Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Cudan problem sa mikrofonom
STRANA 1 OD 1
cojka032 Cudan problem sa mikrofonom 29.05.2015. 01:58 T61382

status: user
broj poruka: 297
Drugar na racunaru ima konektovanu web kameru i slusalice sa mikrofonom i kad praca u bilo kom programu tipa Team Speak sav zvuk mu prolazi kroz mikrofon na kameri. Ako kameru diskonektuje i selektuje u panelu da je defoltni izlaz zvuka mokrofon sa slusalica onda se uopste necuje na bilo kom programu a da stvar bude jos bizarnija mi sebe cujemo ( svi koji su trenutno u sobi na TS u ) tj cujemo nas kao da je nas mikrofon.
Pokusao sam da mu brisem driver i da skinem novi al to nije pomoglo isto kao kad sam podesio da mu je mikrofon slusalica default recording device ( dok je kamera priljucena al se tada stvorio novi problem on sebe cuje na slusalicama ali mi njega ne).
Drugar ima Windows 8.1 ( izlecen ) pa ako neko ima neki predlog sta da probamo da resimo problem.

Unapred HVALA
pozz
Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gatekeeper re 29.05.2015. 10:10 #595241

broj poruka: 510
`Ako kameru diskonektuje i selektuje u panelu da je defoltni izlaz zvuka mokrofon sa slusalica onda se uopste

necuje na bilo kom programu` -najverovatnije je mic na mute

https://www.youtube.com/watch?v=mZ4AZwuFoRY
gilopile ... 29.05.2015. 14:03 #595257

broj poruka: 9459
99% nije ni drajvera, niti je neki bug. Prekontrolisi jos jednom sva podsavanja za MIC. I u mixeru i u aplikaciji. Mozda nije selektovan MIC u mixeru ili je mutiran ili u aplikaciji nije odabran taj kao primarni.

Koja je kamerica u pitanju. Da li ima svoj kablic za MIC ili sve ide preko USB?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

cojka032 re 29.05.2015. 18:03 #595274

broj poruka: 297
da nije do drivera sam se i sam uverio ( posle reinstala istih ) a proveravao sam i u control panelu i u podesavanju zvucne ( integruse ) preko njenog programa da je mik postavljen kao default uredjaj za rekording. Sad nzm koja mu je kamerica al znam da su slusalice Genius HS-G500V i da mu je mik ukljucen na njima ( nije mutovan ). Sve sam resavao preko TeamViewera tako da neznam tacne podatke oko kamerice. Iz con panela sam video da je slusalice konektovao napred tj u prednje ulzae na kucistu koje je novo ( nema ni 2 meseca kako je uzeo ) a pokusavao je da iskljuci mikrofon na kameri i da stavi defauld mik da je sa slusalica ali onda cuje sebe kako prica ( sto sam i naveo gore ). Ako neko ima neki predlog sta moze da bude neka doda ovde ili da probamo za obaranjem sistema ( jer mi samo to pada na pamet sa obzirom da mu se mik ponasa kao izlaz za zvuk ne kao njegov izvor ).

Unapred HVALA
pozz
Windows Hardware update
Windows has detected that you have moved your mouse.
Please restart your computer

savatije novo kućište ? 30.05.2015. 06:44 #595326

broj poruka: 1121
prvo proveri da ti nije u audio podešavanjima uključen neki od efekata, ili štogod za poboljšaanje rada mikrofona ili slična kvazi-sranja za doradu zvuka..
zabodi sluške na panel pozadi ( i mikrofon), ima li tada istih problema ? Ako nema, onda znaš i sam šta može da bude : loše povezan front panel na ploču ( FP pogrešno vezan kao 5.1 a ne kao AC 97), loši konektori front panela na kućištu.

DELL INSPIRON 17R N7110

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs