Pozdrav Interesuje me ako neko može detaljnije da da kaže šta predstavlja ispravljač napona i koji uređaji spadaju u ispravljače napona, konkretno da li adapteri koji se kače na punjač za laptop kada npr neko ide u SAD spadaju u ispravljače napona?
Ako je pravilan naziv, primer ispravljača napona je adapter (napajanje) koji prima 220v, a iz njega izlazi recimo 12v. Postoji i regulator, stabilizator, pretvarač napona itd. A kad neko hoće da ide u SAD, znači da mu je dojadila Srbija
:: Pozdra :: Interesuje me ako neko može detaljnije da da kaže šta predstavlja ispravljač napona i koji uređaji spadaju u ispravljače napona, konkretno da li adapteri koji se kače na punjač za laptop kada npr neko ide u SAD spadaju u ispravljače napona ::
Razlika EU i USA je u naponu i hercazi.Ako ti na tom adapteru koji sad imaš piše: INPUT: 100-240V~1,2A (1,2A)ili 1,5A 50-60Hz onda možeš koristiti bez problema.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Imam ja ispravljac (adapter) za laptop iz Amerike na njemu pise i 110 i 220 volti, tako da sam ja slobodno ubacio u nas steker. Iako su oni iz Amerike doneli i jos jedan glomazan ispravljac, medjutim sve je proradilo kako treba.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.