fyi, ne greju se svi laptopovi, bar ne toliko da im treba postolje. Savet, radije gledaj neki laptop koji se ne greje, nego da kupuješ za njega ružno postolje.
:: :: Ovo mi je drugi laptop u životu :: Kako je prvi imao problem sa pregrijavanjem, to sam odlučio da za ovaj pribavim sve što treba već u startu :: :: Gledam ponudu :: Najjeftinije što sam našao je intex, 499 dinara u emiju :: 16cm ventilator, možda je čak i tih :: :: Medjutim kako ne bih bacao pare, ideja mi je da uzmem neko podnožje sa npr. 12cm ili 9cm ventilatorom kako bi izmjenio isti kada dodje vrijeme :: :: Da li postoji neko podnožje koje koristi standardne ventilatore koji se mogu izmjeniti :: :: Ako ne postoji onda molim preporuku za nešto bolje što će trajati :: :: Hvala.
Pa kad se nakupi prašina (posle nepunih godinu dana), moraćeš da je otkloniš otvaranjem laptopa, čišćenjem, jer grejaće se čak i da uperiš u njega KENO, jer hladi se samo njegovo platično kućište, zato ta fancy rešenja nisu efikasna..
imam to cudo, i hladi od 5-7 stepeni, mada prava prednost mu je skalabilnost uglova gledanja
Njegov mladji brat sa 80mm ventilatorima se mogao nabaviti u prodaji, a ovaj gore ne znam da li ima da se nadje vise. Tako da ako imas pare za `przenje`, sto bi neki rekli, ti se lepo pocasti.
p.s.
a sto se trajanja tice, ventilatori su izmenjivi, usb hub radi besprekorno, a sama konstrukcija je odlicna :)... kupi samo negde dodatno struni adapter, da ne srce struju sa laptopa _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
to je vec zver i hladi od 10-15 stepeni sa sve led svetlima :) 2x140mm ventilatori i kosu mozes da susis
p.s.
jedino sto se dere i sto ces mozda morati da ventilatore izolujes sa trakom za ublazavanje vibracija ako se desi da negde nesto `drnda` _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
Bolje da dokupis jos 2 gb memorije umesto kulera, a sto se tice ciscenja mozes i preventivno na svakih par meseci kompresorom da izduvas prasinu, ali naravno ne sa nekim industrijskim od 15 bara...
pa vi drukajte kompresore i boce za ciscenje (oko 80evra zadovoljstvo) :)... _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.