Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Genius Facecam 322 Genius
STRANA 1 OD 1
obwerty Genius Facecam 322 Genius 29.03.2015. 03:16 T60890

status: user
broj poruka: 3

Cao svima,

Ne znam kome i da li se nekome od vas desilo da imate problema sa plug and play kamerom, ali....

U najkracim crtama:

Web kamera sporadicno radi - drugim recima sama od sebe proradi i nikako ne uspevam da vidim koji je uzrocnik toga - dva glavna problema koji se desavaju je da je ne prepozna windows 7 ili da skajp i svaki drugi program izbaci cuvenu porku `web cam used by another program etc.....`

Nakon besomucnog pretrazivanja neta i foruma odmah mogu da navedem sledece:

NE POMAZE:

- ubacivanje kamere u drugi port
- reinstalacija drajvera (jer web kamera nema svoje drajvere)
- iskljucivanje drugih programa koji je koriste (jer je u datom momentu nijedan drugi program ne koristi)
- uninstaliranje usb portova i restart kompjutera
- obaranje sistema
- isti je problem i na XPu

Simptomi su razliciti skoro svaki put:

a) kamera normalno pocne da radi i posle par minuta zamrze i posle reseta izbacuje error `used by another device`

b) kameru W7 uopste ni ne prepozna (nema je medju device list)

c) W7 vidi uredjaj ali kao `unrecognized device`

d) nekada radi sasvim normalno

P.S. Receno mi je da mnogi imaju problema sa PnP kamerama i da obican unplug resava problem, ali ako nekoa ima malo vise iskustva i mudrosti, bio bih vecno zahvalan :))

Srdacan pozdrav :)

Nikola
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 29.03.2015. 03:21 #589079

broj poruka: 3106

Ne znam kako kazes da nema svoje drajvere kad sam ih ja odmah nasao.

http://www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=54211&ctNode=159
http://download.geniusnet.com/2011/WebCam/FaceCam%20322%20Driver_V1.0.zip
obwerty Drajveri 29.03.2015. 04:13 #589082

Da, dobio sam i uz cam, to zaboravih da napomenem.

Webcam je plug n play.

To nisu drajveri, odnosno postoji mogucnosti jedino

- instalacija Genius utility koja se odnosi na sigurnost video poziva i

- Arcsoft nesto sto je opet neki akcesorni program

drugim recima nema drajvera :/
savatije a antivirus ? koji je ? 29.03.2015. 12:36 #589092

broj poruka: 1121
1. nije li AV taj eventualni softver koji ti rabi kameru ? ima logike po onome sto kažeš jer je PnP a antivirus ga vidi kao klasični USB i proverava šta tu ima... probaj, isključi antivirus, ili ako je moguće , podesi u setovanju AV-a da ti ne čačka po kameri...
2. ipak instaliraj oba softvera koje si dobio uz nju, možda je u njima ` nešto ` što kameri ipak treba... ( lako ćeš ih deinstalirati ako to nije to )
3. da ti nije slučajno disable autorun funkcija, jer moguče je da joj to treba, kako bi svaki put pokrenula svoj PnP softver

DELL INSPIRON 17R N7110

gatekeeper re 29.03.2015. 13:11 #589095

broj poruka: 510
camera se nalazi pod `imaging devices` u device manager-u
Ako si instalirao taj Arcsoft i genius utility,najverovatnije su aktivni u pozadini,pa je moguce da ti oni prave problem sa skypom.
Ja bi ih obrisao,jer za skype treba samo driver

ramzesIII re.. 29.03.2015. 15:48 #589099

broj poruka: 1017
Sa nekim drugim kamerama sam imao isti problem...
Najcesce sam resio sa instiranjem drugih verzija drajvera, a u nekim slucajevima sam morao da instaliram i nove drajvere za grafiku.
A ako kameru pokaze kao unknown, onda znaci da je u prekidu jedna od zica.

obwerty Rezime 29.03.2015. 16:17 #589101

@Savatije

1. Nemam trenutno instaliran nijedan AV program, tako da mislim da ta opcija otpada

2. Probao sam instalaciju oba ta softwera (i sa instalacionog CDa i sa sajta proizvodjaca) i nema razlike kada nisu instalirani

3. Koliko sma video po stranim forumima, nema svoj PnP sowtware, vec se iskljucivo pokrece putem neke aplikacije (Skype itd.)

@ Gatekeeper

Znam, i kazem, i kada je prepozna u device menageru, desi se da izbacuje gresku u skajpu da je koristi drugi program

A vezano za konflikt programa, cak i preko Process explorera kaze da nijedan program ne koristi kameru

@ RamzesIII

Nemam graficku, vec vuce sa procesora, Intel I5 4440

Ono sto mene najvise buni je da bukvalno sama proradi, a da nikakve modifikacije na sistemu ne izvrsim. I ovaj problem, odnosno ovi problemi, posto nije jedan simptom, se pojavljuje, odnosno pojavljuju vec nekoliko mesecii.

Ono sto sam uspeo da iskopam ranije jeste da mozda ima veze sa Direct X, ali i posle update, ista je situacija.

Cisto ako je neko imao slicnih problema, makar da znam dal da iskoristim garanciju :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs