Set Top Box: Da li sat čuva vreme u slučaju nestanka/povratka struje? Preporuka?
STRANA 1 OD 1
npaun
Set Top Box: Da li sat čuva vreme u slučaju nestanka/povratka struje? Preporuka?
24.06.2015. 12:12
T61547
status: user broj poruka: 104
Dakle: ako SetTopBox ima displej koji prikazuje vreme, da li u slučaju nestanka struje, da li nakon povratka struje on nastavlja da prikazuje tačno vreme, ili pak mora da se podešava vreme? Drugim rečima, da li ima internu bateriju za rad clock-a?
Kakva su vaša iskustva u tom pogledu sa STB modelima koje posedujete? Da li možete preporučiti neki model za koji znate da ima takvo ponašanje (ako nije standardno)?
Ja imam jedan jeftini STB koji nema displej, pa ne znam kako bi se ponašao u tom pogledu. Uzeo bih još jedan STB za drugi TV, za koji bi bilo poželjno da ima i prikaz vremena. Pošto nije za mene već za roditelje koji se ne razumeju u prčkanje po menijima, podešavanje vremena svaki put kada nestane struja nije prihvatljivo...
Potrebna mi je dakle preporuka za STB model koji održava vreme i nakon nestanka/povratka napajanja.
Svaki uredjaj koji ima display/ prikaz vremena, uvek ce prikazivati tacno vreme, jer info dobija iz mreze. Potrebno je samo podesiti time zone i to je to.
Za preporuku, pojma nemam. Probao sam ih 10-ak, i sve je isti Q. Trazi bilo kojikoji ima 2 godine garancije i sa displejom i to ti je to.
AKo bas hoces kvalitetniji, onda Amiko.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ili, kupiš jeftini ups koji će da produži vreme isključenja jeftinog stb-a narednih par sati u zavisnosti od potrošnje istog, ... ovo ne važi ukoliko dođe do potpunog kolapsa snabdevanja ee od strane eps-a.
Raso, ne treba mu nikakav UPS. Sva podesavanja se cuvaju u FLASH cipu koji se ne brise prilikom nestanka napona. Vreme se sinhronizuje sa mrezom i to je to. Ni jedan uredjaj nema nikakvu bateriju za cuvanje, jer nije potrebna kad je uredjaj `online` cim utaknes antenski kabel i sve podtke, vreme, EPG...kupi sa mreze.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kad stavim time zone UTC +01:00 prikazuje netačno vreme tj. kao da se nije pomerio sat na letnje računanje.Na +02 radi tačno.E sad kad nešto gledam preko fleške i vratim se na TV , a fleška ostane ubodena pokazuje 00:00
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Ok je sve to sam ja provalio ali nema uopšte zute boje kao izbor.Inače sve pušta bez problema.Taj uredjaj koristim na nekom Benq-u sa tv tjunerom 24`koji ništa sem običnog Avi formata nemože da otvori.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.