Razlika između aktivnih i pasivnih PFC je zaista samo prividna zbog naše elektroprivrede . Aktivni PFC radi bolji posao ispravljanja visoke frekvencije ` oscilacija ` struje . Pretjerana oscilacija struje je veliki problem dobavljačima zato što može doći do narušavanja valnog oblika napona, tj. drugim riječima zbog konstantnih razlika u naponu na našoj mreži, crkava gomila uređaja.
Uz sve veći broj uređaja koji koriste uključen - mod napojne jedinice ( TV , PC , DVR , itd ) kvaliteta električne energije postaje problem i novo zakonodavstvo je smatralo da bi trebao aktivni PFC obavezno za nove proizvode u budućnosti . U Evropi Pasivni PFC je obavezan za PC PSU najmanje 3 godine .
Aktivni PFC je bolji.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
detaljno, koliko sam imao vremena sam pregledao preporučeno i sam još malo prelistao ponudu. Kvalitetno napajanje koje ispunjava moje zahtjeve najčešće prevazilazi moje potrebe za snagom što znači da bih platio nešto što ne koristim, a opet ne bih imao potpunu zaštitu kakvu pruža ups i acp.
Zbog toga sam za prvu ruku uzeo ponovo lc power 420w i apc i možda jedan ups.
Razlog za ovu odluku je što me je lc power služio u prosjeku 3,5 godine s tim što prvi nije crkao već mu je zamjenjen ventilator i ko zna koliko bi on još izdržao. Drugi je služio 5 godina. Čak i da kupim vrhunsko napajanje njegovi elektroliti po kapacitetu neće biti istii nakon 5 godina korišćenja.
Zbog toga idem u pravcu upsa od čega očekujem da me poštedi neprijatnosti izbacivanja računara iz upotrebe.
Ispravno zaključivanje, samo taj LC Power prije 5 godina i ovaj sad nisu ni slični, ali opet je dovoljan za ono što imaš. Drago mi je što si shvatio da ti je UPS u Srbiji neophodan. Ali aktivni UPS je mnogo skuplji, a i bateriju treba mjenjati na svakih podinu i po do dvije, tako da taj UPS prelazi cijenu tog hard diska za kućno korištenje. Današnja napajanja imaju vid zaštite kakva ranija nisu imala, pa prema tome su i naprednija. Tako da ti je danas dovoljan i pasivni UPS, ako je napajanje sa aktivnom zaštitom od pre i visiokog napona.
MOžda kad ovo pročitaš doći ćeš i do naprednijeg zaključka. http://www.primegrid.com/forum_thread.php?id=5553 Drago mi je ako sam bar nekome pomogao da naprednije razmišlja, a nisam mu dao gotov odgovor. To smatram ličnim uspjehom, isto kao i kod svojih učenika. Jedna lasta ne čini proljeće, ali ga čini ljepšim. :)
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.