Pravim ovaj post cisto informativno da vidim da li i ljudi imaju problema sa tim kao sto naslov govori
U mom slucaju koristim CM Nepton 140XL, push pull su postavljeni ventilatori. Sto znaci da ima dva ventilatora na radijatoru. Kada stavim ruku na kuciste siba vrelina .. i vrela je metalna mrezica od kucista.. to i nije neki problem nego kada su letnji dani u pitanju ja ne smem da pomislim da upalim neku igricu ako zelim da zivim u sobi iz razloga sto nemam klimu i to me mnogo iritira.
Da li neko ima neko resenje kako da smanjim tu temperaturu ili je to neminovno za radijatore ?
Da , nepodnosljivo je.. Sto se tice procesora na idle je 30c a maximum ide do 48c cak i po ovim vrucinama dok igram nesto tipa, BF4, FC4, Crysis 3.. btw u pitanju je FX 8350.
Samo je problem sto me iritira sto se radijator jako zagreva.. bukvalno greje prostoriju.. unutra ima preko 32 stepena..
Erm.. ciscenjem radijatora si uradio samo gore po svoju ambientalnu temperaturu. Sto bolje odvodi temperaturu radijator to ce vise vruceg vazduha da baci u sobu.
Nemas resenje za to osim downvoltovanja procesora. Nije uopste odlika hladnjenja vec procesora koji trosi jako puno.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Pa da to jeste.. posto je bakar u pitanju i dobro provodi toplotu.. kolko sprovodi tolko odvodi x) Al` posto malo cesce igram igrice necu mu voltazu smanjivati.. izgleda da cu morati klimu da kupim xD
Malo pre sam radio strestest za cpu 3 min sam drzao u full load-u cepa 50 stepeni.. Na idle je 30 i jbg.. Ali stvarno kada malo zaladi napolju bude ibladnije u sobi i kada stavim ruku gore iznad radijatora stvarno se oseti razlika da je znatno hladnije.. Sto moze da znacibda su mi tacne temperature.. Tri programa mi pokazuju isto temp..
...nemoj pogresno da me shvatis, ali meni sa CM Hyper TX2 coolerom CPU ne prelazi 50`C, igrao sam juce ceo dan GTA V i temp je bila oko 45-48`C... proveri ti dobro kakva ti je ventilacija u kucistu, ako bas i treba, kupi par dodatnih ventilatora...
Pozz...
Koliko znam FX ne bi smeo na 65 stepeni.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Pa ako on nije pozicionirao kako treba.. i napravio dobar protok ja ne znam ko ce.. u ostalom ovaj post je `SOLVED` tako da ono.. napravice on vezano za to ako nije napravio do sada.. pa cemo tamo diskutovati.
Nisam video koliko uduva imas, ali deluje ovo ostalo relativno ok. Samo da pitam za ove na krovu, jel to push-pull na radijatoru ili samo ove dve noctue?
Ako su samo ove dve NF-S12A noctue tu je jedan od problema. Ti ventilatori su uzasno uzasno losi kroz bilo kakvu prepreku, a radijator je velika prepreka. Jednostavno imaju mizeran staticki pritisak i nisu za to vec iskljucivo kao ventilator za kuciste.
Ja imam jedan na dnu kucista i cak ni kroz filter za prasinu bukvalno ne vuce nikakav vazduh.
P.S. Sve te metalne resetke ti smanjuju airflow za jedno 40-ak % i vise kad su ventovi sa niskim statickim pritiskom poput S-12A. Baci pogled na http://goo.gl/nQjn4g mozda ti pomogne da jos malo poboljsas sve tu :)
Ali proveri i waterblock jel lepo legao, za svaki slucaj.
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h Sve zive kutije
To sto se radijator greje previse znaci da dobro funkcionise transfer temperature izmedju bloka i radijatora.Pasta nema nikakve veze sa ovom problematikom.Problem je u malom protoku pumpe i malom radijatoru koji je ocigledno nedovoljan za taj procesor.Daleko je to od ozbiljnog vodenog hladjenja.
a evo i temperature kakve su trenutno od jutros, posto je jelte malo svezije napolju i odma` je u kuci podnosljivija temp i automatski manje temp i CPU-a i MOBO-a : http://i.imgur.com/qdTb7q4.jpg
i sve ostale rupe i prorezi gde nisu ventilatori na kucistu su zatvoreni 0.5mm limom i silikonom sto bih naravno trebalo samo da poboljsa negativni pritisak i smanji prasinu
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.