: 2.) Cooler Master Storm Havo :: 3.) Cooler Master Storm Reco :: 4.) ASUS ROG Sic :: :: Mizar mi je prvi izbor, ali sam citao da je previse lagan i da na vertikalnim pokretima malo previse ubrzava... Dok za Havoc kazu da odaje utisak da je dosta kvalitetno izradjen. Elem, da li neko ima iskustvo sa ovim misevima? Ili mozda neki treci da mi preporuci :: :: Hvala.
ISPRAVKA: Sad trenutno imam 1600 dpi i bas mi se cini sporo, da mi treba bar malo brze. PA onda bi verovatno i 3,5k bilo ok :)
Kakav ti je problem sa dublim klikom? Posle nekog vremena ti pobrljavi pa na 1 klik, ti radi dvostruki? Ili baguje prilikom dvostrukog klika od samog pocetka?
Koji bi ti mis preporucio onda tako do 45 eur iako je manje o 4k?
Da, odradi dupli klik umesto jednog. Sa levim tasterom imam problem, on se pojavio posle recimo 2 meseca upotrebe.
1600dpi za 1080p rezoluciju? Jel ima ovde neko ko jos drzi tako po 2-3-4 soma dpi za full hd rezoluciju, da umrem od smeha? :D
Stavi 500-600 dpi i podesi brzinu, navikni ruku na to i postizaces najbolje rezultate sa preciznoscu.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
Sad gledam ASUS STRIX CLAW mi se svidja po dizajnu i komentarima... samo je malo skuplji. Imas li dobro iskustvo sa njim pa mi ga predlazes, ili...? Jos neki slicni predlozi?
DA li postoji neko ono uopsteno misljenje ko pravi najkvalitetnije miseve? Da li je Cooler Master bolji od Asusa, ili je sve to isto govno? :)
Nekada su vazila neka pravila, sada vise ne. Sve je to isto sranje koje se kvari sacuvaj boze u poslednje vreme. Sve firme, nema pouzdanog misa, svi skoro imaju problem posle nekog vremena sa duplim klikom i tako dalje.
:: :: Sad gledam ASUS STRIX CLAW mi se svidja po dizajnu i komentarima... samo je malo skuplji. Imas li dobro iskustvo sa njim pa mi ga predlazes, ili...? Jos neki slicni predlozi :: :: DA li postoji neko ono uopsteno misljenje ko pravi najkvalitetnije miseve? Da li je Cooler Master bolji od Asusa, ili je sve to isto govno? :)
ja trenutno imam Logitech G9x od 2013 ako se ne varam i pre 2 meseca sam morao da zavrnem limice malo u prvobitni polozaj jer sam poceo da dobijam dupli klik i na levom i na desnom
jos uvek sve radi super samo sam desni malo vise savio pa mi je sad puno tvrd i sjebem se u igricama ka hocu da nanisanim
danas sam bas poceo da gledam G500s pa ako neko ima iskustva
Koristim Logitech od vajkada sa povremenim izletima (microsoft inteli 3.0, razer mamba i ss sensei) i od svih misonja najbolji mi je mx518.
G500 je ok, mada prekidanje kabla na samom ulazu u mis(to moraju nekako da rese vec jednom, na mx310 i mx518 sam imao isti problem) ide na zivce al nije ne resivo, G500s nisam imao priliku da isprobam posto od ortaka niko nije uzimao...
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech
Baci tog misa kome se posle 2 meseca javlja dupli klik, ili mu zameni tastere za nove. za 1080p ja koristim manje od 1200dpi, mislim da je ovo oko 800, ne odgovara mi da mi kursor leti, ne znam kome treba toliki dpi. Postoje jos 2 podesavanja za sens, nije samo rezolucija.
