Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Potrosnja racunara?
STRANA 1 OD 1
uroshnet Potrosnja racunara? 23.10.2007. 10:17 T6131

status: user
broj poruka: 1033
pozdrav. da li iko moze da mi kaze koliko trose komponente racunara (svaka zasebno u vatima naravno)? zanimame jer mi je napajanje od 380W (cooler master) sumnjivo? A sto se tice komponenti koje gura to napajanje su amd X2 4200+
1GB DDR2 800MHz, gainward 8600GT,WD 320GB hard,asus m2n ploca, i 2 kulera za kuciste? Koje bi napajanje mogao da uzmem (ako je potrebno da se menja) do40-50 evra?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Boban59 Mislim da to nije dovoljno jako napajanje ! 23.10.2007. 11:57 #30984

broj poruka: 7

Na internetu mozes lako naci zbir snaga za tvoje komponente, tako tvoj procesor vuce 65W , a grafika minimum 80-90w, pa kad sve ostale komponente dodas tome dobices da je napajanje zadovoljavajuce ! Medjutim praksa je nesto sasvim drugo! Ja sam imao napajanje sweex od 650 w i racunar se cesto resetovao , pa sam kupio chieftec od 550w koje se pokazalo pravim resenjem.

A konfiguracija mi je sledeca

AMD Athlon 3800+
2 GB ddr 1
leadtek 7600gt
300 GB hd
K8N-se ploca.

Ja bih kupuio neko jace napajanje!
uroshnet Potrosnja racunara? 23.10.2007. 12:28 #30986

broj poruka: 1033
Gde mogu da nadjem koliko koja komponenta trosi?
Trazio sam na google-u ali nikako da navatam bilo sta sto se tice potrosnje komponenti?
Lama re:Potrosnja racunara? 23.10.2007. 13:25 #30990

broj poruka: 166
Power calculatori pokazuju koliko pojedinacno i zbirno ( hipoteticki ) trose tvoje komponente, tj konfiguracija.Medjutim, problem je sto je calculator pouzdan koliko
i Republicka izborna komisija u vreme Milosevica , uvek casti sa nekoliko desetina Watti vise nego sto stvarno zahteva tvoj PC.
Ja posedujem E6600 , 2GB / 800 i 8800GTX i sve komponente su overklokovane.Napajanje je Cooler Master eXtreme 380W, koje sam zadrzao iz stare konfiguracije.Njegova realna snaga je mnooogo manja i verovatno da kada bi potrosnja presla 300 W, napajanje bi imalo ozbiljnih problema, koji bi izazvali, verujem, fatalan ishod na nekih 320 - 330 W.Kad pripalim neku igru, guram je na max, i do sada nisam imao problema, ali naravno da razmisljam o kupovini novog psu, jer cu se osecati bezbednije.Za 50 evra mozes naci ` konfekcijska ` napajanja LC ili Codegen koja su se dobro pokazala, a mozes i pazariti slabije varijante Cooler, TT, Chief, koji su pouzdaniji.
Evo linkova
http://www.journeysystems.com/?powercalc
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

OCz re 23.10.2007. 15:03 #31004

broj poruka: 2900
Imas napajanja za 3 kompa ne brini 380W je dovoljno za tvoj.
Kuleri trose 10w
8600GT ne bi trebalo vise od 90-100 u punom load-u.
CPU 65 ko sto ti je Boban i reko i to je verovatno u load-u ili je malo vise.
Memorija....ne znam nesto malo HDD takodje.
Recimo da koristis 200-220w max u najgorem slucaju.

I jos jedna bitna stvar,BITAN je kvalitet i proizvodjas Power Supply-a.
Cooler Master se ne bi obrukao.
Ocu da kazem da 400w nekog ne poznatog ne bi guralo ni samo graficku a da bi recimo 300w nekog dobrog kao sto su ( Cooler Master,Thermaltake,Chieftec,Enermax i jos 20 drugih...)
Guralo sve to sa jos dosta W za rezervu.
Ti imas dobro napajanje.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs