Nadjoh na oglasima CORSAIR VS550 dosta povoljno pa me zanimaju iskustva berzasa. Kakvo je ovo napajanje da li neko ima iskustva sa ovom serijom? Hvala unapred!
Na cemu to zasnivas? Corsair je poznat brend koji nista svoje ne proizvodi vec lepi nalepnice. Imaju oni svacega u svojoj ponudi. Kod napajanja ne gledas brend, vec OEM-a i platformu.
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T 2x4gb Crucial Ballistix 1600mhz CL 8 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!<
Zasnivam na tome da Corsair ne lepi nalepnice na bilo sta. Zasnivam na tome da ako pise na njihovom sajtu da je za office, ne znaci da ne treba da se koristi i za nesto bolje-brze-jace ako cenovno odgovara jer nas pojam office masine i prosecne office masine u nekim razvijenim zemjama nije isti. Zasnivam na tome da velikoj vecini racunara i jedan LC od 600W je puna kapa koliliko su veliki potrosaci.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Doslo vreme da se zameni stari trust koji je takodje krs ali je odsluzio svoje. Vidim da su cene napajanja po radnjama otisle u .... Ovaj corsair je oko 50e po oglasima novo sa garancijom pa kontam da je bolja kupovina od lc600h koji je 40e u radnji. Trebalo bi da `tera` phenom 955, sapphire r7 265, 2x2gb kingston hyperx, 500gb hard.
Corsair zaista lepi samo nalepnice, kuta je karikirao malo, nije bas krs, vec prosecno napajanje koje se stavlja na masine do 350-400 vati potrosnje. To sto pise Corsair ne znaci bas nista, kvalitet je kao neko CM napajanje od recimo 50-ak jevreja. To je najlosija njihova serija(pocetna) ali svakako bolja kupovina od tog LC-a.
Sve u svemu, coveku za sta treba i vise nego dovoljno. Ima 42A i isporucuje sigurno 400 vati kvalitetne struje. Njegova masina ne moze da predje 300 vati potrosnje.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
Kao sto rekoh GENERALNO je lose, ali zavisi za sta ti treba i u odnosu na sta poredis sto kaze Adzem. Za tu konfu ce da ti radi posao bez problema, i da bolje je od LC-a zasigurno.
Opet gledam, za nekih 15e vise imas antec VPF 550w, koje je bolje i sigurno ce raditi duze.
@milos Corsair cim lepi svoje nalepnice na Asetek proizvode, znaci da lepi na bilo sta CX serija njihovih napajanja koja je visa/bolja serija od VS ima znacajne probleme i minuseve, tako da ni za ovo VS ne gajim preterane nade. Makar je oznaceno za operaciju na 40 stepeni, onaj CX je na 30 stepeni...
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T 2x4gb Crucial Ballistix 1600mhz CL 8 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!<
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.