:: Da, odradi dupli klik umesto jednog. Sa levim tasterom imam problem, on se pojavio posle recimo 2 meseca upotrebe. :: :: 1600dpi za 1080p rezoluciju? Jel ima ovde neko ko jos drzi tako po 2-3-4 soma dpi za full hd rezoluciju, da umrem od smeha? :D :: :: Stavi 500-600 dpi i podesi brzinu, navikni ruku na to i postizaces najbolje rezultate sa preciznoscu. :: :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk :: Asus Maximus VII hero :: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 250gb :: CM V700 :: ::
Ali to ljudi ne kapiraju, svi kupuju neke skupe miseve, a ne znaju isti ni da nameste. Tvrdim ti da 99% ljudi koji imaju miseve sa mnogo dpi, drze po 3-4 soma i vise jer se tripuju da ce mis biti precizniji. I onda dodje Steelseries i proda klincima pricu da su napravili prvi mis sa 11400 dpi, EJ 11400 DPI VAUUUUU MAMA IDEMO ODMA U GEJMS DA VIDIS NAJNOVIJI MIS OD CAK 11400 DPI!!
Sta reci, tuga. Sve sam testirao i isprobavao, nekako je najlakse i najpreciznije raditi kada se stavi oko 600 dpi, naravno to vazi za 1080p rezoluciju.
:: Baci tog misa kome se posle 2 meseca javlja dupli klik, ili mu zameni tastere za nove. :: za 1080p ja koristim manje od 1200dpi, mislim da je ovo oko 800, ne odgovara mi da mi kursor leti, ne znam kome treba toliki dpi. Postoje jos 2 podesavanja za sens, nije samo rezolucija ::
Kod mene je 700 dpi stavljeno i u vindovsu 6/11 tako mi najvise odgovara za 24 inca monitor full hd. Ako budem pazario neku 27-icu 1440p, onda cu verovatno drzati oko soma dpi. Ali pre svega moram da odnesem u servis ovaj mizar glupi, kako mi samo dize pritisak...
Ali ti igras na tv-u verovatno od 50 inca koliko sam upucen?
Stavi veci dpi od 200, to je bas malo. Stavi oko 600 dpi i podesi brzinu samo i to je to.
:: G600 držim na 2200 da bih mogao po potrebi da ga extremno usporim na 200 dpi tokom igre :: :: ::
Nedavno sam drugaru uzimao mis za rodjendan i nakon detaljnog istrazivanja se opredelio za Havoc.
Posto sam znao da je taj drugar kao klosar uvek uzimao A4Tech i Genius miseve prvo sam video sta oni imaju u ponudi. Druga stvar koju sam uradio kada sam bacio pik na Gilu npr. je bila da odem na neki sajt (Amazon preporucujem) i pogledam komentare korisnika. 70 - 80% komentara za najskuplje A4Tech i Genius miseve je bilo da im odlazi klik nakon 6 meseci. Eliminacija u startu za ta dva brenda. Mozda je neko imao pozitivna iskustva ali ja nisam hteo da rizikujem.
Onda sam poceo da gledam Asus miseve. Sica ispada posto nema forward/back tastere sa starane. Sa druge strane Strix Claw je dobio ocajne rezultate na testu senzora (pati od akceleracije). Eliminacija Asus-a.
Logitech koji smatram i najboljim proizvodjacem je naprosto preskup... Svi misevi za gejm (osim 100s koji nema pomenute forw/back tastere) su bezobrazno i po meni neopravdano skupi. G402 vredi ali mislim da mu je vrednost mnogo manja.
Razer takodje bezobrazno skup a review-i drugih korisnika otkrivaju da im je kvalitet pod znakom pitanja... Imam Razer i znam kakav je - znaci cist kiceraj - otpada.
Za stealseries imam isto tako misljenje kao i za Razer... Drugari koji ga imaju, imaju problema sa klikom u toku koriscenja prve godine plus sto se ljuste (Sensei i Rai).
Ostaje na kraju CM za koga vazi da su best buy za cenu/kvalitet. Za Havoc sam se na kraju odlucio posto mi je imao najbolji raspored tastera (dpi up/down, forward/back) i sto ima prilicno ok ocene na testu a i korisnika.
