Imam jedan neobican problem. Naime pre neki dan sam otkrio da mi je crkla USB TV karta. To samo po sebi ne bi bilo cudno da ovo nije druga USB TV karta koja mi je crkla. Obe su kod predhodnih vlasnika radile nekoliko godina bez ikakvih problema. Prosli put sam jednostavno bacio crknutu TV kartu i uzeo drugu. Ovaj put mi je bilo mnogo cudno, pa sam malo razmislio. Setio sam se i da mi je crkao pre nekog vremena i jedan externi USB HDD. I onda sam dosao do teorije.
Imam utisak da mi je antenski kabel pod naponom i da struja prolazi kroz tv kartu i ide do ostalih USB-ova. Nekada mi se zaista desi da mi USB-ovi polude i vrlo cesto sevne varnica kada ubacujem flash u prednje USB portove na kucistu. Ali sam uvek mislio da je flash iz nekog cudnog razloga naelektrisan, a u stvari mozda je obrnuto. Stvarno sam laik sto se tice TV tehnologije, pa zanima da li vam ova teorija ima smisla i da li mogu preko nekog instrumenta da je proverim (da nekako izmerim napon)?
Takodje me zanima d ali znate nekoga ko bi mogao da proba da popravi TV kartu, posto cvrsto verujem da nije neki veliki kvar?
Hvala,
Pozdrav
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Mene tukla struja godinama na SBBu iz kablova. NIkad nije nista crklo ali na kraju je pocela dobrano da bije. Uglavnom kad je par putra stresla ove iz Sbb stavili su mi `galvanski razdelnik` i od tada nemam problema.
Nema druge nego da proveris uzemljenje. Ukoliko nemas
09.06.2015. 10:26
status: user broj poruka: 10997
odgovarajuci instrument, izvrsi kratkospajanje shasije (kucista) kompa sa ``nulom`` u najblizoj ``shuko`` uticnici ili sa cevima koje vode do/od radijatora. Kratkospajanje=povezivanje pomocu nekog licnastog ili ``punog`` kabla.
Ovo bi trebalo da pomogne ako se radi o pojavi tkz. fantomskog napona, do cega dolazi kod neispravno uzemljenih el. instalacija.
Razlika u potencijalu napona izmedju tvog stekera i gde god da vuku struju iz zgrade za kablovsku. Galvanski razdelinik je resenje. To moraju besplatno da urade i da im prijaveis da su ti 2 TV karte zbog toga crkle. To odmah uradi.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: Razlika u potencijalu napona izmedju tvog stekera i gde god da vuku struju iz zgrade za kablovsku :: Galvanski razdelinik je resenje. To moraju besplatno da urade i da im prijaveis da su ti 2 TV karte zbog toga crkle. To odmah uradi :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
a da ipak umrezi komp sa radijatorom. ja sam trazio da kupim taj galvanski, ali sam ipak ubedio sbb da to oni rese,i resise bogami,jos su stavili novi kabal od bandere do kuce.
Utvrdio sam da ovo vec postoji na kablu, i takodje da kabl ne varnici, tako da mi inicijalna teorija pada u vodu. Trenutna oluja mi je dala ideju za drugu teoriju, posto sam se setio i da mi je prosle godine riknuo ruter, a prosle godine je bilo oluja koliko hoces. Posto antenski kabel ide po spoljnom zidu zgrade, da li postoji mogucnost da je grom udario u njega i da je to izazvalo crkavanje?
Za popravku kartice, da li ima neko neku ideju?
Hvala,
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
nije ti munja udarila u koaksijalac jer bi prstale varnice po celom stanu i bilo bi povredjenih ukucana
najverovatnije je EM impuls indukovao napon ukoliko je munja zveknula u blizini
ako ti varnici kod usb ova proveri uzemljenje , promeni shuko u koji bodes komp, promeni produzni , neki kvalitetniji , kinezi znaju da nestave 3cu zicu
:: Utvrdio sam da ovo vec postoji na kablu, i takodje da kabl ne varnici, tako da mi inicijalna teorija pada u vodu. Trenutna oluja mi je dala ideju za drugu teoriju, posto sam se setio i da mi je prosle godine riknuo ruter, a prosle godine je bilo oluja koliko hoces. Posto antenski kabel ide po spoljnom zidu zgrade, da li postoji mogucnost da je grom udario u njega i da je to izazvalo crkavanje :: :: Za popravku kartice, da li ima neko neku ideju :: :: Hvala :: :: Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga :: Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga :: Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se :: Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga :: ::
Ima istine u tome sto pricas. Ostaje jos da proverim suko. Produzni je dobar i kvalitetan.
Hvala
:: :: nije ti munja udarila u koaksijalac jer bi prstale varnice po celom stanu i bilo bi povredjenih ukucan :: :: najverovatnije je EM impuls indukovao napon ukoliko je munja zveknula u blizin :: :: ako ti varnici kod usb ova proveri uzemljenje , promeni shuko u koji bodes komp, promeni produzni , neki kvalitetniji , kinezi znaju da nestave 3cu zicu :: :: :: Utvrdio sam da ovo vec postoji na kablu, i takodje da kabl ne varnici, tako da mi inicijalna teorija pada u vodu. Trenutna oluja mi je dala ideju za drugu teoriju, posto sam se setio i da mi je prosle godine riknuo ruter, a prosle godine je bilo oluja koliko hoces. Posto antenski kabel ide po spoljnom zidu zgrade, da li postoji mogucnost da je grom udario u njega i da je to izazvalo crkavanje :: :: :: :: Za popravku kartice, da li ima neko neku ideju :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga :: :: Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga :: :: Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se :: :: Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.