full blown currency crisis 4 triliona novca nastalog iz vazduha kolaps akcija, obveznica, roba i usluga srednja klasa nestaje
kupovina bezvrednih drzavnih obveznica ili veliko povecanje poreza - taksa na svu nasu ustedjevinu i vrednosnu imovinu tzv. `porez na bogatstvo`
masivna inflacija, totalni pad trzista akcija, unistenje poslovanja, partnerstava, porodice
`ni jedna velika nacja koja je napustila zlatni standard je ikada ostala velika nacija`
75% Amerikanaca zivi od plate do plate broj ljudi na socijalnoj pomoci udvostrucen od 2009. polovina dece koja je rodjena danas bice na socijalnoj pomoci u buducnosti 37% bankarsko uvecenje od 2008. (too big to fail) priliv novca uvecan za 400% od 2006. sve stampano iz vazduha
52% americkih radnika zaradjuju manje od .000 godisnje na 1h svakog dana americka vlada trosi 0.000.000 koje nema svaka 2 meseca americka vlada pozajmljuje vise novca nego kombinovani godisnji profiti 100 najvecih kompanija koje javno posluju dug veci od bilo koje zemlje u istori sveta ili bilo koje zemlje u EU zajedno
moment prevrata: gubljenje poverenja u dolar kao valutu, kamate rastu drasticno i desice se pre nego sto vecina ljudi misli
10 zemalja je vec potpisao dogovor o odbacivanju americkog dolara kao osnovu trgovine IMF je preslozio novi sistem svetske valute Warren Buffett je sklonio 70% drzavno fiksnog prihoda na investicije u strane valute
preventivne mere: ne postoje
mere licne zastite: Porter Stansberry - America 2020 - The Survival Blueprint (proceprkati po netu za knjigu, ima je free, ko zna kako da nadje) protiv teza Wall Street-u i bakarskom lobiju
p.s.
ovo je stivo kojim bi trebalo da se gospoda forumasi bave, a ne Pera natego Ziku i ko je veca postenjacina ______________________________________ Fiat justitia ruat caelum http://www.dodaj.rs/f/38/3Z/1cB9qWjw/3/mail.jpg
Veoma zabrinjavajuci podaci koje bi svako ko iole razmislja svojom glavom trebalo da zna i moj savet je izolovati se od sistema koliko je to moguce, elem nisam na ovo mislio, pod Social Engineering-om sam mislio na nesto drugo, a posto je tema osetljiva, nisam hteo da je produbljujem, mene konkretno interesuje da li neko radi:
SE SteelSeries SE Razer Ili eventualno SE za Amazon
Iz tog razloga sam i otvorio temu u PC periferijama.
A zasto bi prosecnog korisnika ovog foruma,koji zivi od svog rada,znaci posteno,bez dugovanja i poroka,zanimalo to da 75% Amerikanaca zivi od plate do plate i koliko se to novca stampa iz vazduha??Ili koliko se americka drzava zaduzuje na godisnjem,mesecnom,dnevnom nivou ili za koliko na svakih sat vremena?? Koliko % stanovnistva ove zemlje zivi od plate do plate,ili NE STANIi,koliko uopste % stanovnistva ove zemlje ima redovnu platu?? Mi nemamo nasih problema?Kao drustvo,zemlja i narod pa ajde malo da se brinemo za probleme drugih.
Zabole me i za USA i za njihove probleme.Nasi su mnogo veci.
E pa tvoja je greska sto mislis da te nece zanimati...ako se desi ovo sto ovaj cika sa klipa predvidja, interesovace te veruj mi, sve da zivis u Babusnici kao coban...
Skyfire: ...frekfencija...
:: A zasto bi prosecnog korisnika ovog foruma,koji zivi od svog rada,znaci posteno,bez dugovanja i poroka,zanimalo to da 75% Amerikanaca zivi od plate do plate i koliko se to novca stampa iz vazduha??Ili koliko se americka drzava zaduzuje na godisnjem,mesecnom,dnevnom nivou ili za koliko na svakih sat vremena? :: Koliko % stanovnistva ove zemlje zivi od plate do plate,ili NE STANIi,koliko uopste % stanovnistva ove zemlje ima redovnu platu? :: Mi nemamo nasih problema?Kao drustvo,zemlja i narod pa ajde malo da se brinemo za probleme drugih :: :: :: Zabole me i za USA i za njihove probleme.Nasi su mnogo veci :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Scam da, ali ne ovo sto si naveo, tehnika se zove SE i nema veze sa gore navedenim informacijama, znam da ima dosta ljudi sa ovih prostora koji to rade, pa rekoh da vidim da nema nekog ovde. Raspitaj se na HF i LF forumu, ne bih o tome javno, a nisam ni kompetentan jer licno ne znam to da radim...
:: Neki scam ili tako nesto :: :: Kradja amazon naloga? I kakve veze ima SE sa steelseries i razer-om :: :: Ne zezam, stvarno me zanima sta je u pitanju.
Sta bi bilo kad bi bilo.A coban si ti dautovicu sa takvim komentarom.Da coban,lepo si se izrazio.Ne cobanin,da si to,to bi bila velika uvreda srpskom domacinu.
Da te je uvredio bzvz, to stoji, ali je apsolutno upravu, jer ako mislis da smo mi tu gde smo samo nasom krivicom i da celokupna kriza u svetu a pogotovo kod nas ne zavisi od ovoga, onda si u velikoj zabludi, samo sto to traje vec 100 godina unazad, pa su se mnogi vec navikli, te sticu takav utisak kao sto si gore naveo.
:: Sta bi bilo kad bi bilo.A coban si ti dautovicu sa takvim komentarom.Da coban,lepo si se izrazio.Ne cobanin,da si to,to bi bila velika uvreda srpskom domacinu :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Ovo IT forum,pre svega.Ili mozda nije? Al ajde sad kad smo vec krenuli.Normalno da kriza direktno zavisi od gore navedenog,od cega ce drugog??Ali sta mi tu mozemo da promenimo??
ko god ima pare u evrima ili dolarima neka ih konvertuje u:
1. kupovina srebra i zlata, ali kako je to avangarda za prosecnog Srbina ondak, 2. ulagati u: svajcarski franak i / ili singapurski ili kanadski dolar 3. ko bas ima para neka kupuje poljoprivredna domacinstva, itd. ______________________________________ Fiat justitia ruat caelum http://www.dodaj.rs/f/38/3Z/1cB9qWjw/3/mail.jpg
:: Sta bi bilo kad bi bilo.A coban si ti dautovicu sa takvim komentarom.Da coban,lepo si se izrazio.Ne cobanin,da si to,to bi bila velika uvreda srpskom domacinu :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.