Pre nego sto neko krene da pravda miseve koje sam eliminisao samo da napomenem da imam Logitech MX518 iz 2007 koji i dan danas radi bolje od bilo kojeg drugog da sam probao (mozda invidualna stvar ali nisam paljevina da branim svoje ako je njesra). Ne pati od decijih bolesti a tasteri su preziveli visegodisnje igranje Diablo 2 igre (ako nisam nagurao preko 10-15 mil. nisam onda nista). Takodje imam i Razer DeathAdder za koji sam cuo da je truba po kvalitetu. Njega imam oko 1god i nisam ga preterano koristio posto u poredjenju sa mx518 ovaj je smece po svakom kriterijumu (materijal, izdrada, preciznost). Ovaj sam kupio zbog fanboy-eva koji su ga vinuli u nebesa - gledaj da ne prodjes isto kao ja.
U svakom slucaju najbolje ti je da odes na neki sajt gde korisici koji imaju te miseve ostavljaju svoje komentare i procenis na osnovu toga. Proceni na osnovu komentara da li su to fanboy ljudi posto ce nahvaliti svoj mis bez obzira na bilo sta (gledaj komentare ljudi koji su probali i druge brendove a ne samo jedan).
E da, drugar je zadovoljan sa Havoc misem mada mism da bi biio zadovoljan i sa bilo kojim drugim posto je uzimao uvek neke ocaj `gejmerske`.
Na 200 skačem sa DPI switchem da bih usporio pointer, ne da bih igrao tako.
:: Ali ti igras na tv-u verovatno od 50 inca koliko sam upucen :: :: Stavi veci dpi od 200, to je bas malo. Stavi oko 600 dpi i podesi brzinu samo i to je to :: :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk :: Asus Maximus VII hero :: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 250gb :: CM V700 :: :: :: G600 držim na 2200 da bih mogao po potrebi da ga extremno usporim na 200 dpi tokom igre :: :: :: :: :: ::
E hvala posebno smmaxel na detaljnoj analizi. I ja se evo kako vidis uglavnom dvoumim izmedju ta 3 CM modela (Mizar, Havoc i Recon). Za sad sam najblizi bio Reconu i Havocu.
Sad ugledah i ovaj polualuminijumski model CM Storm Reaper. Da li je neko imao sa njim mozda iskustvo?
Kasno stizem na Njuz.berza kao i uvek, al da ti odgovorim.
ASUS Strix sam imao priliku da probam, igram se sa njim, generalno mis je skroz ok za tu svotu novca, nikakvih problema nisam imao tokom tih par dana koliko je bio kod mene. Ovo ti pricam iz svog iskustva. Meni je nekako malo manji posto imam veliku saku ali nije mi to bio problem posto mis lepo lezi u ruci.
Imao sam i Gilu i CM Havoca. Havoca sam morao da prodam jer jednostavno nisam mogao da se naviknem na njegov oblik. Da ne bude da sam izolovan slucaj, mis sam prosledio kod jednog a potom i kod drugog drugara i obojica, kao i ja, nisu mogli da se naviknu na njegov oblik.
Za Havoca i Gilu postoji i recenzija pa ako te zanima, poslacu ti linkove.
Reaper deluje ok, dosta kvalitetno, ima ga moj drugar ali ja se nisam igrao s Reaper-om pa ti ne mogu reci nista vise od toga. Lepo izgleda, deluje kvalitetno, lepo lezi.
:: E hvala posebno smmaxel na detaljnoj analizi. I ja se evo kako vidis uglavnom dvoumim izmedju ta 3 CM modela (Mizar, Havoc i Recon). Za sad sam najblizi bio Reconu i Havocu :: :: Sad ugledah i ovaj polualuminijumski model CM Storm Reaper. Da li je neko imao sa njim mozda iskustvo?
:: Saitek (Mad Catz) R.A.T.7 najbolji mis ikada :: Svi ostali su igracke naspram njega :: :: :: i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 12GB@1600MH :: Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X O :: OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320G :: LC Power LC6650GP3 v2.3 650 :: Gericom GM2600/Philips 220 :: Cyborg R.A.T.7/Microsoft Natural Ergonomic 4000 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.