Pozdrav svima. Hocu da kupim polovan laserski stampac (ili nov ali da nije preko 100e) za kucnu upotrebu. Prvenstveno bi kupio HP i razmisljam se izmedju nekoliko modela:
HP LaserJet P1005 HP LaserJet P1006 HP LaserJet P1010 HP LaserJet P1018 HP LaserJet P1020 ili HP Laser Jet P1102 (cak sam nasao i polovan za 4000 din., mada je pitanje u kakvom je stanju iako je to noviji model). Ako cu da uzimam polovan stampac na sta sve treba da obratim paznju (znam da treba da gledam cenu tonera i koliko je odstampao ali ako treba jos nesto, recite)? Unapred hvala na odgovorima i savetima.
ova prva dva su novija serija od ostalih tri i glasam za stariju seriju ili cak i ovo http://goo.gl/uLGNHA jos starija serija i radi pod W7 vuce i 300 gr papir ako ima potrebe, mehanika nesalomiva mada ima vec podosta godina
U kancelariji i kuci imam 5 HP LJ 1010/1018/1020 stampaca ni jedan se nije kvario, racunovodstvena agencija je u pitanju pa razmisli koliko stampam na godisnjem nivou. Punjenje placam 700din kod ortaka.
Za novije nisam upucen posto mi bolji od ovih ne trebaju.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Znaci da idem na stariju seriju. Bitno mi je da moze da radi pod Win 7, a necu stampati knjige vec ponekad kada mi zatreba da odstampam koji list. Zanimljivo mi je to sta je predlozio IceCream, to znaci da bi na tom stampacu mogao da stampam i vizit kartice za sebe. :)
možeš imati problem sa folijom na valjku ( istrošena i pred pucanjem ) , ako ideš na prastare 1000, prover imaju li USB, da te ne ispale sa samo lPT` om, i sve je pitanje koliko su stvarno odradili kopija...ipak su to i mehaničke naprave
ispod serije 1000 nesme da ide sem ako mu neko pokloni a serija 1000 je na USB-u ali on mora da uzme samo 1300 ili novije serije zbog W7, delova ima a jeftini su kao i punjenje
Ma naravno, podrazumeva se da ima USB port (ispod serije 1000 nisam ni gledao niti me interesuje). Ahaaaa, znaci 1300 ili 1320 (sto ste mi predlozili). Mada, ako se dobro secam, moze i HP LaserJet P1010 da radi pod Win 7. Obraticu paznju na foliju koja je na valjku.
1200 je stvarno dobar stampac i bez problema stampa na kartonima kao sto je IceCream rekao. Ali po meni je 1320 ipak nenadmasan a ima i duplex. U firmi imam oba i provereno su dobri, servis im je jeftin (promena folije), i toner se veoma povoljno nalazi.
pa svi od tvoje gore navedenih pa na dalje rade na sedmici e sad moj i cveleksov predlog je razuman zato sto oboje imamo pozitivna iskustva sa tim stampacima iako su vec dedice stvarno zadovoljavaju i zahtevnije korisnike dan danas a jeftini su za odrzavanje ( veliki plus) i duuugotrajni pa jos kad videh cenu odmah sam ti ga preporucio
cvele ja znam da 1300 i 1320 radi na sedmici dok za 1200 nisam siguran a 1000-ka neradi
ps koju foliju ti spominjes onaj teflonski valjak preko lampe ili nesto drugo
Na teflonski valjak sam mislio. 1200 radi sa Win 7 imam tu kombinaciju na dva racunara. Jedini problem da drajverima i kompatibilnoscu je u mreznom okruzenju kada je komp na kome je stampac 32bit-ni a pristupas mu sa 64bit-nog racunara. Ali i to se resava.
Imas i Canon stampace koji su u sustini HP samo sa drugom plastikom spolja cak i iste tonere koriste. Canon LBP 2900 ti je ekvivalent 1010/1018/1020.
HP je Canon sa drugom plastikom. Možda su im zato toneri isti?
Pozdrav!
Vlada
:: :: Na teflonski valjak sam mislio. :: 1200 radi sa Win 7 imam tu kombinaciju na dva racunara. Jedini problem da drajverima i kompatibilnoscu je u mreznom okruzenju kada je komp na kome je stampac 32bit-ni a pristupas mu sa 64bit-nog racunara. Ali i to se resava :: :: Imas i Canon stampace koji su u sustini HP samo sa drugom plastikom spolja cak i iste tonere koriste. Canon LBP 2900 ti je ekvivalent 1010/1018/1020.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.