Mehanicka tastatura, dilema.. CHERRY MX Brown vs. Red
STRANA 1 OD 1
JE3A
Mehanicka tastatura, dilema.. CHERRY MX Brown vs. Red
14.04.2015. 11:40
T61036
status: user broj poruka: 913
Pozdrav svima. Ovih dana planiram da se ponovim novom tastaturom (posle dve godine koriscenja Logitech G105 vreme je za novu) i izbor je pao na mehanciku tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem. Moj prvi izbor je Corsair K70 sa crvenim osvetljenjem ali mi ona probija budzet (racunam da je oko 120e, plus trokovi transporta od preko i to je vec preko 150e sto mi je previse), pa sam se onda nazalost odlucio za alternativu-Cooler Master. Konkretno mislim da je najbolji COOLER MASTER Storm QuickFire Ultimate. Taj model mi je privukao paznju i zapao za oko. Koliko sam mogao da vidim, cena je oko 110e, malo mi probija budzet od 100e ali nije toliko strasno. Osvetljenje mora biti crveno i tu ne popustam. Ostalo mi je jos samo da se odlucim za switch-eve, da li uzeti CHERRY MX Brown ili Cherry MX Red. Ne volim bucne tastature i mislim da je MX Red bolja ali nigde nisam imao prilike da je probam u radu, a koliko sam mogao da procitam, jedino je MX Brown bliza MX Red (jedino sto je MX Red linearna, a Brown ima taj bump) od svih ostalih. Ne znam da li kod nasih trgovaca moze da se poruci MX Red ili smo osudjeni na MX Brown (nisam video u cenovnicima da pominju MX Red, vec je svuda Brown). Dajte neki savet, predlog, primedbu..
Imao sam istu dilemu kao i ti, tj Brown ili Red. Otisao sam u Gi..tron na Uscu i na licu mesta probao 2 tastature i na kraju se odlucio za MX brown. Mislim da je najbolje da licno probas pre kupovine, jer niko jednostavno nema iste kriterijume
@DMCivan OK, onda cu sutra pravac u Gi..tron u Usce i da vidim sta je za mene najbolje-hvala za savet! Nisam znao da tamo imaju MX Red.. Hvala!
@Daum I ja sam tako mislio u pocetku ali prodao sam moju tastaturu za 30e, a neka obicna gamerska tastatura je oko 50e. I ona ce opet biti kao i ova sto sam je imao, Logitech G105. E sad, ako cu dati 50e za isto sr...e, bolje da dodam jos toliko i da imam tastaturu da valja. Nije isti osecaj, probao sam kod drugara MX Brown i uporedio sam sa ovom mojom G105. Ima razlike, pogotovo sto tastaturu koristim svaki dan (sad jos samo da vidim koji cu mish, ovaj je vec star vise od 5 godina, pa ce mi biti rezervni). Dok ne probas, ne znas. To ti je isto kao i auto: i jugo i mercedes su kola ali nije isto kada sednes u jugo i kada sednes u mercedes.
:: Fasinantno da nekome ne smeta 100 evra da potroši na tastuturu zbog switcheva, ali dobro, tudja stvar i ne ulazim u to, samo gledam sa strane.. :: :: ::
Na prošlom sajmu potrošačke tehnike je Cooler Master imao kutiju sa svim svim switchevima pa na licu mesta može da se proba. Kasnije sam video da na CM sajtu se ta kutija prodaje baš iz tog razloga da ljudi probaju...
@sparkliey Mnogo bucna, necu da se petljam jos i sa gumicama kad dajem 100e i vise. MX Blue u startu otpada.
@Daum Da, ima da se kupi ta mala kutijica sa svim switchevima. Kada je kupis i odlucis se za tastaturu koja ti odgovara (naravno, CM) onda ti CM daje popust koliko si je platio i ona ti ostaje dzabe (sto to kod nas nije slucaj, tako da bi mi to bilo bacanje para, pa zato moram sutra do Usca da vidim sta cu da kupim).
Probao sam MX Brown na CM tastaturi i nije to to. Najvise mi odgovaraju ili MX Black ili MX Red ali nije bilo MX Red, vec samo MX Black. E sad, tastatura sa MX Black switchevima proizvodjaca Natec kosta oko 18.000 din., sto je previse za tastaturu. Ne znam gde bih mogao da probam MX Red i gde da porucim ili MX Red ili MX Black, a da ima osvetljenje (crvene boje) i da nije vise od 110e (u najgorem slucaju 120e). Any advice?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.