Ja imam stabilizator APC vec tri godine,do sada me nije razocarao mada u zadnje vreme kada pritiskam on\off onda se cuju varnice pa sam se pitao da li to znaci da ce uskoro pokvariti? Mozda treba da kupim novi?
Trebalo bi da je do elektrolitskih kondenzatora u mreznom delu, isprazne se do nule i zato `pukne` i zavarnici kada ukljucis. Mada zavisi kako je odradjeno, mozda je i to normalno ako je uradjeno da se kondovi prazne kada se iskjljuci.
U svakom slucaju ne treba to da te zabrinjava.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
U kom smislu zavarniči, kada pritisneš prekidač, pa onako plavičasto?
Taj uređaj APC AVR nije predviđen da se svaki čas pali-gasi, on treba da bude stalno upaljen, ako su veliki potrošači u njemu, normalno da će da varniči, jer u trenutku kada upališ prekidač, u momentu se iz njega iscrpi napon, a da nije stabilizovao prethodno. Ili ga stalno drži upaljenog, ili čupaj kablove iz njega dok se ne stabilizuje kad upališ prekidač, pa posle bockaj naponske kablove od uređaja. Opet će on varničiti, to je normalna situacija jer povlači i sam struju kad se upali, kw ili koliko već..
:: Ja imam stabilizator APC vec tri godine,do sada me nije razocarao mada u zadnje vreme kada pritiskam on\off onda se cuju varnice pa sam se pitao da li to znaci da ce uskoro pokvariti? Mozda treba da kupim novi ::
Ja imam 2 APC-a i jedan Mustek ne gasim i nemam zamerke mada mi se APC vise svidja. Jednom je na Musteku otisao varistor prilikom grmljavine ali na tel. parici...
BTW Pravilnije je reci UPS a ako ima AVR onda ima i funkciju stabilizatora/regulatora napona...
:: U kom smislu zavarniči, kada pritisneš prekidač, pa onako plavičasto? :: :: Taj uređaj APC AVR nije predviđen da se svaki čas pali-gasi, on treba da bude stalno upaljen, ako su veliki potrošači u njemu, normalno da će da varniči, jer u trenutku kada upališ prekidač, u momentu se iz njega iscrpi napon, a da nije stabilizovao prethodno. Ili ga stalno drži upaljenog, ili čupaj kablove iz njega dok se ne stabilizuje kad upališ prekidač, pa posle bockaj naponske kablove od uređaja. Opet će on varničiti, to je normalna situacija jer povlači i sam struju kad se upali, kw ili koliko već. :: :: :: :: Ja imam stabilizator APC vec tri godine,do sada me nije razocarao mada u zadnje vreme kada pritiskam on\off onda se cuju varnice pa sam se pitao da li to znaci da ce uskoro pokvariti? Mozda treba da kupim novi :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.