Dobar dan svma.Planiram kupovinu kucista i nesto sam malo ispitivao , treba mi tiho kucista ali i da fino izgleda , najbitnija stavka je ima dobru kompresiju odnosno da zaista stiti od prasine i da je tiho.Ono sto sam snimio i sto mi se dopada zaista je ovaj novi H440 od NZXT ...Cena generalno nije presudan faktor ali ne bi da previse para dam za to. Ako neko ima neki predlog hvala. Masina je Intel .Planiram i zamenu komponenti uskoro pa eto . hvala na savetu
Intel 2600K Engineering sample Asus ROG MAXIMUS 5 GENE Ati Radeon 7970 SSD 120 GB SAMSUNG 8 GB RAM Kingston hyper
:: :: Pozdrav :: :: Ako si zaintresovan za ovaj model Lian Li PC-60FN, samo ide sa dodatnom izolacijom King Mod Premium Dämmset!Javi se preko mejla!Pozdrav :: ::
Kuciste H440 mi je extremno lepo (nisam znao za njega do sada), ali fali mu mesta za CD citac. Druga opcija ti je Fractal Design R4 koje imam i veoma sam zadovoljan. Glupost je sto kod nas nemas naslednika R5 ali ajd. Elem evo komparacije.
Svako kucista je tiha ako nema ventilatoru. Nagore kinez no name kucista moze biti jako tiha ako se unutri stavu noktua ventilatoru. Jako bitna stavka je intel masina, koliko intel komponenti imas jer to za kucistu mlogo vaznu.
A evo ti ovde ultra detaljne i jako kvalitetne recenzije kucista pa proberi sta ti odgovara:
ja sam uzeo Thermaltake Urban R31 malo modifikovao i sve nepotrebne otvore i rupe zatvorio sivom trakom , silikonom , i limom 0.5mm i silikonom
imam samo jedan otvor od 120mm koji sam prorezao napred za uvlacenje vazduha i tu imam dupli filter imam 9 noctua i jako je tiho a prasine za mesec dana tek nesto malo NISTA BEZ KABLA
Imam vec duze vreme Thermaltake Urban S71, kuciste je bas po meri, prostrano, i vrlo lepo izgleda, onako suptilno, ne previse nabudzeno i nakindjureno. Sve preporuke sto se tice prakticnosti i izgleda. Voleo bih da mu je lim poput onog na chieftecu ali jbga, to bi bila i jedina mana(minus) ovom kucistu od mene, mada to je slucaj sa 99% novih kucista, na zalost.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
1) Phanteks Enthoo pro (~100e)/luxe(150e) preko KP, nema nista bolje za te pare.
2) NZXT H440 je dobro kuciste, ali `zvucna izolacija nema poente, kao ni kod R5. To nicemu ne sluzi osim da zagusi protok vazduha. Da je lepo i dobro sve ostalo, jeste. H440 je bolji zbog krova koji ima filtere i porkivac, pa se manje cuje i ne ulazi prasina kao na R5 ako koristis krov.
3) CM Trooper/Stryker, odlicna kucista ako ti treba dosta mesta, mada zahtevaju malo igranja da se postigne maximum, npr kupovina dodatnog cage-a za mount sa ventilatorom itd.
4) TT Core V51, osim minornih zamerki oko nelogicnosti sa HDD cage-evima odlicno kuciste.
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T 2x4gb Crucial Ballistix 1600mhz CL 8 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!<
NZXT, slaba plastika i slab lim. Lako se grebe.. Sve ostalo je ok.
:: :: Dobar dan svma.Planiram kupovinu kucista i nesto sam malo ispitivao , treba mi tiho kucista ali i da fino izgleda , najbitnija stavka je ima dobru kompresiju odnosno da zaista stiti od prasine i da je tiho.Ono sto sam snimio i sto mi se dopada zaista je ovaj novi H440 od NZXT ...Cena generalno nije presudan faktor ali ne bi da previse para dam za to. Ako neko ima neki predlog hvala. Masina je Intel .Planiram i zamenu komponenti uskoro pa eto . hvala na savet :: :: Intel 2600K Engineering sampl :: Asus ROG MAXIMUS 5 GENE :: Ati Radeon 7970 :: SSD 120 GB SAMSUN :: 8 GB RAM Kingston hyper
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.