Pozdrav forumasi. Potrebna mi je pomoc oko odabira MFP-a. Stampac mora da bude laserski, u koloru, a karakteristike skenera mi i nisu toliko bitne (bitno je samo da ga poseduje).
E sad, nisam bas upoznat sa ovim hardwerom pa mi je potrebna neka preporuka. Ja sam gledao neki hp-ov HP LaserJet Pro 200 color M251nw , ali malo izlazi iz cenovnog ranga, oko 230eura je. Nije mi potreban neki kvalitet stampe, najbitniji faktor jeste da budu niski troskovi odrzavanja i niske cena tonera (ili punjenje tonera) kako bi cena po otisku bila sto manja. Ne planiram neku veliku kolicinu stampe na mesecnom nivou (maksimalno 200-300stranica)
Da se ne naljutiš odmah na kolegzu člana što ti je tako odgovorio, moraćeš dooobro da proučiš šta je koji štampač i koliko tokošta, a iz onoga što si zamislio, očigledno je da si se negde gadno za..bao u proračunu. Za tu cenu koju pominješ, mogao je da se traži crno-beli MFP, nikako u boji, ili, polovan kolor laser BEZ tonera (i bubnja. i...), plus neki skener. E, sad, moja preporuka ti je, prvo, ako nisi student u jednoj studenstskoj sobici, da uzmeš odvojeno skener od štampača, što je bolja kombinacija u svim aspektima osim sledeća dva: to je glomaznije, tj. nije kompaktno, i, potreban je softver koji od te kombinacije pravi fotokopirku `na dugme ili klik`.... Da je što jeftiniji štampač to skuplja štampa, tačno, jeste, s tim da ta kriva nije ravnomerna pa je velika strmina baš kod najjeftinijih a posle se smanjuje... I, treće, cena koštanja seta tonera za kolorni štampač, osim ako nije u pitanju neki industrijski, neretko prelazi cenu samog štampača iz prodavnice (sa nepunim startnim tonerima).... zato ih firme koje ih proizvode, smatraju kao gratis, poklon, ili navlakušu, daju ga ispod svake proizvodne cene, samo da te dobiju kao mušteriju - za tonere, na kojima u stvari zarađuju. Po meni, skupićeš nekako te pare (možda), slupaćeš jedno punjenje tonera i tu je kraj, videćeš da ti se ne isplati kolor štampa - osim ako nije u pitanju posao koji donosi pare na tome... a i tu se ne možeš meriti sa nekim skupljim štampačima koji redom obaraju cenu štape po primerku. Drugim rečima, uzmi crno beli laser, poseban skener, a za boju, idi lepo u lokalnu štampariju-kopirnicu koja se time bavi i uradi to kod njih.
Budale računaju na sreću.
:: Hoces i da ti muti nes kafu za te pare :: Zlatno prvilo: Sto jeftiniji stampac, to skuplja stampa ::
Zajbei laserski u coloru za te pare. Znaci Epson L210 CIS 11.000 deklasirano sa jednim stetom boja. 7e je po boci a ima 4. Ako uzmes bilo koji laserski u boji nema ispod 30.000. Plus kaseta nemoze 800-1100 stranica da odstampa. Da ne pricamo o ceni tih kaseta. Kopije se krecu od 2400-3200 x4 komada. Ogirnale vec je suludo kupovati 75-80e.
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Pozdrav forumasi. :: Potrebna mi je pomoc oko odabira MFP-a. Stampac mora da bude laserski, u koloru, a karakteristike skenera mi i nisu toliko bitne (bitno je samo da ga poseduje). :: :: E sad, nisam bas upoznat sa ovim hardwerom pa mi je potrebna neka preporuka. Ja sam gledao neki hp-ov HP LaserJet Pro 200 color M251nw , ali malo izlazi iz cenovnog ranga, oko 230eura je. Nije mi potreban neki kvalitet stampe, najbitniji faktor jeste da budu niski troskovi odrzavanja i niske cena tonera (ili punjenje tonera) kako bi cena po otisku bila sto manja. Ne planiram neku veliku kolicinu stampe na mesecnom nivou (maksimalno 200-300stranica)
Re: Re: Koji multifunkcionalni uredjaj do 150 EUR?
06.07.2015. 21:27
status: user broj poruka: 4228
Podržavam preporuku. Što se tiče crno-sive štampe realno može da odštampa oko 4.000 stranica od deklarisanih 6.000, a za boju ne znam. Moje mušterije uglavnom štampaju fotografije, ali i u tom slučaju je najisplativija varijanta.
Pozdrav!
Vlada
:: Zajbei laserski u coloru za te pare :: Znaci Epson L210 CIS 11.000 deklasirano sa jednim stetom boja. 7e je po boci a ima 4. :: Ako uzmes bilo koji laserski u boji nema ispod 30.000. Plus kaseta nemoze 800-1100 stranica da odstampa. Da ne pricamo o ceni tih kaseta. Kopije se krecu od 2400-3200 x4 komada. Ogirnale vec je suludo kupovati 75-80e :: :: AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200 :: Cooler Master 212 EV :: Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: Gigabyte R9 270 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: Pozdrav forumasi. :: :: Potrebna mi je pomoc oko odabira MFP-a. Stampac mora da bude laserski, u koloru, a karakteristike skenera mi i nisu toliko bitne (bitno je samo da ga poseduje). :: :: :: :: E sad, nisam bas upoznat sa ovim hardwerom pa mi je potrebna neka preporuka. Ja sam gledao neki hp-ov HP LaserJet Pro 200 color M251nw , ali malo izlazi iz cenovnog ranga, oko 230eura je. Nije mi potreban neki kvalitet stampe, najbitniji faktor jeste da budu niski troskovi odrzavanja i niske cena tonera (ili punjenje tonera) kako bi cena po otisku bila sto manja. Ne planiram neku veliku kolicinu stampe na mesecnom nivou (maksimalno 200-300stranica)
Hvala na odgovorima. Razmislicu o tom epsonu, jedino sto mi je odbojno kod tih ink-jet je to da sam imao neke lomove vec na kojima je uvek zapekla boja. Zato sam mislio da bude laser varijanta. Mozda se i presaltam na crno belu laser varijantu. Gledao sam neke kyocera, recimo ovaj model konkretno: http://www.pcberza.rs/detaljnije/pc-practic/109-44688/
Sto se tice namene, treba mi u arhitektonskoj kancelariji za stampanje racuna i administrativnih gluposti, pa ce crno beli definitivno zavrsiti posao. Nego sam racunao da posto radimo vizuelizaciju, cisto da imamo i kolor varijantu. I sto se tice cene po otsku, obzirom na mesecni okvir stampe od 200 listova, mislio sam da cena kostanja bude barem za 30% nego u stampariji, ne ocekujem da ce dzabe da stampa ili da muti nes :P
Sa Cisom je druga prica. Imas posude 4 sa strane gde idu boje, kupis bocicu i sipas sam kad ti se isprazni. Jednostavno i kvalitetno. trenutno najjeftinja stampa!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Hvala na odgovorima. Razmislicu o tom epsonu, jedino sto mi je odbojno kod tih ink-jet je to da sam imao neke lomove vec na kojima je uvek zapekla boja. Zato sam mislio da bude laser varijanta. :: Mozda se i presaltam na crno belu laser varijantu. Gledao sam neke kyocera, recimo ovaj model konkretno :: http://www.pcberza.rs/detaljnije/pc-practic/109-44688 :: :: Sto se tice namene, treba mi u arhitektonskoj kancelariji za stampanje racuna i administrativnih gluposti, pa ce crno beli definitivno zavrsiti posao. Nego sam racunao da posto radimo vizuelizaciju, cisto da imamo i kolor varijantu. I sto se tice cene po otsku, obzirom na mesecni okvir stampe od 200 listova, mislio sam da cena kostanja bude barem za 30% nego u stampariji, ne ocekujem da ce dzabe da stampa ili da muti nes :P
Ljudi samo da javim da sam se odlucio za EPSON-ov model L365. Za sada su utisci izuzetno pozitivni. Jedinu zamerku imam na draft mod, koji izbacuje nesrazmerno los kvalitet , ali na ostalim modovima sljaka korektno.
Izuzetno praktican za punjenje boja ovaj CIS :)
E sada, ostaje da vidimo kako ce se vremenom pokazati u fazi dalje eksplotacije. Hvala svima na preporukama i sugestijama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.